Informacje SEKO

Przekąska piknikowa – łatwy przepis!

11.07.2019 09:35 SEKO

Podczas wakacji lubimy organizować pikniki i spotykać się ze znajomymi na świeżym powietrzu. Idealnym dopełnieniem są zawsze pyszne przekąski, a my mamy przepis na jedną z nich!   Wychodząc z założenia, że spożywania ryb nigdy nie za dużo, proponujemy minisucharki z śledziową pastą!   Przekąska piknikowa Składniki:   Makrela po azjatycku SEKO 2 małe ogórki kiszone sól i pieprz...

Jedyne takie na rynku - zapiekane makrele od SEKO

08.07.2019 13:35 SEKO

Po hawajsku lub po azjatycku – SEKO S.A., polskie przedsiębiorstwo przetwórstwa rybnego, pokazuje kolejne rybne nowości. Tym razem jest to jedyny taki produkt na rynku – zapiekana makrela w dwóch smakach. ...

Świętuj Dzień Papryczki Chilli!

03.07.2019 14:44 SEKO

W Polsce lubimy świętować, a jeśli dane święto łączy się z pysznym jedzeniem to nie możemy sobie odmówić tej przyjemności! 3 lipca obchodzony jest Dzień Papryczki Chilli, prezentujemy więc proste przepisy na dania, które rozgrzeją kubki smakowe. ...

Przepis na szybki obiad z rybką!

27.06.2019 13:40 SEKO

Kiedy pogoda za oknem taka piękna to nie zawsze chce nam się spędzać czas w kuchni. Warto więc znać przepisy, dzięki którym zjemy pysznie, a przygotowanie dania będzie niezwykle proste i szybkie. W letnie dni proponujemy coś lekkiego, a właśnie takie jest mięso ryb. ...

Prezes SEKO o planach swojej firmy z okazji Światowego Dnia Rybołówstwa

26.06.2019 12:54 SEKO

To ważny dzień dla branży rybnej – 27 czerwca obchodzony jest Światowy Dzień Rybołówstwa. Święto to ustanowiła w 1984 roku Światowa Konferencja ds. Rybołówstwa. Z tej okazji zapytaliśmy Kazimierza Kustrę, prezesa firmy SEKO SA, wiodącego polskiego przedsiębiorstwa rybnego, o plany i trendy na najbliższe lata. ...

zGRILLowane sosy od SEKO

24.06.2019 11:22 SEKO

SEKO S.A., polskie przedsiębiorstwo przetwórstwa rybnego, wprowadziło na rynek kolejne nowości produktowe. Tym razem są to sosy z serii „zGRILLowane” jako pyszny dodatek do potraw z grilla. Występują w 4 wariantach smakowych. ...

Jak mądrze grillować – 5 zasad smacznego i zdrowego grilla

29.05.2019 14:06 SEKO

Lato już „za pasem”, wakacje,  więc w planach zapewne mamy godziny spędzone na grillowaniu z rodziną i znajomymi. To przecież świetny sposób na aktywność poza domem! Jak jednak sprawić, żeby nasza grillowa uczta była i smaczna, i zdrowa? Zastosuj 5 poniższych zasad, dzięki którym twoje grillowe szaleństwo nie zakończy się niestrawnością i niemiłym wspomnieniem. ...

Sałatkowe nowości od SEKO

22.05.2019 09:27 SEKO

Na rynek trafiły kolejne nowości od SEKO S.A., polskiego przedsiębiorstwa przetwórstwa rybnego. Sałatki majonezowe – śledziowa z jajkiem oraz sałatka z kurczakiem, ryżem i brzoskwinią to nowe pozycje asortymentowe. ...

Prezes SEKO o rybołówstwie morskim w kontekście Europejskiego Dnia Morza

17.05.2019 11:52 SEKO

Co roku, 20 maja, w całej Unii Europejskiej obchodzony jest Europejski Dzień Morza, który celebrujemy od 2008 roku. Warto więc przy tej okazji podsumować, jak wygląda rybołówstwo morskie w obrębie Morza Bałtyckiego. ...

Dania na Wielki Tydzień – bezmięsnie, ale pysznie!

16.04.2019 10:59 SEKO

Przed nami Święta Wielkanocne i poprzedzający je, trwający właśnie, Wielki Tydzień. Zgodnie z tradycją, nie spożywamy wtedy mięsnych potraw. Jednak są sposoby, by te postne dni były jednocześnie smaczne. ...

Światowy Dzień Zdrowia – co jedzą Polacy?

04.04.2019 09:20 SEKO

Znane powiedzenie mówi „jesteś tym, co jesz” – warto więc w okolicach 7 kwietnia, czyli Światowego Dnia Zdrowia, zastanowić się, co najchętniej spożywają Polacy i dlaczego nie są to ryby. Bo te wciąż przegrywają z mięsem wieprzowym i drobiowym. ...

Prezes SEKO o sytuacji surowcowej w branży rybnej

26.03.2019 10:14 SEKO

Sytuacja na rynku surowcowym ryb z roku na rok jest coraz trudniejsza. Zmiany środowiskowe, coraz niższe limity połowów, a m.in. przez to wahania cen, to czynniki w największym stopniu wpływające na sytuację przetwórców. ...

Śledź i awokado – sprawdź, jak pysznie łączą się na talerzu

25.03.2019 10:05 SEKO

Ciekawe połączenia smaków to najlepszy sposób na wiosenną świeżość na talerzu. Przekonaj się, jak zaskakujące i pyszne może być połączenie śledzia z awokado. W kuchni też potrzebne jest urozmaicenie. Najlepszym sposobem na nudę jest łączenie takich składników, które na pierwszy rzut oka do siebie nie pasują. ...

Pyszny smak na okrągło – nowość od SEKO

20.03.2019 10:33 SEKO

SEKO S.A., polskie przedsiębiorstwo przetwórstwa rybnego, przygotowało kolejną pyszną propozycję. Śledzik na okrągło z pestkami dyni 200 g to nowość dla klientów, ceniących wysoką jakość kawałków śledzia atlantyckiego z dodatkami. ...

Dlaczego ostatni dzień karnawału nazywamy śledzikiem?

04.03.2019 13:25 SEKO

Śledzik – wszyscy go znamy i wiemy, jak wygląda. Nie każdy jednak zdaje sobie sprawę, że tak też potocznie nazywany jest ostatni dzień karnawału. W tym roku obchodzimy go 5 marca, tuż przed Środą Popielcową. ...

Wiosenna nowość od SEKO

26.02.2019 09:21 SEKO

SEKO S.A., polskie przedsiębiorstwo przetwórstwa rybnego, wprowadza nowy produkt na rynek. Wiosenna propozycja łączy w sobie świeżość pomidora i szczypiorku z delikatnym smakiem śledzia atlantyckiego w sosie śmietanowym. ...

Za co lubimy kwasy omega-3?

21.02.2019 09:59 SEKO

Według dietetyków powinniśmy spożywać ryby co najmniej 2 razy w tygodniu, w tym co najmniej raz ryby tłuste, takie jak łosoś, makrela, czy śledź. Dlaczego? Te morskie przysmaki to źródło nie tylko pełnowartościowego białka, ale przede wszystkim kwasów tłuszczowych omega-3, w szczególności EPA (kwas eikozapentaenowy) oraz DHA (kwas dokozaheksaenowy). ...

Prezes SEKO o tym, dlaczego niezależne badania konsumenckie są ważne

18.02.2019 09:47 SEKO

Niezależne badania konsumenckie to niepotrzebny wydatek, czy jednak istotny element planowania produkcji i strategii? Według Kazimierza Kustry, prezesa SEKO, polskich i zagranicznych firm nie stać na to, żeby owych badań nie przeprowadzać. ...

Ferie z kulinarną fantazją – pyszne przepisy dla całej rodziny

11.02.2019 09:43 SEKO

Ryby to samo zdrowie! W okresie ferii zadbaj o pyszne i odżywcze posiłki dla całej twojej rodziny. Postaw na przysmaki, które nie tylko wzmacniają odporność, ale i wyśmienicie smakują. Na górskim stoku, nad morzem czy w rodzinnym mieście – ferie to czas zwiększonej aktywności twoich pociech, skorych do nieustannej zabawy. ...

Badania potwierdzają – jedz ryby, będziesz mądry!

24.01.2019 12:20 SEKO

Wyższa inteligencja, dobry sen i większa zdolność koncentracji – a to wszystko znajdziesz na swoim… talerzu. Brzmi niewiarygodnie? Nie od dziś wiadomo, że dieta ma znaczący wpływ na funkcjonowanie organizmu. ...

Pyszny karnawał w rybnym wydaniu

21.01.2019 09:25 SEKO

Szampańska zabawa w karnawałowym rytmie! Zaproś swoich przyjaciół i bawcie się razem, kosztując wyśmienitych przekąsek. Podpowiemy, jak rozpieścić podniebienia swoich gości rewelacyjnymi smakami. Karnawał to kolorowy czas również na talerzach. ...

Podsumowanie 2018 roku w branży rybnej oczami prezesa SEKO

16.01.2019 10:51 SEKO

Zakaz handlu w niedzielę, rozwój marek własnych sieci handlowych i coraz większa świadomość konsumencka w zakresie zdrowego odżywiania – to najważniejsze czynniki, które kształtowały branżę w 2018 roku według Kazimierza Kustry, prezesa SEKO. ...

Sylwester, karnawał i… śledź! Zaskocz gości oryginalnymi smakami!

19.12.2018 09:19 SEKO

Sylwester i karnawał tuż, tuż! Przygotuj się na szampańską zabawę w gronie przyjaciół i zaskocz ich przyjemnymi dla podniebienia przekąskami! Szybkie, łatwe i przepyszne – takie są przekąski ze śledziem, które przygotujesz w kilka chwil, a które zaskoczą Twoich znajomych na imprezie domowej. ...

Świąteczny śledź – sprawdź przepisy!

13.12.2018 12:29 SEKO

Święta Bożego Narodzenia bez śledzia to święta bez smaku! Będą jeszcze pyszniejsze, gdy zdecydujesz się na skorzystanie z tych przepysznych przepisów, które przyjemnie zaskoczą Twoich wigilijnych gości! Odkryj nowe propozycje, dzięki którym Twoje świąteczne potrawy nabiorą zaskakującego i wyśmienitego wyrazu. ...

Skąd ryby na wigilijnym stole, czyli o tradycji słów kilka

05.12.2018 10:12 SEKO

Choć tradycje wigilijne są na stałe wpisane w święta Bożego Narodzenia, często nie zastanawiamy się nad ich pochodzeniem. Czemu potrawy rybne cieszą się tak dużą popularnością w okresie świątecznym? Skąd 12 potraw na stole? Czy ryba po grecku faktycznie jest grecka? Dlaczego karp uważany jest za symbol Wigilii? Zazwyczaj kultywujemy tradycje, które obserwowaliśmy w rodzinnym...

Strona 1 następna

Dla mediów

Jesteś wydawcą, dziennikarzem, blogerem? Uzyskaj akredytację i ciesz się bezpłatną licencją na wykorzystanie informacji, zdjęć, MP3, a także wideo - nawet w jakości TV!

Dla firm

Odpowiadasz za komunikację? Zwiększ swoją widoczność w mediach!