transport turystyka/wypoczynek

Linie Emirates z nagrodami za najlepsze Wi-Fi oraz jedzenie i napoje w plebiscycie APEX Regional Passenger Choice Awards 2022

10.06.2022 | Emirates

10 czerwca 2022 – Warszawa, Polska – Podróżni z całego świata uznali Emirates za linie z najlepszą siecią Wi-Fi oraz z najlepszym jedzeniem i napojami na Bliskim Wschodzie. Prestiżowe nagrody 2022 APEX Regional Passenger Choice Awards zostały rozdane podczas ceremonii w Dublinie.

W tegorocznej edycji konkursu pasażerowie korzystający z usług prawie 600 linii lotniczych z całego świata zostali poproszeni o ocenę swoich doświadczeń w pięciu podkategoriach: komfort siedzenia, obsługa pokładowa, jedzenie i napoje, system rozrywki oraz Wi-Fi.

Wyróżnienia są ukoronowaniem nieustannych wysiłków Emirates na rzecz zapewnienia podróżnym jak najlepszych doświadczeń na pokładzie. Nowe statuetki zwiększają do 30 łączną liczbę nagród APEX przyznanych Emirates.

Nagroda Best Food & Beverage Award jest wyrazem uznania dla wysokiej jakości, inspirowanej regionami kuchni, a także dla bogatej oferty napojów. Na pokładach linii w ciągu całego roku pojawia się ponad 110 potraw złożonych z niemal 4600 przepisów. By zaspokoić każde podniebienie, Emirates zwracają uwagę również na szeroki wybór napojów: od świeżych i odżywczych koktajli, przez wyselekcjonowane herbaty i kawy, po specjalne roczniki szampanów, win i alkoholi, których pozazdrościłby każdy sommelier.

Pozostawanie w kontakcie to konieczność, zarówno na ziemi, jak i w powietrzu. W 2007 roku Emirates jako pierwsze linie lotnicze wyposażyły całą swoją flotę w łączność komórkową, a obecnie każdy samolot posiada usługę Wi-Fi.  Bezpłatne połączenie sieciowe dostępne jest dla wszystkich pasażerów klasy biznesowej i pierwszej, a także dla członków Skywards Platinum i tych z wyższym poziomem członkowstwa. Świetne pakiety cenowe Internetu są dostępne dla całego lotu lub w określonym przedziale czasowym. W zeszłym roku linie Emirates zastąpiły pakiety zużycia danych w MB pakietami nieograniczonymi lub ograniczonymi czasowo. Uprościło to dostępne opcje, ponieważ wielu pasażerów nie rozumiało warunków zużycia danych podczas sesji.

Wielokrotnie nagradzany system pokładowej rozrywki ice oferuje niezrównaną gamę treści w 40 językach dla klientów z całego świata. Pasażerowie mają do wyboru ponad 5000 kanałów, w tym 150 kanałów dla rodzin i dzieci, prawie 3500 godzin muzyki i podcastów, a także 5 kanałów telewizyjnych na żywo. Dla fanów sportu dostępne są transmisje dużych wydarzeń sportowych. Tego lata w ofercie znajdą się nowe, ekscytujące treści.

Linie Emirates dokładają wszelkich starań, aby klienci „latali lepiej”. W tym celu intensywnie inwestują w rozwój usług produktów dla podróżnych wszystkich klas. Przewoźnik niedługo rozpocznie szeroko zakrojony program modernizacji kabin, aby wyposażyć 120 samolotów w najnowszą klasę ekonomiczną premium, a także odnowić wnętrza pozostałych klas.

Oficjalne oceny linii lotniczych APEX ™ zostały stworzone na podstawie niezależnych opinii pasażerów uzyskanych dzięki współpracy APEX z TripIt® i Concur®, najlepiej ocenianej na świecie aplikacji do organizacji podróży. W pięciogwiazdkowej skali pasażerowie niemal 600 linii lotniczych na świecie ocenili prawie milion lotów. Oficjalne oceny linii lotniczych APEX ™ zostały niezależnie poświadczone przez zewnętrzną firmę audytorską.

Więcej informacji na temat systemu rozrywki pokładowej znajduje się na stronie emirates.

Senior Account Manager, MSL

elzbieta.gorecka-wysocka@mslgroup.com

O Emirates

Linie Emirates, największe linie lotnicze obsługujące pasażerów międzynarodowych, rozpoczęły działalność w Polsce w 2013 roku, wypełniając niszę w segmencie lotów długodystansowych. Dzienne połączenia z Warszawy do Dubaju obsługiwane są przez ultranowoczesne Boeingi 777-300ER w dwu- i trzyklasowej konfiguracji, oferując pasażerom nowy wymiar podróżowania.

Od momentu założenia w 1985 r. linie Emirates otrzymały setki międzynarodowych nagród za niezrównanej jakości obsługę pasażera. Flota linii składa się z 261 szerokokadłubowych maszyn, w tym 9 samolotów towarowych, i należy do najmłodszych w przestworzach. Linie Emirates obsługują loty w ponad 120 kierunkach w 83 krajach Europy, Ameryki Północnej i Południowej, Bliskiego Wschodu, Afryki, Azji Południowej, Dalekiego Wschodu i Australazji.

Zapraszamy na stronę Emirates www.emirates.com

Senior Account Manager, MSL