praca ekonomia/biznes/finanse

Awanse na kluczowych stanowiskach w dziale powierzchni biurowych Cushman & Wakefield w Polsce i Europie Środkowo-Wschodniej

17.10.2018 | Cushman & Wakefield

Na początku października br. w międzynarodowej firmie doradczej Cushman & Wakefield ogłoszono awanse na kluczowych stanowiskach w dziale powierzchni biurowych w Polsce i w regionie Europy Środkowo-Wschodniej (EŚW). Nowym szefem działu powierzchni biurowych w Polsce został Krzysztof Misiak, który wcześniej pełnił funkcję Dyrektora Sekcji Miast Regionalnych. Misiak będzie odpowiedzialny za zarządzanie działalnością operacyjną oraz integrację celów operacyjnych zespołu powierzchni biurowych w całej Polsce. Richard Aboo pozostanie szefem działu powierzchni biurowych w regonie Europy Środkowo-Wschodniej i będzie odpowiedzialny za rozwijanie wszystkich linii biznesowych firmy ze szczególnym uwzględnieniem coworkingu oraz nowych technologii na rynku nieruchomości komercyjnych (PropTech). Pozostanie on także głównym kontaktem w relacjach biznesowych z dotychczasowymi klientami w regionie EŚW.

Richard Aboo związany jest z międzynarodową firmą doradczą Cushman & Wakefield od początku swojej kariery zawodowej w branży nieruchomości komercyjnych w Polsce. Przez ponad 20 lat był odpowiedzialny za przygotowywanie strategii biznesowej i rozwój działu powierzchni biurowych. Współpracował zarówno z właścicielami nieruchomości, jak i z najemcami zamykając umowy na ponad 1,2 milionów mkw. łącznie. W ostatnim czasie odpowiadał za kluczowe transakcje na warszawskim rynku biurowym m.in. Millenium Bank (18 500 mkw.), Citibank (18 500 mkw.) oraz WeWork (29 000 mkw.). Od 2016 roku Richard zajmuje się rynkiem Europy Środkowo-Wschodniej, gdzie pomaga wzmocnić pozycję firmy w zakresie współpracy z deweloperami biurowymi i kluczowymi najemcami.

Krzysztof Misiak związany jest z międzynarodową firmą doradczą Cushman & Wakefield od początku swojej kariery zawodowej w branży nieruchomości komercyjnych w Polsce. Od ponad 11 lat jest kluczowym członkiem zespołu w dziale powierzchni biurowych. Od listopada 2012 roku zarządzał Sekcją Miast Regionalnych w ramach działu biurowego i z powodzeniem wprowadził markę Cushman & Wakefield na główne rynki regionalne; ostatnio otworzył także lokalne biuro w Lublinie. Krzysztof stał się jedną z najbardziej rozpoznawalnych postaci na polskim rynku nieruchomości komercyjnych. Uczestniczył w ponad 280 transakcjach najmu na 475 000 mkw. Wśród jego klientów znajdują się takie firmy jak: Capgemini, State Street, Infosys, Kemira, Brown Brothers Harriman, Thomson Reuters, Takeda, Generali, Millennium Bank, Unilever, Deloitte, Axa, Citi, Bank Handlowy i UPC.

- Zarówno Richard, jak i Krzysztof to znani na rynku eksperci i bardzo cenieni profesjonaliści. Dzięki ich doświadczeniu i konsekwencji w realizowaniu założonych strategii biznesowych udało się nam przez lata zbudować silne zespoły reprezentujące interesy naszych klientów na terenie całej Polski. Warto także podkreślić, że to również jedni z najbardziej lojalnych pracowników firmy Cushman & Wakefield, ponieważ są z naszą firmą od początku swoich zawodowych karierpowiedział Charles Taylor, dyrektor biura Cushman & Wakefield w Polsce.

O Cushman & Wakefield
Cushman & Wakefield (NYSE: CWK) jest wiodącą na świecie firmą doradczą świadczącą usługi na rynku nieruchomości komercyjnych. Wspiera najemców i właścicieli nieruchomości w realizacji ich planów biznesowych. Cushman & Wakefield należy do grupy największych firm doradczych na rynku nieruchomości oraz zatrudnia 48 tysięcy pracowników w ok. 400 biurach i 70 krajach na całym świecie. W 2017 roku jej przychody wyniosły 6,9 mld USD. Do najważniejszych usług świadczonych przez firmę należą zarządzanie nieruchomościami, obiektami i projektami, pośrednictwo w wynajmie powierzchni, obsługa transakcji na rynkach kapitałowych, wyceny i inne. Więcej informacji na stronie www.cushmanwakefield.pl oraz na Twitterze: @CushWakeCE

O Cushman & Wakefield