zainteresowania/hobby kultura/sztuka/rozrywka

Tales of Kenzera: ZAU – Darmowe demo przygodowej platformówki już dostępne na Steam [media alert]

12.06.2024 | Electronic Arts

EA Originals i Surgent Studios ogłosili dziś w wpisie na blogu, że zupełnie nowa, darmowa wersja demo epickiej gry akcji i przygodowej platformówki Tales of Kenzera: ZAU jest już dostępna na PC na platformie Steam.

Demo zawiera wszystkie udoskonalenia i poprawki, które zostały wprowadzone do gry od momentu jej premiery. Ponadto, zupełnie nowa wersja próbna tytułu zostanie wydana na PlayStation 5 i Xbox Series X|S już 13 czerwca.

Daje ono graczom wgląd w początkowe momenty gry, oferując przedsmak szybkiej walki i eksploracji, a także pierwsze spojrzenie na emocjonującą historię. Pokonuj grasujących na drodze wrogów takich jak Roho ya Rungu i Roho ya Mtupaji oraz strzeż się przebiegłego, wybuchowego Tokoloshe. Spostrzegawczy gracze zauważą również ukryte w wersji próbnej Echoes, co dostarczy kluczowej wskazówki do pełnego fabularnego kontekstu gry.

• Epic Store: Do 18 czerwca 2024 r.
  • Xbox Series X|S: Do 18 czerwca 2024 r.
  • PlayStation 5: Do 19 czerwca 2024 r.
  • Steam i EA App: Od 13 czerwca do 11 lipca 2024 r.

Założyciel Surgent Studios i nominowany do nagrody BAFTA aktor, Abubakar Salim, niedawno podzielił się wzruszającym przesłaniem, w którym przedstawia gry wideo jako medium do wyrażania i eksploracji różnych kultur i historii.

Account Manager, MSL

tomasz.stachurski@publicisgroupe.com

O Electronic Arts

Electronic Arts (NASDAQ: EA) jest światowym liderem w dziedzinie cyfrowej rozrywki interaktywnej. Firma tworzy i dystrybuuje gry, treści i usługi online na konsole z dostępem do Internetu, urządzenia mobilne i komputery.

W roku podatkowym 2024 EA odnotowała przychody netto w wysokości około 7,6 mld USD. Siedziba firmy znajduje się w Redwood City, w Kalifornii. EA jest znana z uznanego na całym świecie portfolio wysokiej jakości marek, takich jak EA SPORTS FC™, Battlefield™, Apex Legends™, The Sims™, EA SPORTS™ Madden NFL, Need for Speed™, Titanfall™, Plants vs. Zombies™ i EA SPORTS F1®. Więcej informacji na temat EA można znaleźć na stronie www.ea.com/news.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS FC, Battlefield, Need for Speed, Apex Legends, The Sims, Titanfall i Plants vs. Zombies są znakami towarowymi Electronic Arts Inc. John Madden, NFL, FIFA i F1 są własnością odpowiednich podmiotów i zostały użyte za ich zgodą.

Account Manager, MSL

tomasz.stachurski@publicisgroupe.com