transport turystyka/wypoczynek

Podróżuj liniami Emirates i zwiedzaj cały świat w Dubaju dzięki biletowi na Expo 2020

09.08.2021 | Emirates
  • Odwiedzający Dubaj oraz osoby przesiadające się w Dubaju mogą wziąć udział w długo wyczekiwanej światowej wystawie – Expo.
  • Dubaj to bezpieczny kierunek i tętniące życiem, kosmopolityczne miasto w Zjednoczonych Emiratach Arabskich, które świętuje w tym roku 50. rocznicę powstania.
  • Z oferty mogą skorzystać także mieszkańcy ZEA, którzy planują podróż do Dubaju w czasie otwarcia wystawy Expo.

9 sierpnia 2021 r. – Warszawa, Polska – Emirates, Premier Partner i oficjalne linie lotnicze Expo 2020 w Dubaju, uruchomiły ekskluzywną ofertę dla klientów, dzięki której mogą oni doświadczyć emocji związanych ze światową wystawą Expo, największym tego typu wydarzeniem w regionie.

Klienci Emirates odwiedzający Dubaj i podróżujący przez Dubaj w dowolnym momencie podczas trwania Expo (między 1 października 2021 r. a 31 marca 2022 r.),  otrzymają bezpłatny karnet Emirates Expo Day Pass do każdego biletu lotniczego zarezerwowanego w Emirates.

Oferta specjalna dotyczy wszystkich biletów na podróż w obie strony, obejmujących lot do lub przez Dubaj w okresie od 1 października 2021 r. do 31 marca 2022 r.* i dotyczy biletów zakupionych w klasach pierwszej, biznes i ekonomicznej, zarezerwowanych za pośrednictwem Emirates na loty flydubai. Oferta przeznaczona jest również pasażerom podróżującym do dowolnego miejsca w globalnej sieci Emirates z czasem przesiadki w Dubaju wynoszącym co najmniej 6 godzin. Posiadacze biletów w jedną stronę, których podróż rozpoczyna się poza ZEA otrzymają bezpłatną przepustkę Expo Day Pass, jeśli podróżują do Dubaju lub do innych miejsc docelowych pod warunkiem, że zachowany jest minimalny czas przesiadki.

Specjalna oferta dotyczy wszystkich rodzajów taryf, w tym Special, Saver, Flex i Flex Plus. Więcej informacji na temat tej promocji można znaleźć na dedykowanej stronie.

Niezależnie od tego, czy podróżni planują zwiedzać Dubaj samotnie, z rodziną czy odwiedzając przyjaciół – teraz jest ku temu najlepsza okazja, ponieważ na wystawie Expo można zobaczyć cały świat w pigułce. Przy okazji przewidziano też wiele atrakcji i ofert specjalnych z okazji złotego jubileuszu ZEA, 50. rocznicy powstania kraju.

Jednak to jeszcze nie koniec dobrych wiadomości! Podróżni planujący wyjazd do Zjednoczonych Emiratów Arabskich i osoby będące w kraju, w tym mieszkańcy, mogą również otrzymać bezpłatną przepustkę Expo Day Pass. Ich plan podróży musi obejmować podróż powrotną do Dubaju w okresie 6 miesięcy trwania Expo.

Jako Premier Partner i oficjalne linie lotnicze Expo 2020 w Dubaju, linie Emirates wkrótce wprowadzą różne pakiety związane z Expo, aby klienci z całego świata mogli cieszyć się 182-dniowym wydarzeniem i doświadczyć tego, co ma do zaoferowania Dubaj.

1 mila Skywards za każdą minutę spędzoną w Dubaju

Klienci Emirates mogą zdobyć 1 milę Skywards za każdą minutę spędzoną w Dubaju między październikiem 2021 r. a marcem 2022 r. Obecni i nowi członkowie Emirates Skywards, którzy zarejestrują się w programie przed 31 marca 2022 r., mogą skorzystać z oferty na stronie emirates.com i zdobyć do 5000 mil. Oferta dotyczy wszystkich biletów lotniczych Emirates zakupionych między 1 sierpnia 2021 r. a 31 marca 2022 r. na podróż między 1 października 2021 r. a 31 marca 2022 r. Oferta obejmuje loty sprzedawane przez Emirates i obsługiwane przez flydubai z numerem lotu Emirates (EK).

Expo Dubaj 2020

Expo 2020 będzie pierwszym światowym Expo zorganizowanym w regionie Bliskiego Wschodu, Afryki i Azji Południowej (MEASA). Wydarzenie ma na celu inspirowanie ludzi poprzez prezentację najlepszych przykładów współpracy i innowacji z całego świata w zakresie zrównoważonego rozwoju czy mobilności. Hasło przewodnie wystawy brzmi: „Łącząc umysły, tworzymy przyszłość”. Program sześciomiesięcznego widowiska jest intensywny i zróżnicowany, dzięki czemu Expo zaspokoi potrzeby odwiedzających w każdym wieku. Przewidziano bogaty zestaw tygodni tematycznych, rozrywkę i edukację. Odnajdą się tutaj miłośnicy sztuki i kultury, smakosze i fanatycy technologii, odbywać się będą wystawy i warsztaty, występy i pokazy na żywo. Miłośnicy architektury będą otoczeni inspirującymi projektami. Odwiedzający mogą zobaczyć swój narodowy pawilon, aby „odwiedzić swój dom”. Na Expo znajdzie się aż 190 pawilonów różnych  krajów – to niepowtarzalna okazja, żeby poznać inne kultury. Na wystawie znajdą się też pawilony tematyczne i specjalne, które prezentować będą przyszłość i zmieniające świat innowacje.

Pawilon linii Emirates

Miłośnicy podróży i lotnictwa mogą odwiedzić pawilon Emirates, aby poznać przyszłość lotnictwa komercyjnego przewidzianą na stulecie ZEA w 2071 roku. W centrum pawilonu goście mogą spodziewać się niesamowitych wrażeń, które pozwolą spojrzeć w przyszłość projektowania kabin samolotów i na nowo zdefiniują wrażenia podczas lotu. Będzie można poznać lekkie materiały i technologie, które poprawią osiągi latania, pozwolą zaoszczędzić paliwo i spełnić cele zrównoważonego rozwoju. Zwiedzający nie powinni również przegapić możliwości zaprojektowania samolotu i skorzystania z interaktywnych eksponatów, które przybliżą zasady lotu.

Pawilon Polski

Architektura Pawilonu Polskiego nawiązuje do hasła przewodniego Expo – mobilności. Tworzy ją otwarta, rozrastająca się ku górze, modułowa konstrukcja, która zaprasza odwiedzających do odpoczynku w cieniu rozłożystego zadaszenia i podziwiania unoszącej się ponad głowami gości instalacji – rzeźby kinetycznej ukazującej lecące stado ptaków. Bogactwo naturalnej przyrody, różnorodność krajobrazu i strategiczne położenie w centrum Europy sprawiają, że Polska jest najważniejszym siedliskiem europejskich ptaków wędrownych. Zaproszenie odwiedzających do towarzyszenia tej wędrówce stanowi okazję do rozwinięcia wielowątkowej opowieści nie tylko o pięknie polskiej natury, ale przede wszystkim wymianie międzynarodowej, mobilności, eksporcie idei i myśli technologicznej. Polska zaprezentuje się jako silny ośrodek współpracy, który poprzez rozwój nauki oferuje światu zrównoważone, przyjazne środowisku, inspirowane naturą technologie.

Dubaj: Odkąd Dubaj ponownie otworzył się na turystykę w lipcu 2020 r., pozostaje jednym z najpopularniejszych miejsc na wakacje, zwłaszcza w sezonie zimowym. Miasto jest otwarte na międzynarodowych gości biznesowych i na turystów. Od skąpanych w słońcu plaż po światowej klasy gościnność i obiekty rekreacyjne, Dubaj oferuje różnorodne doświadczenia na światowym poziomie. Jest jednym z pierwszych miast na świecie, które otrzymało oznaczenie „Safe Travels” od Światowej Rady Podróży i Turystyki (WTTC). To potwierdzenie wszechstronnych i skutecznych działań podjętych przez władze, które mają na celu zapewnić gościom zdrowie i bezpieczeństwo.

Wraz z ponownym otwarciem międzynarodowych granic i złagodzeniem ograniczeń w podróżowaniu, linie Emirates rozbudowują swoją sieć w bezpieczny sposób. Linie lotnicze wznowiły obsługę pasażerów do ponad 120 miejsc docelowych, a do końca lipca wznowią blisko 90% swojej siatki połączeń sprzed pandemii. Klienci Emirates mogą korzystać z wygodnych połączeń do obu Ameryk, Europy, Afryki, Bliskiego Wschodu oraz Azji i Pacyfiku przez Dubaj.

Zdrowie i bezpieczeństwo: Traktując zdrowie i dobre samopoczucie pasażerów jako najwyższy priorytet, linie Emirates wprowadziły kompleksowy zestaw środków bezpieczeństwa na każdym etapie podróży. Linie lotnicze wprowadziły również niedawno technologię zbliżeniową i rozszerzyły swoje możliwości weryfikacji cyfrowej, aby zapewnić swoim klientom jeszcze więcej możliwości korzystania z IATA Travel Pass.

Ubezpieczenie podróży: Emirates nadal przodują w branży dzięki innowacyjnym produktom i usługom, które odpowiadają na potrzeby podróżnych w tym dynamicznym czasie. Ostatnio przewoźnik rozwinął swoje inicjatywy w zakresie obsługi klienta, oferując jeszcze bardziej elastyczne zasady rezerwacji, rozszerzenie ochrony ubezpieczeniowej od wielu ryzyk i pomagając lojalnym klientom w zachowaniu ich mil i statusu członkostwa.

Zachęcamy klientów do sprawdzenia najnowszych rządowych ograniczeń podróży obowiązujących w ich kraju pochodzenia i upewnienia się, że spełniają wymagania dotyczące podróży do miejsca docelowego.

Aby uzyskać więcej informacji na temat wymogów wjazdowych dla międzynarodowych gości do Dubaju, odwiedź stronę: https://www.emirates.com/pl/polish/help/covid-19/dubai-travel-requirements/.

*Obowiązuje regulamin

Aby uzyskać więcej informacji, w tym jak rezerwować loty i pełną listę warunków, klienci powinni skontaktować się z biurem podróży lub odwiedzić stronę www.emirates.com.

Senior Account Manager, MSL

elzbieta.gorecka-wysocka@mslgroup.com

Account Director, MSL

zuzanna.cholewa@mslgroup.com

O Emirates

Od momentu założenia w 1985 r. linie Emirates otrzymały ponad 500 międzynarodowych nagród za niezrównanej jakości obsługę pasażera.

Linie mają siedzibę w Dubaju, jednym z niewielu miast na świecie, które realizuje politykę otwartych przestworzy, i obok 150 innych linii lotniczych prowadzą działalność na zasadach swobodnej i uczciwej konkurencji.

Flota linii składa się z 270 szerokokadłubowych maszyn, w tym 12 samolotów towarowych, i należy do najmłodszych w przestworzach. Obecnie linie Emirates oczekują na dostawę 214 samolotów.

Linie Emirates obsługują loty w 157 kierunkach w 83 krajach Europy, Ameryki Północnej i Południowej, Bliskiego Wschodu, Afryki, Azji Południowej, Dalekiego Wschodu i Australazji.

Zapraszamy na stronę Emirates www.emirates.com

Senior Account Manager, MSL