transport

Teraz jeszcze więcej możliwości podróży do Azji Południowo-Wschodniej dzięki zacieśnieniu współpracy pomiędzy Emirates a Batik Air

24.10.2023 | Emirates

Warszawa, Polska - 24 października 2023 – Linie Emirates ogłosiły zawarcie umowy code-share z Batik Air. Umożliwia ona klientom Emirates podróż do 5 malezyjskich miast i 3 regionalnych miejsc docelowych w Azji Południowo-Wschodniej obsługiwanych przez linie Batik Air za pośrednictwem międzynarodowego portu lotniczego w Kuala Lumpur (KLIA).

Na uroczystości inauguracyjnej szczegóły dot. współpracy pomiędzy Emirates a Batik Air przedstawili Starszy Wiceprezes ds. operacji handlowych na Dalekim Wschodzie w Emirates, Orhan Abbas oraz Dyrektor Strategiczny grupy Batik Air, Datuk Chandran Rama Muthy. Na uroczystości pojawili się również Starszy Wiceprezes ds. optymalizacji przychodów i partnerstwa linii lotniczych w Emirates, Anand Lakshminarayanan oraz Dyrektor Generalny Emirates w Malezji, Saeed Mubarak. Klienci Emirates będą mogli skorzystać z przywilejów jakie daje umowa typu code-share na loty obsługiwane przez Batik Air do Penang, Kuching, Kota Kinabalu, Langkawi, Johor Bahru, Denpasar, Dżakarty i Singapuru. Umowa obejmuje wystawienie jednego biletu, hojną politykę bagażową Emirates oraz transfery bagażu do miejsca docelowego.

Pasażerowie linii Emirates będą mieli możliwość międzylądowania w Kuala Lumpur przed udaniem się do miejsca docelowego. A dodatkowo otrzymają możliwość międzyliniowej przesiadki w Kuala Lumpur dzięki ośmiu dodatkowym połączeniom obsługiwanym przez linię Batik Air.

- Malezja jest ważnym rynkiem w naszej dalekowschodniej siatce połączeń. Dlatego cieszymy się, że możemy zaoferować naszym klientom jeszcze większą łączność, a także liczniejszy wybór opcji podróży do nowych i ekscytujących destynacji. Dzięki temu partnerstwu rozszerzymy zasięg naszej sieci do ponad 1490 miast na całym świecie, co zapewni pasażerom jeszcze lepsze i wygodniejsze możliwości podróży – powiedział Orhan Abbas, Starszy Wiceprezes ds. operacji handlowych na Dalekim Wschodzie w Emirates.

Linie Emirates latają do Malezji od 1996 roku i obecnie obsługują 21 lotów tygodniowo do Kuala Lumpur, korzystając z samolotów Boeing 777 i Airbus A380, tym samym oferując pasażerom światowej klasy usługi i produkty. Linia posiada obecnie 30 umów code-share, 11 intermodalnych i 118 interliniowych partnerów, w tym wieloletnią współpracę z Lion Air Group z siedzibą w Dżakarcie i jej spółkami zależnymi - Batik Air Indonesia i Batik Air Malaysia.

Bilety można rezerwować na stronie www.emirates.com, w internetowych biurach podróży oraz za pośrednictwem stacjonarnych biur podróży, na podróże rozpoczynające się od 1 listopada 2023 roku.

O Batik Air

Batik Air to dynamiczna, działająca od dekady, malezyjska linia lotnicza z międzynarodowym lotniskiem w Kuala Lumpur. Linia lotnicza jest obecna w wielu regionach, w tym w Australii i Nowej Zelandii, Chinach, Azji Północnej, Stowarzyszeniu Narodów Azji Południowo-Wschodniej, subkontynencie indyjskim i na Bliskim Wschodzie. Flota 36 statków powietrznych Batik Air składa się z 2 samolotów A330-300, 26 samolotów B737-8/800 NG i 8 samolotów ATR72-600s. Linia lotnicza bezproblemowo zarządza łącznie 800 lotami tygodniowo, w ramach rosnącej siatki połączeń obejmującej 54 kierunki w 19 krajach. Linia lotnicza jest członkiem Międzynarodowego Zrzeszenia Przewoźników Powietrznych (IATA) i uzyskała certyfikat IATA Operational Safety Audit (IOSA) - wskaźnik bezpieczeństwa i jakości zarządzania linią lotniczą. Batik Air działa również z drugiego węzła w centrum Kuala Lumpur w Subang Skypark, wykorzystując flotę ATR72-600. Batik Air jest członkiem Lion Air Group of Indonesia, w skład której wchodzą Batik Air Indonesia, Super Air Jet, Lion Air, Wings Air i Thai Lion Air. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.batikair.com.my

Account Director, MSL

zuzanna.cholewa@mslgroup.com

O Emirates

Linie lotnicze Emirates, obsługujące pasażerów międzynarodowych, rozpoczęły działalność w Polsce w 2013 roku, wypełniając niszę w segmencie lotów długodystansowych. Dzienne połączenia z Warszawy do Dubaju obsługiwane są przez ultranowoczesne Boeingi 777-300ER w dwu- i trzyklasowej konfiguracji, oferując pasażerom nowy wymiar podróżowania.

Ze swojego globalnego węzła w Dubaju linie Emirates obsługują pasażerów na sześciu kontynentach, świadcząc wysokiej jakości usługi transportu lotniczego, które wspomagają rozwój turystyki i wymiany handlowej. Linia zdobyła uznanie pasażerów za wiodące w branży usługi na ziemi i w powietrzu, świadczone przez pełnych pasji pracowników reprezentujących ponad 160 narodowości.

Linie Emirates dysponują największą na świecie flotą szerokokadłubowych samolotów Boeing 777 i Airbus A380, oferując przestronne kabiny i wyjątkowe usługi na pokładzie, takie jak podniebny salonik pokładowy i prysznic Shower Spa na pokładach samolotów A380 oraz system rozrywki pokładowej ice dostępny na wszystkich fotelach, który 17 lat z rzędu zajmuje czołowe miejsca w rankingu "best in sky". Emirates angażują się w działalność proekologiczną i skupiają się na trzech obszarach: ograniczeniu emisji, odpowiedzialnej konsumpcji oraz ochronie dzikiej przyrody i siedlisk.

Zapraszamy na stronę Emirates www.emirates.com.

Account Director, MSL

zuzanna.cholewa@mslgroup.com

O Emirates

Zapraszamy na stronę Emirates www.emirates.com.