nowe produkty/usługi media/marketing/reklama

e-Wprost nr 20 (35): Plan Kaczyńskiego, spisek Szydło, „Król norek” w polityce, absurdalne marzenia Putina, genetyczna wyższość kobiet.

Co jeszcze w najnowszym „Wprost”?

„Duda dzieli się władzą”. Niespodziewanie wzrosło znaczenie Prezydenta, a u jego boku swoją siłę pokazuje Pierwsza Dama. Więcej w tekście Marcina Dobskiego i Dariusza Grzędzińskiego.

„To koniec Ziobry”. – Zbigniew Ziobro chciał wystrzelić Mateusza Morawieckiego w kosmos – ocenia w rozmowie z Joanną Miziołek wicemarszałek Senatu Michał Kamiński z klubu Koalicja Polska-PSL.

„Beger comeback”. Koalicja Zjednoczonej Prawicy chwieje się w posadach, a w tle - jak przed laty - ponownie jest Renata Beger – pisze Dariusz Grzędziński.

„Król norek wchodzi do polityki”. Czy tzw. piątka dla zwierząt stworzy nową siłę polityczną? Według nieoficjalnych informacji Marcina Dobskiego i Dariusza Grzędzińskiego hodowcy zwierząt futerkowych chcą wejść do polityki.

„Państwo nie może zawodzić”. - Epidemia pokazała, że w wielu miejscach państwa mamy atrapę z dykty - mówi w wywiadzie z Łukaszem Rogojszem poseł Lewicy Adrian Zandberg.

„Jak się rozwieść i nie zwariować”. Rozwód to trudny proces dla wszystkich jego uczestników, bo zawiedzione uczucia, krzywda dzieci, podział majątku – jak go przetrwać radzi w rozmowie z Pauliną Sochą – Jakubowską Joanna Hetman - Krajewska, adwokat.

„Mój mąż nie jest kanapowcem”. Jaki prywatnie jest przewodniczący PO? Czy silna kobieta u boku męża-polityka pomaga czy raczej mu szkodzi? Agnieszka Niesłuchowska – Szczepańska rozmawia z żoną przewodniczącego PO, Katarzyną Kuczyńską - Budką.

„Łupienie na saksach”. Dziś Polacy pracujący za granicą korzystają z dobrodziejstwa zawartych przez Polskę umów o unikaniu podwójnego opodatkowania i za swoją pracę nie płacą już podatku w Polsce. Zmiana przepisów proponowana przez Ministerstwo Finansów skomplikuje ich sytuację – pisze Paweł Bednarz

„Grozi nam kryzys”. Profesor Stanisław Gomułka wskazuje, że kolejne lata mogą być równie trudne dla polskiego budżetu i rząd już dziś powinien myśleć o tym, jak uniknąć turbulencji i jak zapobiec wzrostowi zadłużania się Polski. Więcej w wywiadzie Pawła Bednarza.

„Czy w ogóle warto upadać?” Poradnik przedsiębiorcy według Krzysztofa Oppenheima.

„7 grzechów Leszka Cz”.. W tym roku po raz pierwszy od 26 lat nie pojawił się na liście 100 najbogatszych Polaków „Wprost”. Lista powodów, dlaczego tak się stało, jest długa - pisze Szymon Krawiec.

„Buraczki raz”. Produkty uboczne powstające w procesie wysładzania cukru. już niebawem mogą służyć do produkcji m.in. biodegradowalnych naczyń. O innowacyjnym pomyśle Polki pisze Paulina Socha – Jakubowska.

„Świat na minie koronawirusa”. Kto z pandemii koronawirusa wyjdzie wzmocniony, a kto na niej straci pisze Agaton Koziński.

„Władymira Putina sny o potędze”. Od superbroni, których nie ma nikt na świecie, po aneksję planety. Absurdalne marzenia Putina przedstawia Jakub Mielnik.

„Szczepionka nie musi oznaczać końca epidemii”. - Gdyby była wspólna polityka wszystkich krajów, szybko udałoby się ograniczyć epidemię -mówi w rozmowie z Katarzyną Pinkosz wirusolog, prof. Włodzimierz Gut.

„Genetyczna wyższość kobiet”. Kobiety żyją dłużej niż mężczyźni – kluczową rolę odgrywa DNA. Pisze o tym Sharon Moalem.

„Polska choroba”. Polacy chorują na Polskę, a pisarze od dawna się temu przyglądają. Najnowsze przykłady to dwie książki, które ukazały się niemal równocześnie: powieść Romana Wysogląda „Chorzy na Polskę” i „Dziennik hipopotama” Krzysztofa Vargi. Recenzje od Leszka Bugajskiego.

Michał Witkowski o matce Sylvestra Stallone.

Najnowsze wydanie e-Wprost jest dostępne w każdy piątek od godziny 15:00 w specjalnej ofercie WPROST PREMIUM oraz we wszystkich e-kioskach i w aplikacjach mobilnych App Store i Google Play. Teraz łatwe do czytania również na urządzeniach mobilnych.

PMPG S.A.

biuroprasowe@pmpg.pl

Bieżące informacje ze spółki spółki PMPG Polskie Media SA (GPW: PMPG) na www.pmpg.pl oraz na profilach w serwisach Twitter: https://twitter.com/PMPG_PL i Facebook: https://www.facebook.com/PMPG.SA.

PMPG S.A.

biuroprasowe@pmpg.pl