polityka media/marketing/reklama

„Do Rzeczy” nr 41: KTO NISZCZY NASZE DZIECI Jan Pospieszalski oskarża ideologów LGB

Jeden zaburzony dzieciak potrafi wprowadzić destrukcję w całej klasie. Ministerstwo nie pomaga w zwalczaniu ideologii LGBT w szkołach, która niszczy dzieci, oferując im już nie tylko „kulturową zmianę płci”, lecz także amputacje piersi i terapie hormonalne. To zagłada dla całego społeczeństwa i Zachód zaczyna to rozumiećzauważa Jan Pospieszalski w tekście “Transseksualność na siłę”.

Na łamach „Do Rzeczy” również:

Napięta sytuacja wewnątrz PiS chwilowo została rozładowana. Mateusz Morawiecki wciąż jest premierem, a grupa spiskowców, która domagała się jego odwołania, w ramach nagrody pocieszenia dostała dymisję Michała Dworczykapisze Kamila Baranowska w artykule “PiS: każdy każdemu wilkiem”.

Skrzypce to instrument piękny, ale trudny. Niewybaczający błędów, niewdzięczny i niepozwalający na szybki progres w początkowym etapie nauki, co bywa zniechęcające. Prawdziwe mistrzostwo osiągają nieliczni. Do Polski przyjechała światowa elita młodych skrzypków na jeden z najbardziej prestiżowych konkursów muzycznych na świecie. Bo polska scena konkursowa muzyki poważnej to nie tylko Chopin stwierdza Radosław Wojtas w tekście “Mistrzowie smyczka”.

Kontrofensywa ukraińska i rosyjska mobilizacja wprowadziły wojnę w nową fazę. Czy to świt przerwania walk czy ich eskalacji? zauważa Marek Jurek w artykule “Wojna, czyli spacer po grani”.

Początek panowania Karola, choć tak późny (a może właśnie dlatego?), wygląda na obiecujący. Jego postępowanie po śmierci królowej, jego spokój i widoczne, mimo opanowania, wzruszenie zostały przez Brytyjczyków dostrzeżone i docenione. Druga epoka elżbietańska dobiegła końca, Wielka Brytania zaś wkracza w nowy okres. Jaki on może być?rozważa Teresa Stylińska w tekście. “Jak być królem”.

Tabletki z jodkiem potasu są już dystrybuowane do szkół, przedszkoli, urzędów gmin. Czy to „nadmierna” ochrona czy faktycznie lepiej wiedzieć, kiedy, jak i kto powinien je przyjąć? tłumaczy Katarzyna Pinkosz w artykule “Tabletki na katastrofę”.

Na łamach nowego „Do Rzeczy” również pierwsza część tekstu Piotra Semki “Anatomia zła. Odejście znudzonego szatana”.

Nowy numer „Do Rzeczy” w sprzedaży od poniedziałku, 10 października 2022 r. Można go też czytać w aplikacji Kiosk Google Play (Google Newsstand), która umożliwia między innymi dodawanie własnych notatek do tekstów. Tygodnik „Do Rzeczy” jest również dostępny w wersji cyfrowej u dystrybutorów prasy elektronicznej, m.in. w Nexto, e-Kiosk oraz w aplikacji WPROST KIOSK odpowiednio dla systemu Android i systemu iOS.

PMPG S.A.

biuroprasowe@pmpg.pl

Bieżące informacje ze spółki spółki PMPG Polskie Media SA (GPW: PMPG) na www.pmpg.pl oraz na profilach w serwisach Twitter: https://twitter.com/PMPG_PL i Facebook: https://www.facebook.com/PMPG.SA.

PMPG S.A.

biuroprasowe@pmpg.pl