nowe produkty/usługi internet technologie

Samsung wprowadza do sprzedaży monitor do wideokonferencji

Samsung Electronics zaprezentował dziś 24-calowy monitor S4 (S40VA), zaprojektowany z myślą o pracownikach hybrydowych. Dzięki wbudowanej kamerze internetowej, głośnikom i mikrofonowi, ekran staje się multimedialnym urządzeniem ułatwiającym pracę zdalną.

• Wbudowana kamera, mikrofon i głośniki
  • Technologie flicker-free i low blue light
  • Zaawansowana regulacja (HAS, Pivot) i standard VESA

- Monitor został zaprojektowany z myślą o nowym, hybrydowym środowisku pracy. Dzięki kamerze internetowej umieszczonej w górnej części ekranu, użytkownicy mogą dołączyć do wideokonferencji, wziąć udział w zajęciach online lub uczestniczyć w wirtualnym wydarzeniu - wszystko przy użyciu tego samego monitora – komentuje Rafał Szala, Digital & E-commerce Manager CEE w Samsung.

Dzięki 2,0-megapikselowej kamerze Full HD i kamerze na podczerwień, S4 oferuje bardzo dobrą jakość obrazu, która jest niezbędna w przypadku uczestniczenia w wirtualnych spotkaniach. Kamera schowana jest w obudowie monitora i aby ją wysunąć, wystarczy nacisnąć ją od góry. To proste rozwiązanie gwarantuje gotowość kamery do pracy zawsze, gdy jej potrzebujemy.

Aby zwiększyć szybkość logowania i poprawić wygodę użytkownika, S4 posiada certyfikat „Windows Hello”, dzięki czemu użytkownicy mogą zalogować się lub odblokować komputer zaledwie w ciągu 2 sekund. Czujniki biometryczne aktywują i skanują twarz użytkownika, dzięki czemu nie ma potrzeby podawania hasła, aby uzyskać dostęp do urządzeń, aplikacji oraz stron internetowych z systemem Windows 10. Sprawia to, że dostęp jest jednocześnie szybki i bezpieczny.

Samsung Webcam Monitor S4 wyświetla obraz w rozdzielczość Full HD (1920x1080), a także oferuje szeroki kąt widzenia (178 stopni) w poziomie i pionie, co zapewnia wyraziste kolory oraz optymalny odbiór treści z każdego miejsca. Wbudowana kamera internetowa i głośniki sprawiają, że użytkownik ma do dyspozycji więcej portów, które nie są zajęte przez wymienione peryferia. Monitor działa także jako koncentrator USB, dzięki czemu laptop podłączony do portu USB daje możliwość jednoczesnego podłączenia dodatkowych urządzeń, co redukuje obawy związane z brakiem portów.

Samsung Webcam Monitor S4 został zaprojektowany z myślą o wygodzie użytkowania. Ergonomiczna podstawka zgodna ze standardami Video Electronics Standards Association (VESA), zapewnia maksymalną wygodę sprzyjającą produktywności. Monitor wyposażony jest w regulację wysokości (HAS), pochylenia oraz obrotu, a także posiada funkcję pivot, dzięki czemu użytkownicy mogą dostosować pozycję monitora do swoich preferencji.

Monitor jest również wyposażony w technologie flicker-free i low blue light, które minimalizują skutki zmęczenia oczu po długim czasie użytkowania. Obie technologie zostały docenione przez Rheinland, wiodącą międzynarodową grupę certyfikującą.

Monitor S4 wyposażono we wbudowane głośniki stereo o mocy 2W, które zapewniają lepsze wrażenia dźwiękowe podczas wideokonferencji i oglądania filmów. Ponadto, monitor oferuje porty HDMI, DP, D-Sub i Audio out, gwarantując wszechstronne opcje łączności.

Samsung Webcam Monitor S4 można już kupić w Stanach Zjednoczonych, Europie, Korei Południowej i Azji Południowo-Wschodniej. Dostępność produktu może się różnić w zależności od regionu. Więcej informacji znaleźć można na stronie: https://displaysolutions.samsung.com/monitor/detail/1881/24S40VA

Specyfikacja:

Model

S40VA

Wyświetlacz

Rozmiar ekranu

24”

Płaski / Zakrzywiony

Płaski

Współczynnik proporcji

Jasność (Typowa)

250 cd/㎡

Rozdzielczość

1,920 x 1,080 (FHD)

Częstotliwość odświeżania

Max 75Hz

Kąty widzenia

178° (Poziomo) / 178° (Pionowo)

Interfejs

ENERGY STAR

Plastik z recyclingu

Olaf Krynicki
Rzecznik Prasowy, Samsung Electronics Polska Sp. z o.o.

o.krynicki@samsung.com

O firmie

Samsung inspiruje świat i kształtuje przyszłość poprzez wyjątkowe idee oraz innowacyjne technologie. Firma Samsung aktywnie kreuje i definiuje nowe standardy w świecie   telewizorów, smartfonów, urządzeń ubieralnych, tabletów, rozwiązań cyfrowych, systemów sieciowych, pamięci, technologii LSI, półprzewodników oraz rozwiązań LED.
Więcej informacji można znaleźć na stronach:  https://news.samsung.com/pl/  oraz  http://news.samsung.com.
Olaf Krynicki
Rzecznik Prasowy, Samsung Electronics Polska Sp. z o.o.

o.krynicki@samsung.com

O firmie