media/marketing/reklama

Play i Antenna Entertainment poszerzają współpracę, udostępniając abonentom wszystkie kanały AXN

23.05.2024 | Play

Aby spełnić wysokie wymagania klientów oraz zapewniać cyfrową rozrywkę najwyższej jakości, Play, lider polskiego rynku telekomunikacyjnego, i Antenna Entertainment, właściciel portfolio AXN, odnowili oraz poszerzyli wieloletnią współpracę.

Kontrakt obejmuje całość dostępnego w Polsce portfolio Antenna Entertainment – klienci Play mogą w dalszym ciągu cieszyć się wspaniałymi serialami oraz filmami na kanałach AXN, AXN Black, AXN White oraz w ramach nieliniowej usługi AXN Now. Nowością w Play jest kanał AXN Spin, który dotychczas dostępny był jedynie w ofercie UPC.

„Niezmiernie cieszy nas możliwość współpracy z Play na jednym z kluczowych rynków, jakim jest Polska. W ramach poszerzonej współpracy kanały AXN, a co za tym idzie najlepsze filmy i seriale zawitają do kolejnych polskich domów. Chcemy rozwijać swój biznes w Polsce, w czym kluczową rolę odgrywać będzie nasza odnowiona współpraca” – mówi Kim Poder, Dyrektor Operacyjny Grupy w Antenna Group.

W nadchodzących miesiącach abonenci Play będą mogli cieszyć się najnowszymi sezonami takich seriali telewizyjnych jak FBI, FBI Most Wanted, FBI International, Walker, Agenci NCIS, Agenci NCIS: Hawaje czy Rekrut, debiutującymi serialami, jak Rekrut: FBI czy uznany przez krytyków polski serial Żmijowisko, a także klasycznymi pozycjami, takimi jak Gwiezdne Wrota: Atlantyda i Cobra – oddział specjalny.

Kanał AXN Spin jest dostępny dla klientów Telewizji MAX i MAX Premium oraz użytkowników dodatkowego pakietu Filmy i Seriale w Telewizji Nowej Generacji.

„Play jako lider na polskim rynku telekomunikacyjnym zapewnia usługi telekomunikacyjne najwyższej jakości w tym najbogatszą telewizyjną rozrywkę. Poszerzenie współpracy z Antenna Entertainment jest tego potwierdzeniem.” – mówi Mikkel Noesgaard, CMO Grupy Play

Dodatkowe informacje na temat ofert telewizji Play wraz z możliwością zakupu są dostępne w salonach sprzedaży, przez telefon pod numerem 790 500 500 oraz na stronie play.pl.

Dyrektor Departamentu Komunikacji Korporacyjnej, Play

krzysztof.olszewski@play.pl

O firmie Play

Grupa Play, jest wiodącym dostawcą usług mobilnych, internetu stacjonarnego i telewizji cyfrowej, należy do Grupy iliad, jednej z największych grup telekomunikacyjnych w Europie. Obsługuje prawie 17 milionów klientów, a także świadczy kompleksowe rozwiązania ICT i data center dedykowane dla biznesu pod marką „Play Rozwiązania dla Biznesu”. Play stale rozwija najnowocześniejszą sieć mobilną w Polsce, liczącą obecnie ponad 11 500 stacji bazowych i obejmującą swoim zasięgiem blisko 100% populacji Polski, a także sieć światłowodową, która docelowo docierać będzie do ponad 7 milionów gospodarstw domowych, zapewniając klientom w Polsce dostęp do najwyższej jakości światłowodowego internetu i wolność wyboru.

Dyrektor Departamentu Komunikacji Korporacyjnej, Play

krzysztof.olszewski@play.pl