zdrowie

Align Technology świętuje uzyskanie 10 milionów pacjentów Invisalign

24.06.2021 | Invisalign

Globalna kampania #10MInvisalignSmiles zachęca użytkowników na całym świecie do dzielenia się uśmiechem w mediach społecznościowych

Jeśli wierzyć stwierdzeniu, że „uśmiech wyraża więcej niż tysiąc słów”, to system Invisalign pozwolił uzyskać ich już ponad 10 milionów – dokładnie tyle przekroczyła w tym miesiącu liczba pacjentów korzystających z tej metody leczenia wad zgryzu.

Uzyskanie pierwszego miliona pacjentów Align Technology świętowało ponad dziesięć lat temu. Od tamtej pory firma intensywnie się rozwija i każdego roku odnotowuje milionowy wzrost liczby pacjentów. Aż 2,5 miliona z nich stanowią nastolatkowie. To niezwykle ważne osiągnięcie nie tylko dla firmy, ale również dla lekarzy ortodontów i stomatologów na całym świecie, którzy zaufali tej metodzie leczenia i stosują ją u dorosłych, młodzieży i dzieci powyżej 6. roku życia. Invisalign to najbardziej zaawansowany system przezroczystych nakładek na świecie(*1) – o tym fakcie świadczy już ponad 10 milionów szczęśliwych uśmiechów.

Z leczenia systemem Invisalign korzysta rekordowa jak dotąd liczba pacjentów, w tym 2 miliony w regionie EMEA. Metoda ta staje się coraz bardziej powszechna na całym świecie. Leczenie nakładkami Invisalign zapewnia osiągnięcie dobrych rezultatów przy minimalnej ingerencji w tryb życia pacjenta i zgodnie z planem opracowanym przez lekarza.

Pozyskanie 10-milionowego pacjenta korzystającego z systemu Invisalign skomentował Joe Hogan, dyrektor generalny Align Technology:

- To niesamowite, w jak szybkim tempie rozrastamy się i wdrażamy system Invisalign na całym świecie. Uzyskanie pierwszego miliona pacjentów zajęło nam 10 lat. Obecnie kolejny milion użytkowników Invisalign przybywa każdego roku. Ponad ćwierć miliona użytkowników systemu Invisalign stanowią nastolatkowie. Jesteśmy niezwykle wdzięczni naszym partnerom, lekarzom, pacjentom oraz dwudziestu tysiącom pracowników na całym świecie, którzy pomogli nam osiągnąć ten cel. Chcąc uczcić uzyskanie 10 milionów pacjentów Invisalign, przekazaliśmy 10 milionów dolarów na fundusz Align Foundation, aby wspierać organizacje, które podzielają naszą wizję: odmienianie uśmiechów i życia, wspieranie i edukowanie nastolatków oraz wzmacnianie pozycji naszych lekarzy poprzez współpracę z placówkami kształcenia i fundacjami. Rozpoczynamy również kampanię „10 milionów uśmiechów – 10 milionów podziękowań”, w której z pomocą naszych pacjentów pokażemy prawdziwą moc leczenia Invisalign. Tym sposobem chcemy podziękować i zainspirować wszystkich do dzielenia się uśmiechem za pomocą hashtaga #10MInvisalignSmiles.

- Bardzo się cieszę, że zostałam 10-milionową pacjentką Invisalign i nie mogę się doczekać poprawy mojego uśmiechu dzięki nakładkom Invisalign. Na co dzień pracuję z ludźmi, więc uśmiech i umiejętność dobrego komunikowania się są dla mnie bardzo ważne. Spośród różnych opcji wybrałam leczenie systemem Invisalign, ponieważ umożliwia on poprawę uśmiechu, nie ingerując w mój wygląd i sposób mówienia. Już za osiem miesięcy zyskam zupełnie nowy uśmiech, który zwiększy moją pewność siebie. Nawet mój mąż od czasu do czasu pyta, czy w danej chwili mam założone nakładki. Zabawnie jest usłyszeć to od kogoś, kto tak dobrze mnie zna i widzi codziennie! – mówi Gabriela Silva, 10-milionowa pacjentka Invisalign.

Cieszę się, że moja pacjentka, Gabriela Silva, została 10-milionową pacjentką Invisalign. Ta rewolucyjna metoda pozwala zobaczyć przewidywane efekty leczenie jeszcze przed jego rozpoczęciem. Gdy pacjenci otrzymują symulację przemiany swojego uśmiechu za pomocą nakładek Invisalign, zyskują jeszcze większą motywację do podjęcia leczenia, co nie jest możliwe w przypadku tradycyjnych metod. Jako ortodonta wiem z pierwszej ręki, w jakim stopniu technologie cyfrowe, takie jak system Invisalign i skaner iTero, rewolucjonizują ortodoncję. Ich zastosowanie całkowicie odmieniło naszą klinikę i na stałe wprowadziło nas w świat cyfrowej stomatologiipodkreśla dr Eunice Blind, lekarz prowadzący leczenie Gabrieli Silvy.

Dołącz do wspólnego świętowania: oznacz swoje zdjęcie, story lub filmik hashtagiem #10MInvisalignSmiles i podziel się swoim uśmiechem z całym światem.

Źródło:

(1) Według ankiety przeprowadzonej wśród 2 752 lekarzy Invisalign, zapytanych, w jakim stopniu zgadzają się ze stwierdzeniem „Invisalign to najbardziej zaawansowany system cyfrowy w leczeniu ortodontycznym”. Ankietę przeprowadzono wśród lekarzy z USA, Kanady, Wielkiej Brytanii, Brazylii, Niemiec, Francji, Hiszpanii, Włoch, Chin, Japonii, Australii i Nowej Zelandii. Dane z 10 lipca 2020. (*Dane dostępne w firmie Align Technology, stan na 23 września 2020 r.)

MSL
Bernadetta Kowalewska

bernadetta.kowalewska@mslgroup.com

tel: 608636715

O Align Technology

Firma Align Technology zajmuje się projektowaniem i produkcją nakładek Invisalign – najbardziej zaawansowanego systemu przezroczystych nakładek na świecie w leczeniu wad zgryzu, skanerów wewnątrzustnych iTero oraz oprogramowania CAD/CAM. Z nakładek Invisalign skorzystało ponad 10 milionów pacjentów. Obecnie Align rewolucjonizuje stomatologię cyfrową, proponując innowacyjne metody cyfrowe w ortodoncji i stomatologii odtwórczej których celem jest ulepszenie skuteczności i efektów leczenia.

Dodatkowe informacje o Invisalign I lista lekarzy współpracujących są dostępne na http://www.invisalign.com.

Więcej informacji na http://www.aligntech.com

MSL