internet media/marketing/reklama

Auchan uruchamia pierwszą na rynku w pełni interaktywną zdigitalizowaną gazetkę

Nowe funkcjonalności, dynamiczny kontent i jeszcze wygodniejsze zakupy online.

Klienci Auchan Polska zyskali innowacyjną w pełni interaktywną digitalną gazetkę. To pierwsze wśród handlowych sieci spożywczych na polskim rynku rozwiązanie z dynamicznym kontentem i możliwością zakupów online. Zawiera nowe sekcje tematyczne oraz bogate i inspirujące treści kulinarne w postaci wideo, które ułatwiają klientom podejmowanie trafnych  decyzji zakupowych.

Klienci dokonują dziś coraz bardziej świadomych zakupów, dlatego od sklepów oczekują aktualnych informacji dotyczących oferty, w tym akcji promocyjnych. Dokonując zakupowych wyborów chętnie sięgają po gazetki, a znakiem czasów, coraz częściej do ich wersji elektronicznych. Tym bardziej nas cieszy, że w naszej pierwszej na rynku interaktywnej gazetce znajdą nie tylko informacje o aktualnych promocjach, ale  także  więcej treści, dużo inspiracji, oraz możliwości bardziej zaangażowanego i efektywnego korzystania z tej formy gazetki. Jestem przekonana że nasi klienci dostaną nie tylko niezbędne informacje o produktach, których szukają ale także będziemy dla nich inspiracją w kulinarnych przygodach jednocześnie znacząco poprawimy przyjemność z robienia zakupów - mówi Małgorzata Piekarska, dyrektor Marki, Klienta, Data, SI w Auchan Polska.

Interaktywna gazetka Auchan zyskała ważną funkcjonalność – została zintegrowana z usługą e-commerce. Dzięki temu już z poziomu gazetki, podczas jej przeglądania można wybrane produkty kupić klikając w link zamów on-line przekierowujący do karty produktu na stronie zakupy.auchan.pl

Intuicyjny interfejs pozwala na łatwą nawigację. W gazetce pojawiły się interaktywne elementy, które zachęcają do interakcji – wystarczy kliknąć w nie, aby przejść na bloga Auchan lub na stronę z przepisami. Przykładowo obecnie w okresie przedświątecznym klienci mogą skorzystać z przepisów m.in. na faszerowane jajka z szynką, doradę królewską z piekarnika czy tradycyjną pieczoną gęś w sosie winnym, a na blogu zapoznać się z najnowszymi trendami w ozdabianiu koszyczka wielkanocnego.

Interaktywna gazetka zawiera też nowe sekcje tematyczne, w których klienci znajdą bogatą i zróżnicowaną treść także na temat samych produktów np. coraz szerszego asortymentu marki własnej Pewni Dobrego.

Dzięki animowanym elementom, w gazetce dobrze widoczne są akcje promocyjne oraz oferty dnia. Także klienci chcący dołączyć do programu lojalnościowego Skarbonka, mają taką możliwość już z poziomu gazetki.

Interaktywna gazetka dostępna będzie obecnie dwa razy w miesiącu, od września 2024 r. każde wydanie będzie miało formę interaktywną.

rzecznik prasowy, Auchan Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Piasecznie

h.bernatowicz@auchan.pl

* Auchan Polska to wielkoformatowa sieć sprzedaży detalicznej o francuskich korzeniach, obecna w Polsce od 1996 r., zarządzająca na polskim rynku siecią hipermarketów pod marką Auchan, supermarketów pod marką Auchan Supermarket, sklepami typu convenience store pod marką Easy Auchan, sklepami osiedlowymi pod marką Moje Auchan, sklepami autonomicznymi pod marką Auchan GO, a także kanałem handlu e-commerce. Sieć posiada również sklepy franczyzowe w formacie supermarket i hipermarket. Więcej informacji na temat firmy znaleźć można na stronie https://www.auchan.pl/pl

rzecznik prasowy, Auchan Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Piasecznie