wydarzenia sprawy społeczne

Piotr Adamczyk i Karolina Szymczak odwiedzili podopiecznych z rodzinnych domów dziecka

06.02.2023 | Happy Kids

W miniony weekend blisko 150 dzieci, którymi na co dzień opiekuje się Fundacja Happy Kids miało okazję wziąć udział w corocznym balu karnawałowym i spotkać się z gwiazdami kina – Piotrem Adamczykiem i Karoliną Szymczak. Oprócz nich na imprezie pojawiła się Miss Polonia Województwa Łódzkiego 2022 – Julia Rychlik  w towarzystwie Alicji Adamiak (II Wicemiss Polonia woj. łódzkiego), oraz Julii Barygi (II Wicemiss Polonia 2022). Jak mówi przedstawicielka Happy Kids dzieci były zachwycone.

–  Pomimo napiętego grafiku Piotrowi i Karolinie udało się nas odwiedzić i tym samym wywołać uśmiech na twarzach dzieci. Bardzo doceniamy, że wraz z naszymi wspaniałymi miss znaleźli w sobotę czas i zawitali do OSP w Łasku. To dla dzieci, które na co dzień muszą mierzyć się z wieloma wkluczeniami, naprawdę wiele znaczy – mówi Ewa Tietianiec, wiceprezes zarządu Fundacji Happy Kids.

IMG 4856

To nie pierwszy raz, gdy artyści postanowili okazać wsparcie Fundacji Happy Kids. W tamtym roku Piotr Adamczyk wystąpił w spocie promocyjnym organizacji, który zrealizował wspólnie z aktorką Magdaleną Boczarską. Celem produkcji było zachęcenie do przekazania 1% podatku podopiecznym Happy Kids.

Ewa Tietianiec z Boczarską i Adamczykiem

Jak zaznacza Ewa Tietianiec w tym roku również można wesprzeć Fundację w działaniach i przekazać 1,5% podatku w corocznym rozliczeniu.

*materiały audiowizualne z balu karnawałowego przekazała Anna Janczyk-Piesiak

O Fundacji:

Fundacja Happy Kids od ponad 20 lat tworzy nowe standardy opieki nad osieroconymi dziećmi i lobbuje na rzecz ich praw. Dotychczas stworzyła 17 rodzinnych domów dziecka, które dały schronienie już ponad 150 wychowankom. Z chwilą wybuchu wojny na Ukrainie, na prośbę władz ukraińskich, organizacja stała się koordynatorem transportu do Polski i zapewnienia miejsca pobytu dla 1500 ukraińskich dzieci wraz opiekunami. Od czasu objęcia opieki nad ewakuowaną grupą przez polski rząd, Fundacja wspiera ją w obszarach: opieki medycznej, pomocy psychologicznej, zaspokajania potrzeb edukacyjnych, rozwojowych, a także realizacji doraźnych potrzeb związanych z codziennym funkcjonowaniem

O Fundacji: