transport turystyka/wypoczynek

Emirates z dodatkowym, trzecim połączeniem do portu lotniczego Londyn-Gatwick

22.07.2022 | Emirates

22 lipca 2022 r. – Warszawa, Polska – Linie Emirates zwiększają od 27 lipca do 3 sierpnia częstotliwość połączeń do i z lotniska Londyn-Gatwick do trzech lotów dziennie.

Dodatkowy, trzeci lot zaspokoi wysoki popyt ze strony klientów podróżujących do i z Londynu tego lata. Zapewni również dodatkowe miejsca dla pasażerów Emirates dotkniętych zmianami w lotach z Londynu-Heathrow. Modyfikacje liczby pasażerów zostaną wprowadzone, aby pomóc złagodzić presję operacyjną na tym lotnisku. Z klientami Emirates, których dotknie zamiana, będą kontaktować się bezpośrednio przewoźnik lub agent biura podróży. Linie lotnicze ściśle współpracują ze swoimi partnerami, aby zapewnić alternatywne połączenie dla rezerwacji, których dotyczą zmiany i zapewnić płynne dalsze połączenia lotnicze, aby klienci mogli dotrzeć do zaplanowanego miejsca docelowego.

Dodatkowe codzienne loty do Londyn-Gatwick będą obsługiwane przez szerokokadłubowy samolot Emirates Boeing 777 z miejscami w klasie pierwszej, biznes i ekonomicznej. Loty EK011 i EK012 będą obsługiwane do i z Londynu Gatwick w godzinach porannych.

Linie Emirates są wdzięczne  pracownikom lotniska Londyn-Gatwick oraz innym partnerom za wsparcie w  zapewnieniu odpowiedniej  obsługi naziemnej przy dodatkowym zapotrzebowaniu. To niezbędne, aby umożliwić pasażerom płynną i niezawodną podróż.

W tym okresie Emirates będą kontynuować sześć codziennych lotów do i z Londyn-Heathrow, a planowany ponowny start codziennych połączeń do Londyn-Stansted rozpocznie się 1 sierpnia.

Senior Account Manager, MSL

elzbieta.gorecka-wysocka@mslgroup.com

O Emirates

Linie Emirates, największe linie lotnicze obsługujące pasażerów międzynarodowych, rozpoczęły działalność w Polsce w 2013 roku, wypełniając niszę w segmencie lotów długodystansowych. Dzienne połączenia z Warszawy do Dubaju obsługiwane są przez ultranowoczesne Boeingi 777-300ER w dwu- i trzyklasowej konfiguracji, oferując pasażerom nowy wymiar podróżowania.

Od momentu założenia w 1985 r. linie Emirates otrzymały setki międzynarodowych nagród za niezrównanej jakości obsługę pasażera. Flota linii składa się z 265 szerokokadłubowych maszyn, w tym 15 samolotów towarowych, i należy do najmłodszych w przestworzach. Linie Emirates obsługują loty w ponad 129 kierunkach w ponad 80 krajach Europy, Ameryki Północnej i Południowej, Bliskiego Wschodu, Afryki, Azji Południowej, Dalekiego Wschodu i Australazji.

Zapraszamy na stronę Emirates www.emirates.com

Senior Account Manager, MSL