transport energetyka

Sadyba Best Mall pierwszą galerią w sieci Klépierre z bezpłatną stacją ładowania aut elektrycznych

28.09.2022 | Klépierre

Klienci warszawskiego centrum handlowego Sadyba Best Mall mogą już bezpłatnie naładować swoje elektryczne auta w stacji ładowania pojazdów firmy ChargeEuropa. Jest to pierwsza darmowa stacja w galerii należącej do Grupy Klépierre, a w planach jest instalacja kolejnych tego typu punktów w pozostałych centrach w Polsce należących do zarządcy.

Nowo otwarta stacja ChargeEuropa znajduje się na zewnętrznym parkingu galerii Sadyba Best Mall. Aby z niej skorzystać, należy pobrać aplikację PowerEV. Umożliwia ona zarezerwowanie złącza do ładowania do 15 minut przed rozpoczęciem ładowania. Na terenie parkingu galerii znajduje się również stacja ładowania GreenWay, z której klienci centrum korzystają już od 2019 r.

Młoda polska firma ChargeEuropa opiera swój model funkcjonowania na stacjach ładowania zintegrowanych z 65-calowymi ekranami reklamowymi. Przychody z reklam umożliwiają firmie niepobieranie opłat za naładowanie auta elektrycznego, a ich użytkownicy muszą pokryć jedynie koszty ewentualnych opłat parkingowych. Partnerami reklamowymi firmy są znane globalne marki.

Sadyba Best Mall wspiera transport przyjazny dla środowiska i miasta, mając jednocześnie na uwadze potrzeby swoich klientów. Wszystkie centra handlowe Klépierre zlokalizowane są w miejscach zapewniających szybki dostęp do komunikacji miejskiej czy postoju taksówek. Bezpośrednio przy centrach Sadyba Best Mall i Lublin Plaza funkcjonują również stacje rowerów miejskich.

Klépierre w trosce o środowisko

Instalacja nowej stacji ładowania pojazdów elektrycznych to kolejne działanie w kierunku zrównoważonego rozwoju, które podejmuje firma Klépierre –  właściciel i zarządca 6 centrów handlowych w Polsce. Firma stworzyła międzynarodowy program Act for Good®, który wyznacza w Grupie kierunki wszystkich działań w obszarze CSR. Inicjatywa obejmuje trzy obszary: Act for the Planet®, Act for Territories® oraz Act for People® i skierowana jest do pracowników, najemców, usługodawców oraz klientów galerii.

W myśl idei Act for the Planet® działania firmy skupiają się na trosce o środowisko naturalne. Głównym celem jest redukcja emisji CO2, ograniczenie zużycia energii i przejście na odnawialne źródła energii we wszystkich obiektach należących do Grupy.

Senior Account Manager, MSL

elzbieta.gorecka-wysocka@mslgroup.com

SADYBA BEST MALL

Warszawska galeria handlowa Sadyba Best Mall znajduje się w prestiżowym sąsiedztwie Traktu Królewskiego  biegnącego od placu Zamkowego do Wilanowa, Powsina i dalej do Konstancina–Jeziorny. W ponad 100 sklepach i punktach usługowych oraz gastronomicznych, na powierzchni blisko 23 tys. m2, centrum zapewnia klientom szeroki wybór marek i usług. W Sadyba Best Mall obecne są marki premium: Tatuum, Pandora, Lilou; szereg popularnych sklepów sieciowych: Esprit, H&M, Medicine, Sephora, Tezenis, Intimissimi, a także jeden z pierwszych w Polsce sklepów marki Rituals. Sadyba Best Mall zaprasza do kina Cinema City, wyposażonego w 12 sal kinowych, oraz do pierwszego w Polsce trójwymiarowego kina wielkich formatów IMAX. Na miłośników tradycyjnie produkowanego pieczywa czeka Vincent – francuska piekarnia, wielbiciele słodkości mogą skorzystać także z oferty cukierni A.Blikle.

Więcej informacji:

www.sadyba.pl