nowe produkty/usługi transport

Poczta Polska: nowa lokalizacja placówki w Bydgoszczy

30.11.2021 | Poczta Polska

Mieszkańcy Bydgoszczy mogą już korzystać ze wszystkich usług Poczty Polskiej w nowoczesnej placówce pocztowej przeniesionej do nowej lokalizacji. Urząd Pocztowy Bydgoszcz 15 został przeniesiony z dotychczasowej lokalizacji na ul. Gdańską 123.

Jednym z priorytetów operatora pocztowego jest zapewnienie klientom dostępu do sieci placówek w atrakcyjnych lokalizacjach, w których można skorzystać z usług pocztowych, bankowych i ubezpieczeniowych. Spółka realizuje zobowiązania wobec klientów w zakresie dostępności do usług pocztowych oraz komfortu korzystania z pełnej oferty produktów i usług.

Placówka w Bydgoszczy została zaprojektowana w nowej wizualizacji, która jest sukcesywnie wprowadzana w placówkach Poczty Polskiej na terenie całego kraju i cieszy się uznaniem osób, korzystających z usług pocztowych. Klienci mają do dyspozycji dwa okienka, w których będą mogli załatwić wszystkie sprawy z oferty całej Grupy Poczty Polskiej oraz strefę handlową. Placówka jest również dostosowana do obsługi osób niepełnosprawnych - posiada wejście równe z poziomem chodnika.

Oddajemy klientom do dyspozycji nowoczesną placówkę w Śródmieściu Bydgoszczy. Placówka została umiejscowiona przy głównej, reprezentacyjnej ulicy łączącej Stare Miasto z północnymi terenami bydgoskiej aglomeracji. Cieszę się, że nasi klienci będą korzystać z komfortowej sali obsługi zaprojektowanej w nowej i przyjaznej aranżacji oraz z udogodnień dla osób niepełnosprawnych – podkreśla Justyna Siwek, rzecznik prasowy Poczty Polskiej.

Obsługa klientów będzie odbywała się od poniedziałku do piątku w godz. 8.00-20.00. W placówce pocztowej będzie można m.in.: wysłać kartki, listy, paczki, skorzystać z usług finansowych – wpłaty, wypłaty, czy kupić znaczki. Ponadto założyć bezpłatne konto w Banku Pocztowym, wziąć kredyt lub wykupić ubezpieczenie. W Samoobsługowej Strefie Handlu można skorzystać z bogatej oferty asortymentu: kartek, karnetów, kopert, opakowań, prasy, książek, artykułów biurowych, a także upominków, artykułów dla dzieci i słodyczy.

Na terenie Bydgoszczy funkcjonuje 60 placówek pocztowych, zaś w całym Regionie Sieci klienci mają do dyspozycji ponad 370 placówek pocztowych, w tym niemal 80 agencji pocztowych.

Daniel Witowski
rzecznik prasowy, Poczta Polska S.A.

rzecznik@poczta-polska.pl

tel: 22 656 54 28

Daniel Witowski
rzecznik prasowy, Poczta Polska S.A.

rzecznik@poczta-polska.pl

tel: 22 656 54 28