praca nauka/edukacja/szkolenia

Provident Polska zaprasza ukraińskich studentów na wakacyjne płatne praktyki

16.05.2022 | Provident Polska SA

Provident Polska rozpoczął rekrutację studentów do programu praktyk „One Level Up”. Na uczestników czekają dwumiesięczne płatne praktyki. Studenci zdobędą doświadczenie, realizując projekty i konkretne zadania pod opieką ekspertów. Beneficjentami tegorocznej edycji programu będą studentki i studenci ukraińscy.

Rozpoczął się nabór do programu wakacyjnych płatnych praktyk Provident Polska – „One Level Up”. W ciągu dwóch letnich miesięcy – lipca i sierpnia – studenci i studentki będą mieli okazję poznać zasady funkcjonowania dużej firmy z branży finansowej, skorzystać z oferty szkoleń i warsztatów, oraz zdobyć cenne doświadczenie, które wzbogaci ich CV. W tym roku oferta praktyk została skierowana do studentów i studentek z Ukrainy, posługujących się językiem polskim w mowie i w piśmie w stopniu komunikatywnym.

Jako Provident Polska już od kilkunastu lat wspieramy młodych ludzi w ich pierwszych krokach na rynku pracy, oferując możliwość letnich praktyk w Programie „One Level UP”. W obliczu aktualnej sytuacji geopolitycznej, postanowiliśmy zaoferować wsparcie dla młodzieży z kraju objętego wojną. Chcemy, żeby to trudne doświadczenie nie przekreśliło szansy na rozwój zawodowy młodych ludzi, dlatego postanowiliśmy, że tegorocznymi beneficjentami programu będą studentki i studenci ukraińscy. – mówi Małgorzata Skibińska, Dyrektor Departamentu Personalnego w Provident Polska.

Uczestnicy programu „One Level Up” będą mogli zdobyć doświadczenie w wybranych biurach i departamentach firmy, z takich obszarów jak m.in.: prawo, rozwój biznesu, zapobieganie stratom, zarządzanie informacją, rozwój produktów, IT security, rozwój sprzedaży czy zarządzanie wynikiem. W poszczególnych departamentach zaplanowane jest wdrożenie, praktykanci dostaną rzetelny feedback w trakcie i na zakończenie praktyk. Każdy z uczestników zostanie otoczony opieką mentora, który wprowadzi go w szczegóły pracy oraz czekających na praktykantów ambitnych i interesujących zadań. Studenci będą mieli także szansę na udział w szkoleniach i warsztatach, a wśród aktywności przewidziane są m.in. konsultacje CV dla każdego i przygotowanie do rozmów rekrutacyjnych w przyszłości.

- Letnie praktyki to także okazja do poznania rówieśników, którzy zamierzają rozwijać się w tej samej branży i mają podobne ambicje. W Providencie zawsze stawiamy na relacje, dlatego chcemy zadbać również o dobrą integrację wszystkich praktykantów. Jesteśmy pewni, że wspólne projekty, w tym o charakterze społecznym, pozwolą młodym ludziom spędzić nie tylko pracowite, ale także inspirujące i pełne pozytywnych doświadczeń wakacje – podkreśla Małgorzata Skibińska.

Praktyki będą odbywały się w trybie hybrydowym, a studenci otrzymają służbowy laptop, telefon komórkowy i Welcome Box – zestaw zawierający informacje, narzędzia i gadżety, które znacząco ułatwią i umilą im pracę w Providencie. Będą także objęci opieką medyczną.

Rekrutacja

Do programu „One Level Up” mogą się zgłaszać ukraińscy studenci, którzy znają język polski w stopniu komunikatywnym. W trakcie procesu rekrutacyjnego będą także brane pod uwagę kompetencje miękkie, między innymi: umiejętność pracy w zespole, kreatywność, myślenie analityczne i zaangażowanie. Mile widziane będzie też doświadczenie w pracy na rzecz społeczności lokalnych i wolontariat.

Rekrutacja prowadzona jest na stanowisko praktykanta (przewidziano 20 miejsc)  w 14 obszarach działania firmy:

• Biuro Rozwoju Biznesu
  • Departament Zapobiegania Stratom
  • Biuro Rozwoju Produktów
  • Departament Prawny / BBI
  • Biuro Zarządzania Informacją, MI / DWH
  • Departament Personalny
  • Global IT Security
  • Departament Finansowy
  • Departament Finansów Komercyjnych (Zarządzania Informacją)
  • Global IT (Zespół Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji)
  • Departament Wynagrodzeń i Świadczeń Dodatkowych / C&B
  • IT Service Delivery
  • Departament Rozwoju Sprzedaży i Zarządzania Wynikiem (SSP)
  • Administracja

Ogłoszenia o rekrutacji ukazały się na największych portalach z ogłoszeniami o pracę, między innymi na pracuj.pl.

Szczegółowe informacje o programie „One Level Up” można znaleźć na stronie https://providentpolska.pl/kariera/dla-studentow/, a aplikacje na Pracuj.pl.

************

Provident Polska SA jest częścią grupy finansowej International Personal Finance (IPF) notowanej na Londyńskiej Giełdzie Papierów Wartościowych. IPF działa w 11 krajach na całym świecie. W Polsce Provident działa od 1997 roku i jest największą firmą na rynku pozabankowych pożyczek gotówkowych. Prezesem zarządu jest Agnieszka Kłos-Siddiqui.

Provident Polska jest firmą multikanałową i multiproduktową - dociera do wszystkich grup klientów i oferuje szereg produktów: pożyczkę konsumencką dostępną w wariantach online, z obsługą domową lub samodzielną spłatą, a także pożyczkę dla firm.

Jednym z filarów strategii biznesowej Providenta jest odpowiedzialne pożyczanie. W 2021 roku Provident zaprezentował czwarty raport społeczny, w którym podsumowane zostały działania firmy w latach 2019-2020 Provident jest jedyną firmą pożyczkową, która przygotowuje raport CSR. Za lata 2014, 2015 oraz 2017, 2018 i 2019 otrzymał tytuł „Etyczna Firma” przyznawany przez redakcję dziennika „Puls Biznesu”, a w roku 2020 tytuł Super Etycznej Firmy. W 2015 roku, będąc jednym z największych reklamodawców sektora finansowego, Provident został sygnatariuszem Rady Reklamy. Firma dziewięciokrotnie została wyróżniona certyfikatem Top Employer (w latach 2013-2021).

Karolina Łuczak
Dyrektorka Biura Prasowego i Komunikacji Wewnętrznej, Rzeczniczka Prasowa, Provident Polska

karolina.luczak@provident.pl

tel: +48 668313014

Podstawowe informacje o Provident Polska S.A.

Provident Polska SA jest częścią grupy finansowej International Personal Finance (IPF) notowanej na Londyńskiej Giełdzie Papierów Wartościowych, a także – w ramach notowań równoległych – na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie. IPF działa w 11 krajach na całym świecie i planuje rozwój na kolejnych rynkach. W Polsce Provident działa od 1997 roku i jest największą firmą na rynku pozabankowych pożyczek gotówkowych. Prezesem zarządu jest Agnieszka Kłos.

Provident Polska jest firmą multikanałową i multiproduktową - dociera do wszystkich grup klientów i oferuje szereg produktów: pożyczkę konsumencką, dostępną w wariantach online, z obsługą domową lub samodzielną spłatą, a także pożyczkę dla firm.

Jednym z filarów strategii biznesowej Providenta jest odpowiedzialne pożyczanie. W 2018 roku Provident zaprezentował trzeci raport społeczny, w którym podsumowane zostały działania firmy w latach 2016-2017. Provident jest jedyną firmą pożyczkową, która przygotowuje raport CSR. W latach 2015, 2016 i 2018 Provident otrzymał nagrodę Etyczna Firma przyznawaną przez dziennik „Puls Biznesu”. W 2015 roku, będąc jednym z największych reklamodawców sektora finansowego, Provident został sygnatariuszem Rady Reklamy. Firma sześciokrotnie została wyróżniona certyfikatem Top Employer (w latach 2013-2018).

karolina.luczak@provident.pl

tel: +48 668313014

Podstawowe informacje o Provident Polska S.A.