praca

Emirates SkyCargo koncentrują się na bezpieczeństwie pracowników i powodzeniu operacji

28.04.2020 | Emirates

28 kwietnia 2020 r. – Warszawa, Polska – Wraz z szybkim rozwojem siatki przewozów towarowych do blisko 60 miejsc na całym świecie, Emirates SkyCargo, linie lotnicze cargo należące do Emirates, podejmują dodatkowe środki w celu zapewnienia bezpieczeństwa swoim pracownikom i powodzenia operacji lotniczych podczas pandemii Covid-19.

Pod tym linkiem znajduje się film przedstawiający środki bezpieczeństwa stosowane przez Emirates SkyCargo.

Od marca zespoły Emirates SkyCargo na całym świecie wdrożyły środki ostrożności, takie jak regularne mycie rąk, zachowanie dystansu społecznego i noszenie maseczek i rękawiczek.

Oprócz instalacji termicznych skanerów temperatury ciała w kluczowych lokalizacjach w swoim hubie w Dubaju, przewoźnik utworzył również cztery tunele sanityzacji, przez które pracownicy i odwiedzający lotnisko mogą przejść przed wejściem do terminalu cargo Emirates SkyCentral w Międzynarodowym Porcie Lotniczym w Dubaju. Tunele wykorzystują nietoksyczne, autoryzowane przez władze środki odkażające w celu zneutralizowania zarazków i wirusów bez wyrządzania jakiejkolwiek szkody osobie przechodzącej przez tunel.

W celu zapewnienia najwyższej ochrony zarówno pracowników, jak i klientów, Emirates SkyCargo przeprowadzają również regularną dezynfekcję swojego terminalu towarowego - w tym stref przeładunkowych i magazynowych, a także centrów przyjmowania klientów oraz stref zrzutu i odbioru ładunku. Maszyny służące do ładownia i wyposażenia samolotów towarowych, w tym urządzenia do ładowania jednostkowego, są również na bieżąco dezynfekowane.

Emirates SkyCargo obsługują obecnie regularne loty samolotami Boeing 777-F i Boeing 777-300ER do prawie 60 miejsc na całym świecie. W ramach siatki połaczeń przewoźnik nieustannie zajmuje się transportem niezbędnego zaopatrzenia medycznego, w tym środków ochrony indywidualnej i farmaceutyków, dostarczając towary tam, gdzie są one najbardziej potrzebne.

Senior Account Manager, MSL

elzbieta.gorecka-wysocka@mslgroup.com

O Emirates

Od momentu założenia w 1985 r. linie Emirates otrzymały ponad 500 międzynarodowych nagród za niezrównanej jakości obsługę pasażera.

Linie mają siedzibę w Dubaju, jednym z niewielu miast na świecie, które realizuje politykę otwartych przestworzy, i obok 150 innych linii lotniczych prowadzą działalność na zasadach swobodnej i uczciwej konkurencji.

Flota linii składa się z 270 szerokokadłubowych maszyn, w tym 12 samolotów towarowych, i należy do najmłodszych w przestworzach. Obecnie linie Emirates oczekują na dostawę 214 samolotów.

Linie Emirates obsługują loty w 157 kierunkach w 83 krajach Europy, Ameryki Północnej i Południowej, Bliskiego Wschodu, Afryki, Azji Południowej, Dalekiego Wschodu i Australazji.

Zapraszamy na stronę Emirates www.emirates.com

Senior Account Manager, MSL