styl życia

Atrakcyjna oferta ubezpieczeń rolnych czeka na Klientów w placówkach Poczty Polskiej

26.10.2022 | Poczta Polska

Poczta Polska Dystrybucja jest multiagencją ubezpieczeniową. W wybranych placówkach Poczty Polskiej oferuje produkty wielu znanych Towarzystw Ubezpieczeniowych. Jak co roku na jesieni na uwagę zasługują ubezpieczenia rolne.

Poczta Polska wychodzi naprzeciw potrzebom rolników, którzy chcą zadbać o ochronę swoich zasiewów ozimych w zakresie ujemnych skutków przezimowania, gradu czy przymrozków wiosennych.

Każdy rolnik, który otrzymuje płatności bezpośrednie do gruntów ma obowiązek ubezpieczenia połowy areału w zakresie minimum jednego ryzyka. Przedsiębiorcy rolni mogą ubiegać się o dopłatę do wysokości 65% składki ubezpieczeniowej. A od tego roku rolnicy mogą dodatkowo złożyć wniosek do Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa o przekazanie środków finansowych na pokrycie pozostałych 35% składki z tytułu obowiązkowego ubezpieczenia upraw rolnych z przyznanych płatności bezpośrednich.

Zakłady Ubezpieczeń, z którymi rolnik, za pośrednictwem PPD S.A. może zawrzeć Umowę przelewu na zakład ubezpieczeń to:

• Powszechny Zakład Ubezpieczeń S.A.
  • Generali Towarzystwo Ubezpieczeń S.A.
  • AGRO Ubezpieczenia – Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych
  • InterRisk Towarzystwo Ubezpieczeń SA Vienna Insurance Group

Daniel Witowski
rzecznik prasowy, Poczta Polska S.A.

rzecznik@poczta-polska.pl

tel: 22 656 54 28

Daniel Witowski
rzecznik prasowy, Poczta Polska S.A.

rzecznik@poczta-polska.pl

tel: 22 656 54 28