budownictwo/nieruchomości

Budynek FOCUS z certyfikatem BREEAM IN-USE

10.10.2017 | Cushman & Wakefield

Warszawski budynek biurowy FOCUS zlokalizowany przy Al. Ludowej 26 został wyróżniony certyfikatem BREEAM IN-USE International i uzyskał oceny „Excellent” i „Very Good”odpowiednio w kategoriach Building Management i Asset Performance. Audyt na zlecenie zarządcy budynku, międzynarodowej firmy doradczej Cushman & Wakefield, przeprowadziła firma Sweco Consulting Sp. z o.o.

Focus to nowoczesny budynek biurowy klasy A o powierzchni najmu 32 000 mkw. Obiekt posiada 12 kondygnacji nadziemnych i trzy podziemne przeznaczone na garaże dla ok. 400 samochodów. Budynek został zaprojektowany przez architektów z warszawskiej pracowni APA Kuryłowicz & Associates. Obiekt zlokalizowany jest na warszawskim Śródmieściu, tuż przy Trasie Łazienkowskiej i w okolicach Pola Mokotowskiego. W niewielkiej odległości od budynku znajduje się stacja metra, linia tramwajowa oraz liczne przystanki autobusowe.

- Wszystkie działania modernizacyjne oraz konserwacyjne w budynku FOCUS prowadzone są z myślą o komforcie dla najemców. Dlatego uzyskanie oceny Excellent oraz Very Good w certyfikacji BREEAM IN-USE potwierdziło nasze znakomite procedury zarządcze - powiedziała Tomasz Pawłowski, Senior Property Manager w Dziale Zarządzania Nieruchomościami Cushman & Wakefield.

O Cushman & Wakefield

Cushman & Wakefield jest wiodącą na świecie firmą świadczącą usługi na rynku nieruchomości komercyjnych. Wspiera klientów w podejmowaniu decyzji wpływających na sposób, w jaki ludzie pracują, robią zakupy i spędzają wolny czas. Dogłębna znajomość rynków lokalnych oraz globalna perspektywa naszych 45 tysięcy pracowników w ponad 70 krajach, a także wykorzystanie unikalnej platformy nowoczesnych rozwiązań, pozwalają najemcom i inwestorom na optymalizację wartości nieruchomości. Cushman & Wakefield należy do grupy największych firm doradczych na rynku nieruchomości komercyjnych na świecie. Jej przychody są szacowane na 6 mld USD. Do najważniejszych usług świadczonych przez firmę należą pośrednictwo w wynajmie powierzchni, kompleksowe zarządzanie nieruchomościami, obsługa transakcji na rynkach kapitałowych, zarządzanie obiektami (C&W Services), globalna obsługa najemców, zarządzanie inwestycjami i aktywami (DTZ Investors) oraz usługi w zakresie realizacji projektów i inwestycji deweloperskich, reprezentacji najemców, wyceny i doradztwa. W 2017 roku firma Cushman & Wakefield obchodzi stulecie swojej działalności – od 100 lat pomaga klientom w osiąganiu celów biznesowych. Więcej informacji na stronach www.cushwakecentennial.com i www.cushmanwakefield.com oraz na Twitterze: @CushWake.

O Cushman & Wakefield