zdrowie technologie

Rozwiązania chairside dla stomatologii – odkryj nowe możliwości

05.09.2024 | Align Technology

W środę 25 września o godz. 19:30 odbędzie się kolejny webinar z serii Digital Excellence Series od Align Technology – tym razem o możliwościach płynących z zastosowania rozwiązań typu chairside w praktykach stomatologicznych opowiedzą dr Marcos White oraz dr Rajvansh Juneja. Udział w webinarze jest bezpłatny, ale konieczna jest wcześniejsza rejestracja.

W ostatnich latach stomatologia przeszła ogromną transformację, polegającą m.in. na powszechnym stosowaniu zaawansowanych, innowacyjnych technologii cyfrowych, które nie tylko usprawniają proces leczenia, ale także pozwalają stawiać bardziej precyzyjne diagnozy, skracają czas terapii oraz ułatwiają komunikację na linii lekarz-pacjent.

Wśród nowoczesnych technologii stomatologicznych rosnącą popularnością wśród lekarzy cieszą się rozwiązania typu chairside, czyli specjalistyczne protokoły, oprogramowania i urządzenia, które umożliwiają przeprowadzenie rekonstrukcji narządu żucia w trakcie jednej wizyty w gabinecie. Rozwiązania tego typu m.in. eliminują potrzebę pobierania fizycznych wycisków struktur anatomicznych jamy ustnej pacjenta oraz pozwalają tworzyć uzupełnienia protetyczne podczas jednej wizyty, poprawiając komfort pacjenta i optymalizując czas pracy lekarza.

O praktycznych zastosowaniach tego typu narzędzi będzie można dowiedzieć się podczas kolejnego webinaru z serii Digital Excellence Series, który odbędzie się w środę 25 września o godz. 19:30. Spotkanie "Rozwiązania chairside dla stomatologii – odkryj nowe możliwości" poprowadzą:

- dr Marcos White – absolwent Leeds Dental Institute oraz Warwick University, protetyk i implantolog, jeden z najbardziej cenionych w Wielkiej Brytanii ekspertów z zakresu stomatologii cyfrowej i skanowania wewnątrzustnego, międzynarodowy wykładowca Invisalign i iTero, prowadzący prężnie działającą praktykę w Yorkshire, gdzie organizuje również szkolenia i kursy dla innych lekarzy,

- dr Rajvansh Juneja – absolwent University of Birmingham, gdzie z wyróżnieniem uzyskał tytuł Bachelor of Dental Surgery (BDS), zdobywca nagrody Najlepszy Młody Dentysta 2017 w konkursie The Dentistry Award, zajmujący się na co dzień m.in. estetyczną stomatologią odtwórczą i ortodoncją, pasjonat stomatologii cyfrowej oraz technik minimalnie inwazyjnych, ceniony mentor młodych brytyjskich dentystów.

Podczas webinaru będzie można dowiedzieć się:

• jakie korzyści biznesowe i finansowe płyną dla praktyk stomatologicznych z zastosowania rozwiązań chairside dentistry,
  • jakie są główne zalety kliniczne tego typu narzędzi – od skrócenia czasu leczenia, przez lepsze doświadczenia pacjentów aż po satysfakcję zespołu,
  • jak w rozwiązania chairside wpisuje się technologia CAD/CAM,
  • czym jest i jak działa pakiet iTero™ Design Suite – jedno z najnowocześniejszych rozwiązań chairside dentistry,
  • z jakich elementów składa się skuteczna stomatologia typu chairside (7 głównych kroków – od konsultacji po opiekę pozabiegową),
  • jak zacząć przygodę z chairside dentistry, jak unikać pułapek i kiedy można mówić o sukcesie w jej wdrożeniu.

Webinar będzie prowadzony po angielsku, z możliwością tłumaczenia na żywo na język francuski, włoski, niemiecki, hiszpański, polski i turecki. Aby uniknąć ewentualnych problemów z dostępem do tłumaczenia, zalecana jest aktualizacja oprogramowania Zoom.

Udział w zaplanowanym na środę 25 września na godz. 19:30 webinarze jest bezpłatny, ale konieczna jest wcześniejsza rejestracja [KLIKNIJ TUTAJ]. Zapraszamy do udziału.

Artykuł przygotowany przez Redakcję portalu dentonet.pl

Junior Account Manager, MSL
Bernadetta Kowalewska

bernadetta.kowalewska@mslgroup.com

O Align Technology

Firma Align Technology projektuje i produkuje system Invisalign®, najbardziej zaawansowany system przezroczystych nakładek na świecie, skanery wewnątrzustne iTero™ oraz usługi i oprogramowanie CAD/CAM exocad™. Technologie te pozwalają na udoskonalenie cyfrowych procesów ortodontycznych i protetycznych w celu poprawy wyników leczenia pacjentów i efektywności praktyki dla ponad 266 000 lekarzy, a także są kluczowe w dotarciu firmy Align do 600 milionów konsumentów na całym świecie. W ciągu ostatnich 27 lat Align pomógł lekarzom w leczeniu ok. 18,2 milionów pacjentów poprzez system Invisalign i napędza ewolucję cyfrowej stomatologii poprzez Align Digital Platform™, zintegrowany pakiet unikatowych, zastrzeżonych technologii i usług dostarczanych w postaci bezproblemowych, kompleksowych rozwiązań dla pacjentów i konsumentów, ortodontów i stomatologów oraz laboratoriów/partnerów. Jest ona także motorem napędowym ewolucji cyfrowej w dziedzinie stomatologii. Więcej informacji na www.aligntech.com.

Dodatkowe informacje na temat systemu Invisalign i wyszukiwarka lekarzy Invisalign dostępne są na www.invisalign.com. Dodatkowe informacje o skanerach i usługach iTero znajdują się na stronie www.itero.com. Dodatkowe informacje o ofercie oprogramowania CAD/CAM exocad oraz listę partnerów handlowych można znaleźć na stronie www.exocad.com.

Junior Account Manager, MSL
Bernadetta Kowalewska