media/marketing/reklama

Filip Sadowski Ad Operation Managerem w PMPG Polskie Media. Kolejny etap rozwoju reklamy programatycznej.

Grupa PMPG Polskie Media, spółka matka w grupie wydawniczej, planuje kolejną fazę optymalizacji i podnoszenia efektywności siatki reklamowej obu serwisów grupy tj. wprost.pl i dorzeczy.pl. Do realizacji ambitnego zadania Zarząd zaprosił Filipa Sadowskiego, który od stycznia 2023r. oficjalne przejął pełną odpowiedzialność za optymalizacje systemów serwujących reklamy, w tym sprzedaż programatyczną.

- „Dołączam do Grupy w ciekawym momencie. Wiele procesów i narzędzi zostało już ułożonych. Firma jest w trakcie pełnego wdrożenia własnego narzędzia do Header Biddingu. Nawiązujemy relacje z zewnętrznymi partnerami, automatyzujemy procesy i koncentrujemy się na poprawie doświadczeń naszych użytkowników. Mam nadzieję, że moje różnorodne doświadczenia po stronie wydawców i firm technologicznych pozwolą szybko identyfikować i wykorzystywać możliwości dalszego wzrostu.” – komentuje Filip Sadowski.

Filip Sadowski obejmuje funkcję Ad Operations Managera. Wcześniej pracował w firmach technologicznych (Yieldbird, WayToGrow) oraz u wydawców m.in. naTemat.

- Jestem przekonany, że bogate doświadczenie Filipa, pozwoli na dalszy rozwój sprzedaży programatycznej. Naszym priorytetem jest wzrost rentowności powierzchni reklamowej m.in. poprzez optymalizację technologii Header Bidding przy wykorzystaniu naszego autorskiego narzędzia oraz rozwój oferty Programmatic Direct - komentuje Robert Pstrokoński, Dyrektor Zarządzający.

PMPG S.A.

biuroprasowe@pmpg.pl

Bieżące informacje ze spółki spółki PMPG Polskie Media SA (GPW: PMPG) na www.pmpg.pl oraz na profilach w serwisach Twitter: https://twitter.com/PMPG_PL i Facebook: https://www.facebook.com/PMPG.SA.

PMPG S.A.

biuroprasowe@pmpg.pl