turystyka/wypoczynek

Odkryj Polskę na nowo! Rainbow wprowadza unikalny koncept wczasów w Polsce

04.12.2020 | Rainbow

Wybierając wczasy z biurem podróży za granicą Klienci przyzwyczajeni są do tego, że wszystkie elementy wyjazdu wchodzą w skład rezerwacji, a biuro czuwa nad ich wypoczynkiem. Postanowiliśmy przenieść ten koncept do Polski! Urlop krajowy z Rainbow to nie tylko wypoczynek w najpiękniejszych regionach kraju, ale też bogaty program pobytu, Figlokluby dla dzieci, opieka rezydenta i fantastyczne wycieczki lokalne. Do tego dowieziemy Klientów pod drzwi hotelu. A ponadto, Klient, który zmieni zdanie, będzie mógł zmienić za darmo rezerwację w kraju na wyjazd zagraniczny do 30 dni przed rozpoczęciem imprezy.

„Zależało nam na tym, żeby oddać w ręce Klientów kompletny produkt - pełen atrakcji, które Klienci znają z wyjazdów z naszym biurem za granicę. W Polsce musimy się wyróżnić na tle dostępnej oferty hoteli i ośrodków wypoczynkowych – mówi Maciej Szczechura, członek zarządu touroperatora. „Przełożyliśmy na rynek krajowy nasze doświadczenie i tak powstał koncept „Odkryj Polskę na nowo”, będący syntezą wszystkiego co umiemy robić najlepiej.”

Rainbow przygotował dla Klientów prawie 200 wyselekcjonowanych obiektów na każdą kieszeń. Od tańszych ośrodków z rozbudowaną infrastrukturą, gwarantujących ogrom możliwości spędzenia czasu z rodziną, po pięciogwiazdkowe, luksusowe resorty. W ofercie znalazły się wyjazdy do 9 regionów kraju: Karkonoszy, Beskidu Śląskiego, Beskid Sądeckiego, na Mazury, Pojezierze Augustowskie, Pomorze Zachodnie, Pomorze Środkowe, Mierzeję Wiślaną oraz Pomorze Wschodnie.

Komfort dojazdu

Wybierając się w Polskę z Rainbow Klienci nie będą musieli się niczym martwić. Na wczasy będą mogli dojechać nowoczesnym autokarem, prosto pod drzwi hotelu, z ponad 30 miejscowości w Polsce. Tym, którzy wysyłają na wakacje swoje dzieci z dziadkami – da to oszczędność czasu, ale też poczucie bezpieczeństwa. A tym, którzy wybierają się sami – możliwość rozpoczęcia wakacji już w chwili wejścia do autokaru.

Figlokluby w Polsce!

Animacje dla dzieci i dorosłych to jeden z nieodzownych punktów wakacji. Klienci biura najchętniej wybierają te hotele, w których zlokalizowane są Figlokluby Rainbow. Dlatego teraz zostaną one przeniesione znad śródziemnomorskich basenów do Polski! Kadra profesjonalnych animatorów zajmie się najmłodszymi i wciągnie ich w wir wspaniałej zabawy. Szalone tańce, zagadki, wyprawy, gry i zabawy prowadzone w bezpiecznej atmosferze – na świeżym powietrzu jak i pod dachem. Klienci w każdej z wakacyjnych miejscowości będą mogli przyprowadzić dzieci do Figloklubu i pozostawić je pod opieką najbardziej profesjonalnych i oddanych swojej pracy animatorów, sześć dni w tygodniu. Dzięki remu rodzice i opiekunowie będą mogli znaleźć czas tylko dla siebie.

Rainbow nie zapomina też o tych, którzy są młodzi duchem! Dorosłym zapewniona zostanie porcja rozrywki i antidotum na wakacyjną nudę. Tych, którzy będą chcieli biuro zabierze na ciekawe spacery po okolicy i zadba o ich aktywny wypoczynek. Podczas dnia poprowadzone będą zajęcia ze stretchingu, jogi, nordic walkingu, warsztaty taneczne, wspólne gry i rozgrywki sportowe. A wieczorami… animatorzy zadbają  o podtrzymanie wakacyjnego nastroju Klientów, poprzez różnego rodzaju imprezy i integracje.

Fantastyczne wycieczki lokalne – bliższe i dalsze

Czy to wszystko? Zdecydowanie nie! Oferta wakacji z Rainbow w Polsce nie mogłaby być kompletna bez tego co biuro robi najlepiej – organizowania wycieczek objazdowych, tutaj zaserwowanych w krótszej, jedno lub dwudniowej formie wycieczek lokalnych. Pod okiem najlepszych pilotów i przewodników można będzie zwiedzić najważniejsze miejsca w okolicy. Od miast odkrywanych na nowo, przez cuda natury, parki narodowe i gorące źródła, aż po zamki, stare kopalnie i huty. Klienci będą mogli też poznać naszych sąsiadów, jadąc za bliską granicę. Touroperator zabierze ich do takich miejsc jak Praga, Wiedeń, Budapeszt, słowackie Tatry, Kaliningrad, Wilno, Berlin czy Hamburg.

Rezydent na miejscu

Jeżeli Klient w trakcie wyjazdu będzie potrzebować pomocy czy porady, na miejscu będzie obecny nasz rezydent, z którym będzie można skontaktować się w każdej chwili.

Możliwa zmiana rezerwacji na wyjazd zagraniczny!

W trwającej do 21 stycznia 2021r. przedsprzedaży oferty krajowej, oprócz rabatów za wczesną rezerwację, Rainbow dodaje możliwość bezpłatnej zmiany rezerwacji do 30 dni przed wyjazdem. Dzięki tej usłudze, Klienci nie tylko dostają możliwość zmiany terminu czy hotelu w Polsce, ale również możliwość bezpłatnej zmiany rezerwacji na wczasy zagraniczne. W przypadku zmiany zdania czy sytuacji na rynku Klienci będą mogli więc zmienić swój wyjazd np. z Karpacza na Kretę!

W obecnym sezonie możliwość taka wydaje się wyjątkowo cenna – wielu Klientów nie jest jeszcze bowiem pewna czy będzie woleć wyjazd bliższy czy dalszy. Nasza usługa daje im szansę rezerwacji w przedsprzedaży, gdy ceny są niższe, a równocześnie zachowania możliwości zmiany zdania co do kierunku wyjazdu.” – mówi Maciej Szczechura.

Oferta Rainbow – Odkryj Polskę na nowo dostępna jest na  stronie: https://r.pl/wakacje-w-polsce

Rainbow
Maciej Szczechura