nowe produkty/usługi turystyka/wypoczynek

Linie Emirates uruchamiają nowe połączenia pasażerskie do Miami

23.07.2021 | Emirates

23 lipca 2021 r. – Warszawa, Polska – Linie Emirates oferują pierwszą w historii obsługę pasażerską między Dubajem a Miami, linia lotnicza świętowała swój inauguracyjny lot lądując w Miami wczoraj o 11 czasu lokalnego. Emirates będą latać do Miami 4 razy w tygodniu.

Lot EK213 został powitany salutem z armatki wodnej na międzynarodowym lotnisku w Miami, wydarzenie przyciągnęło publiczność złożoną z pasażerów, fanów lotnictwa i gości. Podczas pierwszego lotu trasę obsłużył popularny Boeing 777 Gamechanger. Goście mogli obejrzeć wnętrze samolotu, w tym popularne apartamenty pierwszej klasy. Te w  Gamechangerze mają przesuwne drzwi od podłogi do sufitu i eleganckie wzornictwo, każdy apartament to do 40 stóp kwadratowych przestrzeni osobistej i ultranowoczesny design inspirowany S klasą Mercedes-Benz.

Linie lotnicze będą obsługiwać trzyklasowe Boeingi 777-300ER na tej trasie, oferując 4 razy w tygodniu 8 prywatnych apartamentów w pierwszej klasie, 42 płaskie fotele w klasie biznes i 304 przestronne fotele w klasie ekonomicznej.

Nowa usługa do Miami zapewnia, wraz z Orlando, dodatkowy punkt dostępu do i z Florydy oraz rozszerza siatkę Emirates w USA do 12 miejsc docelowych (w tym Boston, Chicago, Nowy Jork JFK i Newark, Houston, Dallas, Los Angeles, San Francisco, Seattle, Waszyngton i Orlando), na ponad 70 lotach tygodniowo. Oznacza to dogodne połączenia na południową Florydę i większy ich wybór w całej siatce. Nowa trasa łączy podróżnych z Miami, a także z południowej Florydy, Ameryki Południowej i Karaibów z ponad 50 punktami na Bliskim Wschodzie, w Azji Zachodniej, Afryce, na Dalekim Wschodzie i na wyspach Oceanu Indyjskiego, przez Dubaj.

Cieszymy się, że możemy powitać nowe loty Emirates do Miami, dzięki temu rozszerzamy możliwości podróżowania służbowego i rekreacyjnego dla mieszkańców i gości Miami-Dade, łącząc ich z nowymi kulturami i rozwijającymi się gospodarkami – podkreśliła Daniella Levine Cava, burmistrz Miami-Dade.

Spodziewamy się, że nowa, długo oczekiwana usługa między Dubajem a Miami, będzie popularna wśród naszych klientów, którzy szukają nowych doświadczeń. Cieszymy się, że możemy ją uruchomić. Dzięki rozwijającej się akcji szczepień, w takich krajach jak Zjednoczone Emiraty Arabskie i USA, świat bezpiecznie otwiera się na podróże międzynarodowe – powiedział Essa Sulaiman Ahmed, wiceprezes oddziału Emirates w USA i Kanadzie. Oczekujemy, że większa dostępność, to także wysoki popyt, który zwiększy ruch biznesowy, ale także turystyczny. Zapoczątkuje to więcej powiązań gospodarczych i turystycznych między Dubajem a Miami, a także poza nimi. Zobowiązujemy się do rozwijania naszej działalności w Stanach Zjednoczonych, zgodnie z rosnącym zapotrzebowaniem na podróże lotnicze. Dziękujemy za wsparcie władzom i naszym partnerom w Miami.

Z dumą witamy Emirates na naszym lotnisku w Miami i z niecierpliwością czekamy na powitanie pasażerów z Dubaju, Bliskiego Wschodu i innych miejsc na całym świecie – dodał Ralph Cutié, tymczasowy dyrektor międzynarodowego lotniska w Miami. Emirates to bez wątpienia jedna z wiodących linii lotniczych w naszej branży, a Dubaj stał się jednym z najpopularniejszych na świecie miast, zarówno dla podróży turystycznych, jak i biznesowych. Z przyjemnością zaoferujemy światowej klasy usługi Emirates do Dubaju.

Pierwszy lot Emirates z Dubaju do Miami jest prawdziwym świadectwem pozycji „Greater Miami” jako światowej klasy kierunku. Bezpiecznie otwieramy się dla międzynarodowych gości, z radością witamy klienta Emirates, który z pewnością doceni naszą różnorodną, kosmopolityczną metropolię, otaczające nas zbiorniki wodne, dziewicze plaże oraz idealną pogodę przez cały rok – podkreślił William D. Talbert III, prezes CDME & CEO Greater Miami Convention & Visitors Bureau.

Aby uczcić nowe połączenie, linie Emirates rozszerzyły swoją flagową usługę pokładową o specjalnie przygotowane koktajle, pasażerowie we wszystkich klasach mogli skosztować po posiłku pysznej tarty limonkowej. Na pokładzie pojawiło się nastrojowe oświetlenie, czerwone, białe i niebieskie kolory charakterystyczne dla Stanów Zjednoczonych. Klienci we wszystkich klasach korzystali z 4500 kanałów rozrywki na żądanie w systemie ice, w tym z muzycznej playlisty inspirowanej Miami, mieli także dostęp do Wi-Fi i telewizji na żywo.

Nowa usługa uzupełni aktualne połączenia handlowe, zapewniane przez Emirates SkyCargo. Dział frachtowy Emirates od października 2020 r. obsługuje połączenia cargo do Miami. Linie Emirates oferują pojemność ładunkową do i z Miami, ułatwiając eksport towarów łatwo psujących się, elektroniki i innych komponentów oraz towarów e-commerce. Emirates SkyCargo w przeszłości obsłużyły również kilka lotów czarterowych samolotem towarowym Boeing 777, aby przewieźć konie z Miami na imprezy jeździeckie na całym świecie. Od 2019 r. Emirates SkyCargo przewiozły ponad 7700 ton ładunku do i z Miami.

Loty do/z Miami będą obsługiwane 4 razy w tygodniu trzyklasowym Boeingiem 777-300ER Emirates. Lot Emirates EK213 wylatuje z Dubaju (DXB) o 03:10 i ląduje w Miami (MIA) o 11:00, a lot powrotny EK214 startuje z Miami o 21:10, dociera do Dubaju o 19:25 następnego dnia.

Miami: nadmorska metropolia Miami jest jednym z najpopularniejszych miejsc wakacyjnych na świecie. To szerokie plaże, eleganckie sklepy w modnych dzielnicach, światowej klasy hotele, bogata scena kulinarna, a także modne kluby nocne i dyskoteki. Jest to również ważny węzeł transportowy i biznesowy z największą koncentracją międzynarodowych banków w Stanach Zjednoczonych oraz główny port Stanów Zjednoczonych, jeden z największych i najbardziej ruchliwych portów rejsowych i towarowych świata.

Dubaj: Odkąd Dubaj otworzył się na turystykę, miasto pozostaje jednym z najpopularniejszych miejsc na wakacje, zwłaszcza w sezonie zimowym. Miasto jest otwarte na międzynarodowych gości biznesowych i na turystów. Od skąpanych w słońcu plaż po światowej klasy gościnność i obiekty rekreacyjne, Dubaj oferuje różnorodne doświadczenia na światowym poziomie. Jest jednym z pierwszych miast na świecie, które otrzymało oznaczenie „Safe Travels” od Światowej Rady Podróży i Turystyki (WTTC). To potwierdzenie wszechstronnych i skutecznych działań podjętych przez władze, które mają na celu zapewnienie gościom zdrowia i bezpieczeństwa.

Wraz z ponownym otwarciem międzynarodowych granic i złagodzeniem ograniczeń w podróżowaniu, linie Emirates rozbudowują swoją sieć w bezpieczny sposób. Linia lotnicza wznowiła obsługę pasażerów do ponad 120 miejsc docelowych, a do końca lipca odzyska blisko 90% swojej siatki połączeń sprzed pandemii.

Zdrowie i bezpieczeństwo: Traktując zdrowie i dobre samopoczucie pasażerów jako najwyższy priorytet, linie Emirates wprowadziły kompleksowy zestaw środków bezpieczeństwa na każdym etapie podróży. Linie lotnicze wprowadziły również niedawno technologię zbliżeniową i rozszerzyły swoje możliwości weryfikacji cyfrowej, aby zapewnić swoim klientom jeszcze więcej możliwości korzystania z IATA Travel Pass.

Ubezpieczenie podróży: Emirates nadal przodują w branży dzięki innowacyjnym produktom i usługom, które odpowiadają na potrzeby podróżnych w tym dynamicznym czasie. Ostatnio linia lotnicza rozwinęła swoje inicjatywy w zakresie obsługi klienta, oferując jeszcze bardziej elastyczne zasady rezerwacji, rozszerzenie ochrony ubezpieczeniowej od wielu ryzyk i pomagając lojalnym klientom w zachowaniu ich mil i statusu członkostwa.

Senior Account Manager, MSL

elzbieta.gorecka-wysocka@mslgroup.com

O Emirates

Od momentu założenia w 1985 r. linie Emirates otrzymały ponad 500 międzynarodowych nagród za niezrównanej jakości obsługę pasażera.

Linie mają siedzibę w Dubaju, jednym z niewielu miast na świecie, które realizuje politykę otwartych przestworzy, i obok 150 innych linii lotniczych prowadzą działalność na zasadach swobodnej i uczciwej konkurencji.

Flota linii składa się z 270 szerokokadłubowych maszyn, w tym 12 samolotów towarowych, i należy do najmłodszych w przestworzach. Obecnie linie Emirates oczekują na dostawę 214 samolotów.

Linie Emirates obsługują loty w 157 kierunkach w 83 krajach Europy, Ameryki Północnej i Południowej, Bliskiego Wschodu, Afryki, Azji Południowej, Dalekiego Wschodu i Australazji.

Zapraszamy na stronę Emirates www.emirates.com

Senior Account Manager, MSL