technologie nauka/edukacja/szkolenia

Galaxy Campus – inspirująca seria wydarzeń dla studentów

Odwiedź Galaxy Campus i otwórz głowę na nowe doznania.

Innowacyjne wydarzenie edukacyjne z pogranicza technologii i rozrywki już w październiku na trzech wybranych uczelniach wyższych w Polsce.

Już 8 października na terenie SGH w Warszawie startuje Galaxy Campus – całodzienna strefa edukacyjno -rozrywkowa stworzona z myślą o studentach pod hasłem „Otwórz Głowę”. Na uczestników Galaxy Campus czekają inspirujące wystąpienia z cyklu Galaxy Talks, pełne innowacji strefy oraz występy gwiazd sceny muzycznej i stand – uperów. Galaxy Campus zagości również 15 października na Politechnice Gdańskiej, a 22 października na Politechnice Łódzkiej.

Zainspirowane innowacjami Samsung strefy oferują uczestnikom Galaxy Campus wiele atrakcji. Studenci będą mogli zmierzyć się ze sztuczną inteligencją w pokoju zagadek, skorzystać ze strefy gier, gdzie czeka ich udział w rozgrywkach gry FlipEAT. Na stanowisku testów FlipBUSTERS będą mieli okazję sprawdzić wytrzymałość nowego Galaxy Z Flip4, a w strefie personalizacji zaprojektują wygląd swojego smartfonu Galaxy. W strefie food tracków będzie można skosztować m.in. Flip Burgera.

Na studentów czekają również spotkania z ekspertami Samsung Polska i Samsung R&D, którzy przybliżą zagadnienia związane z bezpieczeństwem urządzeń mobilnych. Podczas Galaxy Campus będzie można również oddać swój dotychczasowy smartfon i uzyskać atrakcyjną zniżkę na zakup nowego. Przez cały dzień na uczestników czekają również liczne konkursy z nagrodami.

Aby udowodnić, że edukacja nie musi być nudna, Samsung zaprosił do współpracy inspirujące postacie z pogranicza technologii, biznesu i kultury. Wśród ekspertów, w ramach cyklu Galaxy Talks, wystąpią między innymi dr Maciej Kawecki - Prezes Instytutu Lema, Janina Bąk oraz Michał Sadowski - Prezes Brand24. Część edukacyjna to seria eksperckich wykładów podzielonych na pięć bloków tematycznych. Podczas wystąpień poruszane będą tematy takie jak: FUTURE & TRENDS - Technologie jutra, SOCIAL & SCIENCE - Społeczeństwo przyszłości, BUSINESS & INNOVATION - Technologia w biznesie.

Na Galaxy Campus znajdą coś dla siebie również miłośnicy muzycznych talentów. Na scenie głównej, wraz z supportem polskich artystów i setem djskim TYCJANY, wystąpią takie gwiazdy jak VitoBambino, Mery Spolsky i Bovska. O potężną dawkę pozytywnej energii i rozrywki zadbają również wirtuozi stand-upu: Piotr Szumowski i Sebastian Rejent.

Udział w wydarzeniu jest bezpłatny, ale obowiązuje wcześniejsza rejestracja na www.galaxycampus.pl. Na stronie można również znaleźć więcej na temat wydarzeń Galaxy Campus.

Olaf Krynicki
Rzecznik Prasowy, Samsung Electronics Polska Sp. z o.o.

o.krynicki@samsung.com

O firmie

Samsung inspiruje świat i kształtuje przyszłość poprzez wyjątkowe idee oraz innowacyjne technologie. Firma Samsung aktywnie kreuje i definiuje nowe standardy w świecie   telewizorów, smartfonów, urządzeń ubieralnych, tabletów, rozwiązań cyfrowych, systemów sieciowych, pamięci, technologii LSI, półprzewodników oraz rozwiązań LED.
Więcej informacji można znaleźć na stronach:  https://news.samsung.com/pl/  oraz  http://news.samsung.com.
Olaf Krynicki
Rzecznik Prasowy, Samsung Electronics Polska Sp. z o.o.

o.krynicki@samsung.com

O firmie