nauka/edukacja/szkolenia

Zapisy na Ekonomiczny Uniwersytet Dziecięcy na PG – do 28 lutego

20.02.2023 | Politechnika Gdańska

Wydział Zarządzania i Ekonomii Politechniki Gdańskiej zaprasza uczniów klas IV-VI na Ekonomiczny Uniwersytet Dziecięcy. Cykl sześciu spotkań będzie realizowany stacjonarnie, w murach uczelni. Zapisy przyjmowane są do 28 lutego.

Ekonomiczny Uniwersytet Dziecięcy to ogólnopolski projekt edukacji ekonomicznej dla uczniów w wieku 10-13 lat (IV-VI klasa szkół podstawowych). Celem EUD jest rozwijanie u dzieci postaw i zachowań przedsiębiorczych oraz popularyzacja edukacji ekonomicznej i zachęcanie najmłodszych do zainteresowania się zagadnieniami gospodarczymi.

Tegoroczna edycja Ekonomicznego Uniwersytetu Dziecięcego obejmuje sześć spotkań, które odbędą się w murach Politechniki Gdańskiej. Na ostatnim spotkaniu w semestrze zostanie przeprowadzony test wiedzy ekonomicznej z zakresu materiału zrealizowanego na zajęciach. Trzy osoby, które uzyskają z testu najwyższą liczbę punktów w danym ośrodku, otrzymają nagrodę rzeczową.

Rejestracja za pośrednictwem formularza możliwa jest do 28 lutego. Zajęcia EUD odbędą się na Wydziale Zarządzania i Ekonomii Politechniki Gdańskiej (ul. Traugutta 79) w sali 103/104 (zajęcia dla studentów) oraz w sali 211/212 (zajęcia dla rodziców).

Terminarz

czwartki, godz. 17:00