wydarzenia kultura/sztuka/rozrywka

To będzie dobry Flow! Archicom zaprasza na Letni Festiwal Filmowy - tme Polówka

24.07.2024 | FLOW

Dobry Flow – pod takim tytułem rusza kolejna sekcja tegorocznego łódzkiego Festiwalu Filmowego tme Polówka.  Filmy w ramach sekcji „Dobry Flow” emitowane będą w każdą sobotę od 27 lipca do końca sierpnia o godzinie 21:00 na terenie EC1. Partnerem wydarzenia jest firma Archicom realizująca projekt Flow w Nowym Centrum Łodzi zlokalizowany pomiędzy EC1 a Dworcem Łódź Fabryczna.

EC1 - Miasto Kultury, to właśnie tu przy ulicy Targowej 1/3 rusza nowa sekcja filmowa w ramach 17. edycji Letniego Festiwalu Filmowego w Łodzi tme Polówka. Do końca sierpnia w każdą sobotę o godzinie 21:00 na wielkim ekranie emitowane będą największe hity srebrnego ekranu. Sekcja „Dobry Flow” rozpocznie się w najbliższą sobotę (27 lipca) trzymającym w napięciu filmem w reżyserii Douga Limana pt. „Tożsamość Bourne’a”. W kolejnym tygodniu 3 sierpnia w kinie pod chmurką zmienimy klimat na nieco lżejszy emitując komedię „W trójkącie”. Natomiast sobotni wieczór 10 sierpnia to spotkanie z Leonardo DiCaprio i kultowym „Wilkiem z Wall Street”.

Druga połowa sierpnia zapowiada się równie ekscytująco! 17 sierpnia Ryan Gosling i Harrison Ford zabiorą nas w kolejną pełną emocji podróż do świata nowego Blade Runnera, tym razem do roku 2049. Tydzień później (24 sierpnia) w ramach sekcji „Dobry Flow” obejrzeć będzie można nagrodzony trzema Oscarami „Green Book”. Szofer i ekstrawagancki muzyk, których różni praktycznie wszystko, przekonają się, że wspólna podróż stanie się początkiem nieprawdopodobnej przyjaźni. „Dobry Flow” zakończymy z przytupem. Na sam koniec wakacji 31 sierpnia w ramach Polówki czekać będzie na nas prawdziwy klasyk filmowy – musical „Blues Brothers”, w którym w rolach głównych zobaczymy Johna Belushi i Dana Aykroyda. Wszystkie seanse filmowe tme Polówka są bezpłatne.

Skąd pomysł na tytuł sekcji „Dobry Flow”? Flow to nowy projekt realizowany przez firmę Archicom w Nowym Centrum Łodzi pomiędzy Dworcem Łódź Fabryczna a kompleksem naukowo-kulturalnym EC1.  Inwestycja zajmie 2 ha i przewiduje powstanie pięciu budynków, które pomieszczą 1200 mieszkań. Teren Flow będzie otwarty na miasto, w ramach inwestycji przewidziano tereny zielone oraz punkty usługowe, a także poświęcone kulturze i nauce. Za projekt odpowiada Pracownia PIG Architekci. Zakończenie inwestycji jest planowane na grudzień 2028 roku.

PR Manager, Beyond Public Relations

a.kaczorowska@bepr.pl

tel: 504907388

Archicom od 37 lat realizuje marzenia o idealnym mieszkaniu. Korzenie firmy wywodzą się z wrocławskiego studia projektowego, w którym od początku żywa była idea dbałości o ludzki wymiar architektury, jej współistnienie z naturą i kontekstem miejsca. Archicom rozumie swoją rolę jako urbanisty, inżyniera oraz wizjonera biorąc przy tym pełną odpowiedzialność za tworzenie fragmentów miast dla kolejnych pokoleń. We Wrocławiu deweloper zrealizował do tej pory ponad 220 obiektów, w tym wieloetapowe osiedla m.in. Olimpia Port, a także zrewitalizowane Browary Wrocławskie. Od 1 sierpnia 2023 roku spółka jest ogólnopolskim deweloperem obecnym również w Warszawie, Łodzi, Poznaniu oraz Krakowie tworząc tam przyjazne miejsca, w których można zdrowo żyć, mieszkać, odpoczywać, korzystać z rozrywek. Archicom patrzy na miasto jak na żywą tkankę, która powinna dopasowywać się do współczesnych odbiorców. Cel dla firmy dążącej do statusu dewelopera pierwszego wyboru jest niezmienny – dostarczać mieszkańcom nowy standard mieszkania.

PR Manager, Beyond Public Relations

a.kaczorowska@bepr.pl