polityka media/marketing/reklama

e-Wprost nr 36 (85): Idzie rekonstrukcja, Wałęsa boi się o żonę, niewypał Hołowni, Cimoszewicz o stanie wyjątkowym, Biden i Nord Stream 2.

O czym jeszcze w najnowszym „Wprost”?

„Jestem kompletnym luzakiem”. Lech Wałęsa mówi o tym, że jest już spakowany i szykuje się do „odlotu”. Nie rezygnuje jednak z ostrego komentowania wydarzeń politycznych. Źle ocenia aktualną władzę, od której według niego nawet komuniści byli lepsi. Rozmowa Agnieszki Niesłuchowskiej-SzczepańskiejPauliny Sochy-Jakubowskiej

„Telenowela o rekonstrukcji rządu”. Planowana na jesień rekonstrukcja rządu ma stanowić twardy reset Zjednoczonej Prawicy po bardzo burzliwych tygodniach i pozwolić koalicji rządzącej dotrwać do wyborów. Materiał Łukasza Rogojsza.

„Zaskoczenie za zaskoczeniem”. Pierwszy kongres partii Polska 2050 najbardziej zaskoczył zwykle najlepiej poinformowanych. Po dwóch godzinach oczekiwania, zaprezentował aplikację „Jaśmina” – relacjonował dla „Wprost” Dariusz Grzędziński.

„Wprowadzenie stanu wyjątkowego to czysta propaganda”. Nieobecni są dwaj ludzie, którzy teraz powinni być aktywni. Rau i Kaczyński, który podobno jest wicepremierem od spraw bezpieczeństwa – zauważa Włodzimierz Cimoszewicz w rozmowie z Agnieszką Niesłuchowską-Szczepańską.

„Duża kasa, marne efekty”. Prawie 300 mln zł przekazało 14 miast klubom Ekstraklasy w latach 2016-2020 – dowiedział się „Wprost”. Polskie kluby są zakładnikami polityków – pisze Bolesław Breczko.

„Nie oślepł od świateł”. Zdobył sławę w serialu „Ślepnąc od świateł”, a potem zniknął na trzy lata. Teraz Kamil „Saful” Nożyński wraca podwójnie: na solowej płycie i w nowym filmie. Rozmowa Mateusza Zielińskiego.

„Recepta na dobry związek”. „Powiedz jakie miałeś dzieciństwo, a powiem ci jaki stworzysz związek”. I odwrotnie: „Pokaż mi swój związek, a powiem ci jakie miałeś dzieciństwo” – pisze Magdalena Czaja.

„Absurdalna wypowiedź arcybiskupa”. Felieton Tomasza Terlikowskiego.

„6 banków i 6 problemów”. Przychodzi klient i prosi o najlepszy kredyt hipoteczny. Adoradca-żółtodziób patrzy jedynie na parametry cenowe posiadanych ofert i przedstawia klientowi najtańszą. Poradnik Krzysztofa Oppenheima.

„Nieszczęście dla wiarygodności USA”. Biały Dom najpierw umożliwił Rosjanom dokończenie Nord Stream 2, a teraz – z okazji wizyty prezydenta Ukrainy w Waszyngtonie – deklaruje swój sprzeciw wobec tej inwestycji – pisze Jakub Mielnik.

„Cyfrowi partyzanci”. Jest ich piętnastu i przyświeca im jeden cel: uwolnić Białoruś od Aleksandra Łukaszenki. Nam opowiadają o swoich praktykach, osiągnięciach i celach. Tekst Bolesława Breczki.

„Meandry profilaktyki kardiologicznej”. – Dbajmy o dietę, o 6-7 godzin snu, unikajmy stresu. Zastosowanie się do tych prostych zaleceń zmniejszy zapadalność na choroby serca – radzi w rozmowie z Katarzyną Pinkosz prof. Rafał Dąbrowski.

„Dom i wokół domu”. Jarosław Iwaszkiewicz i Sławomir Mrożek – dwaj wybitni i bardzo się różniący pisarze. Ukazały się opowiadające o ich prywatności książki napisane przez członków rodzin. Recenzja Leszka Bugajskiego.

„Przypadek Beaty K”.. Felieton Michała Witkowskiego.

Najnowsze wydanie e-Wprost już dziś od godziny 15:00 w specjalnej ofercie WPROST PREMIUM oraz we wszystkich e-kioskach i w aplikacjach mobilnych App Store i Google Play. Teraz łatwe do czytania również na urządzeniach mobilnych.

PMPG S.A.

biuroprasowe@pmpg.pl

Bieżące informacje ze spółki spółki PMPG Polskie Media SA (GPW: PMPG) na www.pmpg.pl oraz na profilach w serwisach Twitter: https://twitter.com/PMPG_PL i Facebook: https://www.facebook.com/PMPG.SA.

PMPG S.A.

biuroprasowe@pmpg.pl