transport turystyka/wypoczynek

Więcej połączeń Emirates na Mauritius na pokładzie A380

05.04.2022 | Emirates

5 kwietnia 2022 r. – Warszawa, Polska – Od 1 lipca 2022 r. linie Emirates będą latać swoim flagowym samolotem A380 na Mauritius dwa razy dziennie, aby sprostać rosnącemu zapotrzebowaniu na podróże do tego kraju.

Emirates obsługują obecnie codzienne loty na Mauritius Boeingiem 777-300ER. W związku z rosnącym popytem, od 9 kwietnia 2022 r. do końca czerwca 2022 r. przewoźnik zwiększy liczbę lotów z codziennych do dziewięciu tygodniowo, a od lipca 2022 r. zwiększy liczbę lotów dwukrotnie.

Drugi codzienny lot Emirates będzie ważnym impulsem dla turystyki Mauritiusu, który złagodził ograniczenia wjazdowe dla podróżnych. Dodatkowe połączenia zapewnią również większy wybór terminów lotów i lepszą łączność dla klientów z rynków w całej Europie, obu Amerykach i na Bliskim Wschodzie, którzy chcą wybrać się na Mauritius, aby cieszyć się jego piaszczystymi plażami, krystalicznie czystą wodą i pięknymi, naturalnymi krajobrazami.

A380 Emirates pozostaje ulubieńcem klientów, oferując 14 kabin w pierwszej klasie, 76 foteli rozkładanych do pozycji leżącej w klasie biznes i 426 ergonomicznie zaprojektowanych miejsc w klasie ekonomicznej. Klienci podróżujący na Mauritius mogą cieszyć się przestronnymi i wygodnymi kabinami samolotu oraz wyjątkowymi produktami i usługami, których nie można przegapić – w tym kultowym salonem pokładowym A380 i strefą spa z prysznicem. Podczas lotu goście wszystkich klas mają okazję delektować się regionalnymi potrawami przygotowywanymi przez nagradzanych szefów kuchni oraz korzystać z ice – wielokrotnie nagradzanego systemu rozrywki pokładowej Emirates, który ma ponad 4500 kanałów z filmami, muzyką, programami telewizyjnymi, podcastami i audiobookami, grami i nie tylko.

Klienci mogą zarezerwować podróż na Mauritius na stronie emirates.com, w aplikacji Emirates lub za pośrednictwem biur sprzedaży przewoźnika.

Linie Emirates prowadzą działalność na Mauritiusie od 20 lat. W ciągu ostatnich dwóch dekad przewoźnik wniósł istotny wkład w rozwój lokalnej gospodarki i turystyki, obsługując gości z globalnej sieci obejmującej sześć kontynentów.

Linie Emirates wdrożyły kompleksowy zestaw środków we wszystkich punktach styku, zarówno na pokładach samolotów, jak i na ziemi, aby zapewnić pasażerom najwyższe standardy bezpieczeństwa i higieny na każdym etapie podróży. Klienci podróżujący z Dubaju mogą również skorzystać z najnowocześniejszej technologii zbliżeniowej, aby ułatwić sobie przeprawę przez lotnisko.

Senior Account Manager, MSL

elzbieta.gorecka-wysocka@mslgroup.com

Account Director, MSL

zuzanna.cholewa@mslgroup.com

O Emirates

Linie Emirates, największe linie lotnicze obsługujące pasażerów międzynarodowych, rozpoczęły działalność w Polsce w 2013 roku, wypełniając niszę w segmencie lotów długodystansowych. Dzienne połączenia z Warszawy do Dubaju obsługiwane są przez ultranowoczesne Boeingi 777-300ER w dwu- i trzyklasowej konfiguracji, oferując pasażerom nowy wymiar podróżowania.

Od momentu założenia w 1985 r. linie Emirates otrzymały setki międzynarodowych nagród za niezrównanej jakości obsługę pasażera. Flota linii składa się z 261 szerokokadłubowych maszyn, w tym 9 samolotów towarowych, i należy do najmłodszych w przestworzach. Linie Emirates obsługują loty w ponad 120 kierunkach w 83 krajach Europy, Ameryki Północnej i Południowej, Bliskiego Wschodu, Afryki, Azji Południowej, Dalekiego Wschodu i Australazji.

Zapraszamy na stronę Emirates www.emirates.com

Senior Account Manager, MSL