wydarzenia kultura/sztuka/rozrywka

Centrum Riviera w Gdyni partnerem 49. Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych

16.09.2024 | Centrum Riviera

Centrum Riviera ponownie zostało partnerem Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych. Podczas 49. edycji wydarzenia, która odbędzie się w dniach 23-28 września 2024 r., powstanie Scena Riviera - miejsce spotkań miłośników kina z gwiazdami.

Scena Riviera codziennie w czasie trwania festiwalu będzie gościć aktorów, reżyserów i innych twórców filmów z Konkursu Głównego 49. FPFF, którzy podzielą się z publicznością swoimi doświadczeniami oraz kulisami pracy na planach filmowych. Spotkania z widzami będą odbywać się po wybranych pokazach filmów w Kinie Helios. Scena Riviera będzie zlokalizowana na parterze centrum na fontannie.

Szczegółowy harmonogram festiwalu jest dostępny na stronie www.festiwalgdynia.pl. Wydarzenia na Scenie Riviera odbędą się każdego dnia imprezy. W programie spotkania m.in. z twórcami filmów „Kulej. Dwie strony medalu” w reż. Xawerego Żuławskiego, „Kobieta z…” w reż. Małgorzaty Szumowskiej czy „Minghun” w reż. Jana P. Matuszyńskiego.

– Z Festiwalem Polskich Filmów Fabularnych Centrum Riviera współpracuje już od kilku lat. To dla nas możliwość wspierania polskiej kultury filmowej. Scena Riviera umożliwi osobom odwiedzającym centrum spotkania z twórcami i artystami, którzy mają wpływ na rozwój rodzimej kinematografii – mówi Aleksandra Słowińska, Dyrektorka Centrum Riviera. – Ta współpraca pokazuje, jak chcemy budować wizerunek Riviery – miejsca związanego z Gdynią oraz będącego przestrzenią nie tylko zakupów, ale również wartościowych spotkań i wydarzeń.

Na wszystkie pokazy filmów 49. Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych odbywające się w Kinie Helios w Centrum Riviera można kupić bilety. Ich sprzedaż rozpocznie się 13 września 2024 r. na stronie https://system.festiwalgdynia.pl. Uczestnicy festiwalu będą mogli skorzystać z bezpłatnego autobusu, który ułatwi im przemieszczanie się między Centrum Riviera a Gdyńskim Centrum Filmowym i Teatrem Muzycznym.

PR Manager, Inntu
Małgorzata Pryśko-Grobelna

malgorzata.prysko-grobelna@inntu.pl

O Centrum Riviera

Centrum Riviera w Gdyni to największe centrum handlowo-rozrywkowe na Pomorzu, które już od ponad 10 lat oferuje mieszkańcom miasta i regionu możliwość robienia zakupów i spędzania wolnego czasu. Na powierzchni najmu o wielkości 71 tys. m2 zlokalizowanych jest niemal 250 punktów handlowych i 25 punktów gastronomicznych.

Wśród kluczowych najemców znajdują się takie marki jak Auchan, Kino Helios, Zdrofit, TK Maxx, Media Markt.  Na terenie obiektu działa również Centrum Obsługi Mieszkańca, placówka Urzędu Miasta Gdynia, w którym każdego dnia sprawy urzędowe załatwia kilkuset mieszkańców.

Centrum Riviera dysponuje 1 700 własnych miejsc parkingowych.

Właścicielem Centrum Riviera jest Union Investment Real Estate GmbH z siedzibą w Hamburgu w Niemczech. Od października 2023 roku obiektem zarządza Apsys Polska.

PR Manager, Inntu
Małgorzata Pryśko-Grobelna

malgorzata.prysko-grobelna@inntu.pl

O Centrum Riviera

Centrum Riviera dysponuje 1 700 własnych miejsc parkingowych.