zdrowie

Wyjątkowa podróż do Brazylii, czyli najnowsza współpraca marki PUMA i Neymara

21.09.2022 | Puma

Warszawa, 21 września 2022 r. – firma PUMA prezentuje najnowszą kolekcję, która powstała we współpracy z piłkarzem urodzonym w pobliżu São Paulo w Brazylii - Neymarem da Silva Santos Júniorem. Przy okazji zbliżających się Mistrzostw Świata w piłce nożnej, Neymar Jr. i PUMA prezentują nową kolekcję, która celebruje belo jogo, czyli piękną grę.

Brazylia przede wszystkim

Tropikalna kolekcja nawiązuje do Brazylii – narodu i kultury, która ukształtowała zawodnika występującego w PSG. Unikalny język graficzny kolekcji inspirowany jest brazylijskim futbolem, sztuką uliczną São Paulo oraz tatuażami Neymara Jr. Główne wzory kolekcji, czyli haftowane ptaki w żywych kolorach nawiązują do tatuażu znajdującego się po lewej stronie szyi reprezentanta Brazylii, przedstawiającego trzy małe ptaki z napisem Tudo Passa. Wyrażenie Wszystko przemija, przypomina Brazylijczykowi, aby cieszyć się chwilami i pokonywać przeszkody, jakie spotyka w życiu.

"Od momentu dołączenia do rodziny PUMA, powstałe do tej pory kolekcje wnoszą wiele z mojej osobowości. Są to autentyczne ubrania w żywych barwach, odnoszące się do elementów mojego codziennego życia, chociażby takich jak tatuaże. Ta tropikalna kolekcja została również stworzona, aby przypominać mi o atmosferze w Brazylii i o tym, kim jestem jako osoba." - powiedział Neymar Jr.

W skład kolekcji wchodzą: koszulka, bluza, spodnie, bomberka, plecak, czapka i dwa modele butów. Niektóre elementy najnowszej kolekcji zostały specjalnie zaprojektowane w tonalny wzór, który jest inspirowany szalikami piłkarskimi.  PUMA i Neymar Jr. wprowadzają nową kolekcję przed kampanią PUMA Generation Fearless, która koncentruje się na tym, jak piłka nożna przekracza granice pokoleń i pozytywnie wpływa na kulturę młodzieżową.

Kolekcja będzie dostępna od 22 września 2022 roku na stronie PUMA.com i u wybranych partnerów handlowych.

Senior Account Executive, MSL

michal.wedrychowski@publicisgroupe.com

tel: 882140098

PUMA

PUMA jest jedną z wiodących na rynku marek sportowych, projektującą i sprzedającą obuwie, odzież oraz akcesoria. Od ponad 70 lat nieustannie buduje reputację producenta tworzącego najlepsze produkty dla sportowców na całym świecie. W swojej ofercie PUMA posiada produkty w linii lifestyle i performance w kategoriach: piłka nożna, bieganie, trening, koszykówka, golf oraz sporty motorowe. Marka od lat angażuje się w ekscytujące współprace ze znanymi projektantami, przenosząc sport do kultury oraz mody ulicznej. Grupa PUMA jest właścicielem marek PUMA, Cobra Golf oraz stichd. Firma dystrybuuje swoje produkty w ponad 120 krajach, zatrudnia ponad 16 000 osób na całym świecie, a jej siedziba mieści się w Herzogenaurach w Niemczech. Więcej informacji można znaleźć na stronie http://www.puma.com.

Senior Account Executive, MSL

michal.wedrychowski@publicisgroupe.com