wydarzenia ekonomia/biznes/finanse

EFL z tytułem Business Premium 2016

27.09.2016 | EFL

EFL został nagrodzony tytułem Business Premium 2016 w trzeciej edycji konkursu organizowanego przez Bloomberg Businessweek Polska. Wyróżnienie przyznano za 25 lat działalności, w ramach której leasingodawca wspierał polskich przedsiębiorców i miały istotny wpływ na rozwój gospodarczy Polski.

- Branża leasingowa od 25 lat skutecznie wspiera inwestycje polskich przedsiębiorców. Pierwsze firmy leasingowe w Polsce zaczęły powstawać na początku lat 90–tych, ale dziś wiele z nich już nie ma lub działa pod zmienionym szyldem. Wyjątkiem jest EFL, który od ćwierćwiecza działa pod tą samą nazwą i jest liderem branży. To my edukowaliśmy przedsiębiorców, czym jest leasing, i wyznaczaliśmy kierunki rozwoju branży. Od początku działalności wspieraliśmy polską gospodarkę finansując inwestycje małych i średnich firm, które wytwarzają około połowy PKB i stanowią o sile polskiej gospodarki. Nagroda Business Premium to potwierdzenie, że nasze działania nie tylko zaowocowały sukcesem biznesowym EFL, ale przede wszystkim wspierały rozwój polskich przedsiębiorców – mówi Radosław Kuczyński, prezes EFL.

EFL nieprzerwanie od 25 lat jest branżowym liderem w Polsce. W całym 2015 roku spółka leasingiem i pożyczką sfinansowała aktywa o łącznej rekordowej wartości 4,37 mld zł i tym samym wypracowała aż 17,1% wzrost rok do roku. Również po I półroczu tego roku z portfelem umów wartych 2,5 mld zł i ponad 25% wzrostem r/r, EFL jest numerem jeden w branży. Firma oferuje atrakcyjne i dopasowane do potrzeb przedsiębiorców usługi finansowania takie jak leasing i pożyczka, a wachlarz środków trwałych, które finansuje jest bardzo szeroki. Obejmuje zarówno pojazdy, maszyny i urządzenia jak i sprzęt IT czy wyposażenie firm.

EFL już po raz drugi otrzymał tytuł Business Premium. W ubiegłym roku magazyn Bloomberg Businessweek Polska wyróżnił spółkę za usługę Leasingu Swobodnego. To oferta finansowania, w ramach której klient, poprzez portal KlientEFL, może swobodnie zarządzać wysokością spłacanych rat, dostosowując je do aktualnych potrzeb. Business Premium 2016 to kolejne wyróżnienie, które EFL otrzymał w tym roku. Firma może pochwalić się tytułami Finansowa Marka Roku i Marka Wysokiej Reputacji.

Business Premium 2016 to trzecia edycja konkursu, w której na wyróżnienie mogą liczyć te firmy, które mają szczególnie atrakcyjną i korzystną ofertę produktów lub usług skierowanych do biznesu. Uznanie zyskują zarówno te projekty, które od lat wspierają przedsiębiorców, jak i nowe, które powstały z myślą o szczególnie wymagających klientach. Organizatorem konkursu jest magazyn Bloomberg Businessweek Polska. Wśród tegorocznych laureatów znalazły się takie firmy jak Simens, Arcus, Deutche Bank czy LZMO S.A.

Doradca Zarządu ds. PR, Europejski Fundusz Leasingowy SA

maja.lidke@efl.com.pl

EFL

Europejski Fundusz Leasingowy SA powstał w 1991 roku jako jedna z pierwszych firm leasingowych w Polsce. Od 2001 roku EFL jest częścią Grupy Crédit Agricole, co gwarantuje firmie finansową stabilność i bezpieczeństwo oraz pozwala korzystać z wiedzy i doświadczeń instytucji finansowej o międzynarodowym zasięgu. EFL konsekwentnie poszerza zakres rozwiązań dla biznesu. Spółka oferuje szeroki pakiet produktów: leasing, pożyczkę, wynajem długoterminowy, ubezpieczenia i  faktoring. Od 25 lat współpracuje z najbardziej liczącymi się producentami i dostawcami maszyn, urządzeń, pojazdów oraz innych środków trwałych. Firmę wyróżniono m.in. pięciokrotnie tytułem: Firmy Przyjaznej Klientowi i czterokrotnie Finansowej Marki Roku. Już ponad 280 tysięcy klientów wybrało EFL na swojego partnera w biznesie. Więcej na: www.efl.pl