transport turystyka/wypoczynek

Linie lotnicze Emirates uruchamiają współpracę code-share z United, rozszerzając siatkę połączeń do USA

30.03.2023 | Emirates
  • Klienci Emirates zyskają dostęp do ponad 150 amerykańskich miast poprzez lotniska w Chicago, Houston i San Francisco, a jednocześnie będą mogli korzystać z przywilejów codeshare na loty liniami United; rozszerzenie zasięgu połączeń krajowych w USA w celu uzupełnienia siatki 12 punktów w Stanach Zjednoczonych, do których linia lotnicza lata ze swojego portu macierzystego w Dubaju.
  • Dostęp do kilkudziesięciu dodatkowych miejsc w Kanadzie, Meksyku, na Wyspach Karaibskich oraz w Ameryce Środkowej i Południowej dzięki porozumieniu między liniami.
  • Udoskonalona oferta dla klientów, która obejmuje wystawienie jednego biletu, politykę bagażową Emirates oraz transfery bagażu do miejsca docelowego.
  • Członkowie programów Skywards i MileagePlus, mogą cieszyć się atrakcyjnymi benefitami.

30 marca 2023 r. – Warszawa, Polska –  Linie Emirates i United aktywowały swoje partnerstwo codeshare, dzięki czemu klienci Emirates zdobyli wygodny dostęp do rozszerzonego wyboru kierunków w USA. Od dziś klienci Emirates mogą latać do trzech największych krajowych centrów biznesowych - Chicago, Houston i San Francisco - i wygodnie podróżować dalej dzięki rozbudowanej siatce krajowych połączeń w USA, na rejsach obsługiwanych przez United.

Bilety można kupić na stronie emirates.com oraz w internetowych i stacjonarnych biurach podróży.

Dzięki uruchomieniu partnerstwa klienci Emirates udający się do Stanów Zjednoczonych mogą teraz liczyć na dostęp do ponad 150 miast w siatce połączeń linii United, za pośrednictwem trzech portów lotniczych.

Podobnie klienci Emirates w USA planujący podróże do Dubaju i nie tylko, mają niezliczone możliwości wyboru połączeń i mogą skorzystać z usług United, aby łatwo przesiąść się na loty Emirates do Dubaju przez Chicago, Houston lub San Francisco. Świat właśnie stał się większy dla podróżujących z USA w ramach rozbudowanej siatki połączeń Emirates poza Dubajem, obejmującej wiele wyjątkowych miejsc na Bliskim Wschodzie, w Afryce, Azji Środkowej i na subkontynencie indyjskim.

Na pokładach samolotów Emirates pasażerowie mogą korzystać z wielokrotnie nagradzanych usług i wielu dogodnych korzyści dla podróżnych, które zapewnia umowa codeshare. Podróżni, których trasy obejmują loty codeshare liniami Emirates, mogą zaplanować całą podróż na jednym bilecie i skorzystać z limitu bagażu przewoźnika, oprócz wygodnej odprawy bagażowej do miejsca docelowego.

Emirates umożliwia również członkom Skywards gromadzenie i wymianę mil na wszystkich lotach w ramach światowej siatki United.

Partnerstwo otwiera wiele popularnych kierunków dostępnych z portów lotniczych Emirates, takich jak Atlanta, Austin, Denver, Minneapolis i Phoenix. Pasażerowie Emirates planujący podróż do takich miejsc jak Detroit, mogą polecieć bezpośrednio z Dubaju do Chicago lub Houston i po prostu przesiąść się na samolot United do miejsca docelowego, korzystając przy tym z przywilejów bezproblemowego połączenia. Wzajemne korzyści obejmują pasażerów podróżujących z USA, którzy korzystają z usług Emirates, aby polecieć do Dubaju, z łatwym dostępem z rozległej siatki miast krajowych z przesiadką w jednym z trzech portów (Chicago, Houston, San Francisco).

Dzięki porozumieniu linii Emirates i United pasażerowie mogą łatwo dotrzeć do większej liczby miejsc w obu Amerykach poza USA. Klienci Emirates będą mogli wybierać spośród kilkudziesięciu kolejnych kierunków w Kanadzie, Meksyku, na Karaibach oraz w Ameryce Środkowej i Południowej, a jednocześnie korzystać z takich udogodnień, jak wygodny plan podróży na jednym bilecie i płynne połączenia przez trzy huby (Chicago, Houston i San Francisco).

Emirates zapewniają obecnie obsługę połączeń między swoim portem macierzystym w Dubaju a 12 amerykańskimi miastami, a także pięcioma punktami w Kanadzie, Meksyku, Brazylii i Argentynie.

Więcej możliwości, więcej nagród

W ramach umowy członkowie Emirates Skywards mogą gromadzić mile na lotach w ramach międzynarodowej i krajowej siatki połączeń United Airlines.

Dzięki współpracy członkowie MileagePlus będą mogli gromadzić mile na wybrane loty w ramach siatki Emirates podczas podróży z Newark (EWR) do Dubaju (DXB) liniami United Airlines i dalej do wybranych miejsc docelowych obsługiwanych przez Emirates.

Wielokrotnie nagradzany program lojalnościowy Emirates i flydubai nadal oferuje swoim 30 milionom członków na całym świecie ekskluzywne przywileje.

17 miejsc docelowych w siatce połączeń Emirates w obu Amerykach obejmuje amerykańskie kierunki: Międzynarodowy port lotniczy Boston Logan (BOS), Międzynarodowy port lotniczy im. Johna F. Kennedy'ego w Nowym Jorku (JFK), Międzynarodowy port lotniczy Los Angeles (LAX), Międzynarodowy port lotniczy im. George'a Busha w Houston (IAH), Międzynarodowy port lotniczy O'Hare w Chicago (ORD), Waszyngton D. Dulles International Airport (IAD), Seattle Tacoma Airport (SEA), Newark Liberty International Airport (EWR), Orlando International Airport (MCO), Dallas-Fort Worth Airport (DFW), San Francisco International Airport (SFO), Miami International Airport (MIA) i Międzynarodowy Port Lotniczy Orlando (MCO). Emirates latają również do Mexico City (MEX), Toronto (YYZ), Sao Paulo (GRU), Rio de Janeiro (GIG) i Buenos Aires (EZE).

Senior Account Manager, MSL

elzbieta.gorecka-wysocka@mslgroup.com

O Emirates

Linie lotnicze Emirates, obsługujące pasażerów międzynarodowych, rozpoczęły działalność w Polsce w 2013 roku, wypełniając niszę w segmencie lotów długodystansowych. Dzienne połączenia z Warszawy do Dubaju obsługiwane są przez ultranowoczesne Boeingi 777-300ER w dwu- i trzyklasowej konfiguracji, oferując pasażerom nowy wymiar podróżowania.

Ze swojego globalnego węzła w Dubaju linie Emirates obsługują pasażerów na sześciu kontynentach, świadcząc wysokiej jakości usługi transportu lotniczego, które wspomagają rozwój turystyki i wymiany handlowej. Linia zdobyła uznanie pasażerów za wiodące w branży usługi na ziemi i w powietrzu, świadczone przez pełnych pasji pracowników reprezentujących ponad 160 narodowości.

Linie Emirates dysponują największą na świecie flotą szerokokadłubowych samolotów Boeing 777 i Airbus A380, oferując przestronne kabiny i wyjątkowe usługi na pokładzie, takie jak podniebny salonik pokładowy i prysznic Shower Spa na pokładach samolotów A380 oraz system rozrywki pokładowej ice dostępny na wszystkich fotelach, który 17 lat z rzędu zajmuje czołowe miejsca w rankingu "best in sky". Emirates angażują się w działalność proekologiczną i skupiają się na trzech obszarach: ograniczeniu emisji, odpowiedzialnej konsumpcji oraz ochronie dzikiej przyrody i siedlisk.

Zapraszamy na stronę Emirates www.emirates.com.

Senior Account Manager, MSL

elzbieta.gorecka-wysocka@mslgroup.com

O Emirates

Zapraszamy na stronę Emirates www.emirates.com.