internet technologie

Zyxel i ATEN współpracują nad jeszcze lepszą multiemisją wideo

04.11.2021 | ZYXEL

Przełączniki Zyxel w trybie sieciowego audio-wideo, w połączeniu z przedłużaczami sygnału wideo ATEN, zapewniają optymalną wydajność w środowiskach multiemisyjnych - wyjaśnia Luke Harley, Switching Market Development Manager EMEA w firmie Zyxel.

Z biegiem lat produkty Wi-Fi i rozwiązania sieciowe firmy Zyxel zyskały sporą popularność w sektorze rekreacyjnym i hotelarsko-gastronomicznym. Wzbogacane systematycznie o nowe funkcje,  przydatne podczas wdrożeń w hotelowych lobby, sklepach, kawiarniach, barach lub restauracjach, znajdują szerokie zastosowanie zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz budynków.

Jednym ze szczególnych wymagań w środowiskach AVoIP jest multiemisja wideo. Odkąd materiały wideo wkroczyły w erę wysokiej rozdzielczości, znacznie wzrosło obciążenie sieci. Rozwiązaniem jest sieciowy tryb audio-wideo, który dostępny jest już w kilku przełącznikach Zyxel.

Tryb sieciowego audio-wideo zapewnia wysoką wydajność w środowiskach multiemisji, zawsze wtedy, gdy wideo, czy też inne treści multimedialne są przesyłane na wiele ekranów.

Idealna harmonia

Tryb sieciowego audio-wideo jest efektywną i popularną funkcją. Aby zwiększyć jego możliwości Zyxel połączył siły z  firmą ATEN, specjalizującą się w przedłużaczach sygnału wideo i rozwiązaniach KVM (klawiatura, wideo, mysz komputerowa).

Efektem współpracy jest harmonijne współdziałanie przełączników Zyxel z przedłużaczami sygnału wideo ATEN IP KVM serii KE. Wielogigabitowe przełączniki GS2220 i XGS2210 zapewniają optymalną wydajność i  współdziałają z urządzeniami KE, które płynnie obsługują wideo 4K wysokiej jakości. Gwarantuje to najwyższą wydajność multiemisji w dużych obiektach, takich jak kompleksy hotelowe, rekreacyjne czy detaliczne.

Więcej na temat naszych nowych prostych, skutecznych i ekonomicznych rozwiązaniach do multiemisji wideo, które może zaoferować kombinacja produktów Zyxel i ATEN, dowiesz się kontaktując z biurami handlowymi i partnerami obu producentów.

Neuron Agencja PR
Grażyna Stec

grazyna.stec@neuron.pl

Zyxel Networks

Zyxel od ponad 30 lat zapewnia użytkownikom domowym i biznesowym dostęp do Internetu, od samego początku polegając na innowacjach i usługach zorientowanych na potrzeby klientów. W 1989 roku oznaczało to modemy analogowe. Dziś to wykorzystanie sztucznej inteligencji i chmury, by zapewniać szybkie, niezawodne i bezpieczne rozwiązania sieciowe dla domu i firmy.

Zyxel jest znaczącą marką na globalnym rynku urządzeń sieciowych:

• obecny na 150 rynkach na całym świecie
  • 1 mln firm pracuje lepiej, dzięki produktom marki Zyxel
  • 100 milionów urządzeń łączących na globalną skalę

Obecnie, Zyxel tworząc sieci przyszłości, uwalnia potencjał i spełnia wymagania nowoczesnych miejsc pracy – wspiera ludzi w biurze, codziennym życiu i w czasie wolnym.

Dołącz do nas na Facebooku i LinkedIn!

Neuron Agencja PR
Grażyna Stec

grazyna.stec@neuron.pl

Zyxel Networks

Zyxel jest znaczącą marką na globalnym rynku urządzeń sieciowych:

• obecny na 150 rynkach na całym świecie
  • 1 mln firm pracuje lepiej, dzięki produktom marki Zyxel
  • 100 milionów urządzeń łączących na globalną skalę

Dołącz do nas na Facebooku i LinkedIn!