środowisko naturalne/ekologia

Auchan obchodzi Światowy Dzień Zwierząt

Wózki dla psów w kolejnych 9 sklepach sieci. Po entuzjastycznym przyjęciu przez klientów rozwiązania spółka Auchan zdecydowała się na udostępnienie wózków dla psów w kolejnych 9 sklepach należących do sieci. Od października br. wózki dla psów dostępne są trzynastu sklepach sieci w Polsce.

W czerwcu br. Auchan Polska jako pierwsza sieć handlowa w Polsce udostępniła klientom w trzech hipermarketach w Poznaniu specjalne wózki do transportu czworonogów, dzięki którym psy, wygodnie i bezpiecznie przewożone mogą towarzyszyć swoim właścicielom podczas zakupów.

Psy są bliskie naszej firmie i jej pracownikom. Kilka miesięcy temu wprowadziliśmy w kilku naszych sklepach wózki dla psów, a pomysłodawczynią tego projektu była p. Agata Sypniewska, kontroler zarządzania w hipermarkecie Auchan Komorniki w Poznaniu. Cieszymy się bardzo, że akcja spotkała się z tak dużym zainteresowaniem i dobrym przyjęciem, a dziś z okazji Światowego Dnia Zwierząt, z przyjemnością informujemy o kontynuacji pomysłu. Chcemy dalej ułatwiać życie naszym czworonożnym przyjaciołom i ich opiekunom, bo wierzymy, że szczęśliwe psy to szczęśliwi ludziemówi Hanna Bernatowicz, dyrektor komunikacji Auchan Polska.

Wózki dla psów są alternatywą pozwalającą na niezostawianie psa w samochodzie (co zwłaszcza latem jest niedopuszczalne) lub przed sklepem. Klient ma wolne ręce i może swobodnie dokonywać zakupów, nie musi stresować się pilnowaniem podopiecznego. Sieć stawia jednak pewien wymóg – pies musi chcieć wejść do wózka! Nie można go wpychać! Firma dba również o zachowanie higieny – po każdym psiaku wymieniane są specjalne podkłady na dywaniku znajdującym się wewnątrz wózka.

Wózki z dopuszczalną maksymalną wagą pupila 25 kg dostępne są obecnie w następujących sklepach Auchan: Tychy, Gdańsk Szczęśliwa, Łódź Manufaktura, Bydgoszcz Fordon, Warszawa Saska, Warszawa Broniewskiego, Kraków Mackiewicza, Gdynia Redłowska, Wrocław Hubska oraz w trzech hipermarketach w Poznaniu, w których akcja rozpoczęła się w czerwcu br. Wkrótce wózki pojawią się również w Auchan Wola.

rzecznik prasowy, Auchan Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Piasecznie

h.bernatowicz@auchan.pl

Auchan Retail Polska to wielkoformatowa sieć sprzedaży detalicznej o francuskich korzeniach, obecna w Polsce od 1996 r., zarządzająca na polskim rynku siecią hipermarketów pod marką Auchan, supermarketów pod marką Auchan Supermarket, sklepami typu convenience store pod marką Easy Auchan, sklepami osiedlowymi pod marką Moje Auchan, sklepami autonomicznymi pod marką Auchan GO, a także kanałem handlu e-commerce. Sieć posiada również sklepy franczyzowe w formacie supermarket i hipermarket. Więcej informacji na temat firmy znaleźć można na stronie https://www.auchan.pl/pl

rzecznik prasowy, Auchan Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Piasecznie