zdrowie technologie

Już jutro rusza trzeci sezon Digital Excellence Series – seria webinarów firmy Align Technology poświęconych cyfryzacji w stomatologii

25.01.2022 | Align Technology

Warszawa, 25 stycznia 2022 – firma Align Technology, Inc. (NASDAQ: ALGN) rozpoczyna trzeci sezon Digital Excellence Series – program webinarów poświęcony istotnej roli cyfryzacji w stomatologii oraz cyfrowym metodom planowania i osiągania wyników leczenia, poprawy współpracy z laboratoriami oraz optymalizacji wydajności i przepływu pracy w praktyce stomatologicznej.

Program Digital Excellence Series skupia się na przedstawieniu najnowszych możliwości cyfryzacji oraz omówieniu przykładów najlepszych praktyk dla lekarzy dentystów, którzy pracują ze skanerem wewnątrzustnym. Lekarze, którzy dopiero zamierzają przejść z analogowego na cyfrowe środowisko pracy, otrzymają wiele porad i wskazówek, które pomogą uczynić ten krok skutecznym.

Będą mogli skorzystać z wiedzy doświadczonych prelegentów, którzy stosują skaner wewnątrzustny iTero w codziennej praktyce. Podczas webinarów eksperci będą omawiać swoje doświadczenia oraz ciekawe przypadki kliniczne, dzięki czemu lekarze dentyści dowiedzą się o korzyściach z zastosowania cyfryzacji oraz zdobędą wiedzę, jakie praktyczne kroki należy podjąć w tym kierunku.

Nadchodzące webinary Digital Excellence Series 2022:

• 26 stycznia, godz. 19.30: „Najlepsze praktyki cyfrowe w stomatologii odtwórczej". Prelegenci: dr Ingo Baresel (Niemcy) i dr Eoin O'Sullivan (Wielka Brytania), specjaliści protetycy, którzy wyjaśnią, jak rozpocząć cyfryzację gabinetu i podzielą się gotowymi do wdrożenia poradami. Na spotkaniu omówią również praktyczne sposoby wykorzystania skanera wewnątrzustnego iTero w stomatologii odtwórczej.
  • 2 marca, godz. 19.30: dr Marcos White (Wielka Brytania) i dr Kristina Baumgarten (Niemcy), stomatolodzy ogólni, podzielą się wskazówkami na temat wdrożenia cyfrowo zoptymalizowanej obsługi nowych pacjentów i omówią jej wpływ na ich własną praktykę stomatologiczną.

Wszystkie wydarzenia są bezpłatne i będą prowadzone w języku angielskim z tłumaczeniem na żywo na język polski. Przed każdym z webinarów wymagana jest wcześniejsza rejestracja.

Szczegółowe informacje na stronie: iTero.com/DES

Senior Account Executive, MSL
Bernadetta Kowalewska

bernadetta.kowalewska@mslgroup.com

O Align Technology

Firma Align Technology zajmuje się projektowaniem i produkcją nakładek Invisalign – najbardziej zaawansowanego narzędzia w leczeniu wad zgryzu, skanerów wewnątrzustnych iTero oraz oprogramowania CAD/CAM exocad. Technologie te pozwalają na ulepszenie procesów ortodontycznych i odtwórczych, poprawiając wyniki leczenia pacjentów i efektywność praktyki dla ponad 200 000 lekarzy, są również kluczowe w dotarciu do 500 milionów pacjentów na świecie. Do tej pory firma Align Technology umożliwiła lekarzom zastosowanie leczenia systemem Invisalign u ponad 11,6 mln pacjentów. Align Digital Platform napędza również ewolucję w stomatologii cyfrowej, oferując pakiet unikalnych, autorskich technologii i usług dostarczanych jako kompleksowe rozwiązania dla pacjentów i klientów, ortodontów, stomatologóworaz laboratoriów/partnerów. Więcej informacji na www.aligntech.com.

Dodatkowe informacje o systemie Invisalign oraz lista lekarzy w Twojej okolicy są dostępne na www.invisalign.com. Dodatkowe informacje o skanerach i usługach iTero dostępne na www.itero.com. Dodatkowe informacje o ofercie oprogramowania CAM/CAD Exocad oraz lista partnerów handlowych na www.exocad.com.

Senior Account Executive, MSL
Bernadetta Kowalewska