sport media/marketing/reklama

Sportowe emocje w wysokiej rozdzielczości odkodowane w Telewizji Osobistej Netii

02.04.2015 | Netia

Grupa Netia przygotowała na Święta prezent dla swoich abonentów telewizyjnych. Wszyscy klienci będą mieli dostęp do kanału Eurosport 2 HD bez dodatkowych opłat w ciągu pierwszych siedmiu dni kwietnia.

W promocji tzw. otwartego okna klienci Grupy Netia mają okazję do bezpłatnego zapoznania się z ofertą kanałów kodowanych przed decyzją o zakupie pełnego dostępu do nich. Na święta abonenci GigaOferty Netii będą mogli cieszyć się dużą dawką sportowych emocji, gdyż w najnowszej odsłonie otwartego okna znalazł się kanał Eurosport 2 HD. W czasie trwania promocji, w sobotę 4 kwietnia o godzinie 18:00 będzie można zobaczyć klasyk niemieckiej Bundesligi – Borussia Dortmund kontra Bayern Monachium.

Kanał Eurosport 2 HD będzie dostępny na kanale 999, bez dodatkowych opłat dla klientów GigaOferty Netii, w dniach od 1 do 7 kwietnia.

PR Manager, Netia S.A.

karol.wieczorek@netia.pl

tel: 223522354

O Netii

Netia S.A. jest jednym z największych, a jednocześnie najszybciej rozwijających się operatorów telekomunikacyjnych w Polsce. Dostarcza kompleksowe, zintegrowane i przyjazne użytkownikowi rozwiązania on-line.

O Grupie Eurosport

Eurosport jest wiodącą europejską grupą działającą na rynku sportowej rozrywki.

W 2014 roku Discovery, światowy numer jeden na liście płatnych telewizji, objął większościowym pakietem Eurosport, rozszerzając swój zasięg do 2,7 miliarda abonamentów w 220 krajach na całym świecie.

Grupa Eurosport to wiodąca w Europie multimedialna platforma sportowa. Eurosport, to czołowy kanał sportowy, nadawany w 20 wersjach językowych, który dociera do 136 milionów gospodarstw domowych w 54 krajach. Eurosport HD to nadawany równolegle do Eurosportu kanał wysokiej rozdzielczości. Eurosport 2, kanał promujący sporty nowej generacji, nadawany w 18 wersjach językowych, dociera do 73 milionów gospodarstw domowych w 51 krajach. Eurosport 2 HD został uruchomiony w sierpniu 2009. Kanał Eurosport Asia-Pacific dociera do 16 krajów tego regionu, od września 2011 r. także w wersji HD.  Eurosportnews dostarcza najświeższe informacje sportowe na całym świecie. Online, Eurosport.com posiada sieć sportowych stron internetowych w 11 językach, w tym prowadzone wspólnie z Yahoo! serwisy w Niemczech, Hiszpanii, Włoszech i Wielkiej Brytanii. Eurosport jest pierwszą w rankingach europejską internetową platformą sportową odwiedzaną przez ponad 23 mln unikalnych użytkowników miesięcznie(comScore). Eurosport Mobile oferuje strumieniową transmisję Live, strony i aplikacje mobilne w 9 językach, dostarczając informacje sportowe oraz wyniki na żywo. Eurosport Player to serwis internetowej telewizji dający dostęp do relacji na żywo oraz materiałów archiwalnych w 34 krajach. Eurosport Events specjalizuje się w organizacji, zarządzaniu i promocji międzynarodowych imprez sportowych.

PR Manager, Netia S.A.

karol.wieczorek@netia.pl

tel: 223522354

O Netii

O Grupie Eurosport

Eurosport jest wiodącą europejską grupą działającą na rynku sportowej rozrywki.