praca transport

Linie Emirates rekrutują pierwszych oficerów, by mogli rozwinąć skrzydła w Dubaju

03.08.2022 | Emirates

3 sierpnia 2022 r. – Warszawa, Polska – Emirates, linie lotnicze z największą na świecie flotą samolotów Airbus A380 i Boeing 777, poszukują pierwszych oficerów spełniających wyjątkowe standardy linii lotniczych w zakresie bezpieczeństwa, sprawności technicznej i obsługi klienta. Wybrani kandydaci mogą wspinać się po szczeblach kariery dzięki szerokokadłubowej flocie Emirates i stale rozwijającej się globalnej sieci tras, a także cieszyć się wyjątkowym stylem życia w dynamicznym Dubaju.

Dla pilotów przyszłość z Emirates oznacza loty do rozmaitych miast z siatki połączeń przewoźnika, która obejmuje 6 kontynentów i 140 miejsc docelowych. Praca dla Emirates to również loty jedną z najmłodszych i najnowocześniejszych flot na świecie, liczącą obecnie 265 samolotów Airbus i Boeing. Dzięki ciągłym inwestycjom linii w odnawianie floty, w nadchodzących latach piloci Emirates będą latać także na maszynach Boeing 787-9 Dreamliner, Boeing 777-X i Airbus A350-900.

Piloci Emirates przechodzą zaawansowane, skuteczne programy szkoleniowe z wysoko wykwalifikowanymi instruktorami w specjalnie zaprojektowanych symulatorach. W najnowocześniejszym ośrodku szkoleniowym linii lotniczych znajduje się 10 pełnowymiarowych symulatorów lotu Boeingów 777 i Airbusów 380.

Rozwój linii daje wiele możliwości rozwoju kariery – pierwsi oficerowie mogą stopniowo stać się kapitanami, pilotami technicznymi, egzaminatorami i instruktorami.

Linie Emirates oferują szereg korzyści przeznaczonych dla pilotów i ich rodzin, aby mogli prowadzić zadowalający styl życia – konkurencyjne wynagrodzenie wolne od podatku, hojny dodatek na zakwaterowanie i edukację oraz doskonałe ubezpieczenie medyczne i dentystyczne. Pracownicy korzystają z ulg w zakresie cargo i podróży dla całej rodziny, a nawet na bilety dla znajomych, w ramach globalnej sieci linii lotniczych. Co więcej, karta Emirates Platinum oferuje szereg przywilejów i zniżek w tysiącach punktów sprzedaży detalicznej i hotelarskiej zarówno lokalnie, jak i na całym świecie.

Piloci mogą licytować preferowane loty i miejsca docelowe w zaawansowanym systemie grafiku Emirates, aby mieć pewność, że w specjalne dni będą mogli spędzić miło czas z bliskimi. Podczas typowego dnia pracy załoga pokładowa Emirates jest wożona do i z domu oraz podróżuje przez punkty szybkiej odprawy w siedzibie linii lotniczych.

Załoga lotnicza i pokładowa z ponad 160 krajów cieszy się koleżeńską atmosferą, która odzwierciedla wielokulturowe środowisko Dubaju, hubu Emirates. Dubaj znany jest jako bezpieczne,  tętniące życiem i zaawansowane technologicznie miasto. Duże coroczne wydarzenia sportowe, pełna gama zajęć lifestylowych, niezrównana gościnność i gastronomia, spektakularne atrakcje, międzynarodowe szkoły i szpitale oraz doskonała infrastruktura sprawiają, że Dubaj jest miastem z wyboru dla milionów emigrantów.

W miarę wzrostu liczby podróży lotniczych linie Emirates zwiększają liczbę usług z jednego z najbardziej ruchliwych i najlepszych lotnisk na świecie – wielokrotnie nagradzanego Dubai International.

Kandydaci ubiegający się o stanowisko pierwszego oficera muszą posiadać doświadczenie na samolotach wielosilnikowych z załogą wieloosobową, ważną licencję pilota liniowego ICAO oraz minimum 2000 godzin lotu na samolotach o MTOW (maksymalnej masie startowej) 20 ton. Zainteresowani kandydaci mogą zapoznać się z pełnymi kryteriami kwalifikacyjnymi i złożyć wniosek online na stronie: emiratesgroupcareers.com.

Senior Account Manager, MSL

elzbieta.gorecka-wysocka@mslgroup.com

O Emirates

Linie Emirates, największe linie lotnicze obsługujące pasażerów międzynarodowych, rozpoczęły działalność w Polsce w 2013 roku, wypełniając niszę w segmencie lotów długodystansowych. Dzienne połączenia z Warszawy do Dubaju obsługiwane są przez ultranowoczesne Boeingi 777-300ER w dwu- i trzyklasowej konfiguracji, oferując pasażerom nowy wymiar podróżowania.

Od momentu założenia w 1985 r. linie Emirates otrzymały setki międzynarodowych nagród za niezrównanej jakości obsługę pasażera. Flota linii składa się z 265 szerokokadłubowych maszyn, w tym 15 samolotów towarowych, i należy do najmłodszych w przestworzach. Linie Emirates obsługują loty w ponad 129 kierunkach w ponad 80 krajach Europy, Ameryki Północnej i Południowej, Bliskiego Wschodu, Afryki, Azji Południowej, Dalekiego Wschodu i Australazji.

Zapraszamy na stronę Emirates www.emirates.com

Senior Account Manager, MSL