technologie towary konsumpcyjne

Pełna moc pary na święta z piekarnikami Amica

20.12.2022 | Amica S.A.

Święta kojarzą się przede wszystkim z magiczną i rodzinną atmosferą, ale w praktyce oznaczają również większą liczbę wyzwań i obowiązków. Marka Amica udowadnia, że dzięki zaawansowanym piekarnikom parowym przygotowanie wigilijnej kolacji może być dużo prostsze, a doskonały efekt pieczenia zaskoczy Ciebie i Twoich najbliższych.

Pyszne i udane święta dzięki gotowym programom parowym

Piekarniki parowe FullSteam z generatorami pary świetnie sprawdzą się w przygotowaniu świątecznych dań. Przy pomocy gotowych programów parowych przyrządzisz m.in. idealnie wyrośnięte i puszyste ciasta, miękkie pieczywo z chrupiącą skórką, soczystą i aromatyczną rybę czy wykwintne mięso sous-vide. Potrawy zachowają wyrazisty smak i aromat potraw, a ponadto – co równie ważne – zachowają ważne składniki odżywcze. Nie od dzisiaj wiadomo, że wykorzystanie gorącej pary wodnej to zdrowa metoda obróbki cieplnej. Warto o tym pamiętać szczególnie w czasie świąt, gdy na stole królują smaczne potrawy, na które czekamy przez cały rok.

Zyskaj czas dla bliskich

Odkryj na nowo smak i jakość dobrze znanych potraw. Dzięki urządzeniom takim jak piekarnik do zabudowy ED97599BA+ X-TYPE STEAM  przygotowanie kolacji wigilijnej może być dodatkowo szybkie i proste. Połączenie funkcji Amica BakingPro System® oraz opcji równomiernego pieczenia na kilku poziomach jest gwarancją idealnie przyrządzonego posiłku, nawet w przypadku dużej liczby porcji. Przykładowo: wspomniany model piekarnika parowego umożliwia upieczenie nawet 3 blach pierniczków równocześnie! W praktyce oznacza to krótszy czas organizacji kolacji wigilijnej, bez względu na to, ilu gości się na niej pojawi.

Piekarniki parowe, podobnie jak inne urządzenia AGD marki Amica, są projektowane przede wszystkim z myślą o potrzebach osób, które będą z nich korzystały. Zależy nam nie tylko na smacznych i aromatycznych posiłkach, ale też praktycznych udogodnieniach, dzięki którym przygotowanie obiadu czy kolacji będzie szybkie, proste i przyjemne. W końcu żyjemy w czasach ciągłego biegu, co szczególnie odczuwamy w grudniu, gdy obowiązki zawodowe nakładają się z przygotowaniem do świąt. Z kulinarnymi wyzwaniami mogą nam realnie pomóc zaawansowane funkcje piekarników parowych, takie jak gotowe programy parowe czy nagrzew w 3 minuty – mówi Joanna Walczak, manager kategorii piekarniki marki Amica.

Święta to również czas, kiedy liczy się każda sekunda, aby zachować porządek podczas przygotowań. Dlatego, kiedy już będziemy po świątecznym posiłku, wybawieniem może okazać się zastosowanie czyszczenia katalitycznego, które pomoże nam przywrócić piekarnik do najlepszej czystości. Na czym ono polega? W piekarnikach zostały zaprojektowane specjalne prostokątne panele, które dzięki porowatej powłoce rozkładają cząsteczki zanieczyszczeń. Aby oczyścić takie wkłady, wystarczy ustawić piekarnik na 250OC na jedną godzinę, uzyskując najlepszy efekt.

Bez świątecznego marnowania jedzenia

Perspektywa szybkiego przygotowania wielu posiłków może sprawić, że po kolacji wigilijnej zostaną zgromadzone duże zapasy jedzenia. Aby uniknąć marnowania żywności, warto pomyśleć o zawekowaniu części produktów i skorzystaniu z nich już po świętach. W rozmrożeniu i podgrzaniu gotowych dań pomogą odpowiednie programy piekarników parowych. Dzięki temu nie tylko zaoszczędzimy czas na przyrządzenie obiadu, ale i wrócimy wspomnieniami do magicznej atmosfery świąt.

Public Relations Manager, Grupa Amica

eliza.orepiuk-szymura@amica.com.pl

Grupa Amica to wiodący europejski producent sprzętu gospodarstwa domowego z ponad 70-letnim doświadczeniem. W ofercie posiada pełną gamę inteligentnych urządzeń dużego i małego AGD, wyróżniających się użytecznymi rozwiązaniami, najnowszą technologią i nowoczesnym designem. W portfelu grupy znajdują się marki: Amica (Europa Środkowa i Zachodnia), Hansa (Europa Wschodnia), Gram (Skandynawia), CDA (Wielka Brytania) oraz Fagor (Hiszpania). Na całym świecie zatrudnia ponad 3 tysiące osób, dzięki którym dostarcza do klientów na blisko 70 rynkach na świecie ok. 5 milionów urządzeń rocznie.

Public Relations Manager, Grupa Amica

eliza.orepiuk-szymura@amica.com.pl