polityka sprawy społeczne media/marketing/reklama

Ekipa Szymona z pomocą najbardziej potrzebującym

Ponad pół tysiąca kombinezonów ochronnych dla Mazowieckiego Szpitala w Radomiu i Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego Jaśmin w Starym Goździe koło Białobrzegów, zawiozą we wtorek, 28 kwietnia, członkowie Mazowieckiej Ekipy Szymona.

Problemy radomskiego szpitala nie schodzą z czołówek gazet. Wolontariusze skupieni wokół Szymona Hołowni, niezależnego kandydata na prezydenta, postanowili wspomóc chirurgów, którym brakuje sprzętu ochrony osobistej koniecznego do przeprowadzania planowanych operacji.

Z kolei "Jaśmin", to kolejne miejsce na mapie Mazowsza, gdzie zakażeni są zarówno pacjenci jak członkowie personelu.

Mazowiecka Ekipa Szymona to grupa wolontariuszy z naszego województwa, skupionych wokół Szymona Hołowni. Od poczatku pandemii członkowie ekipy świadcza pomoc potrzebujacycm. Wolontariusze robią zakupy potrzebującym, wspomagają osoby w kryzysie bezdomności, przygotowują paczki żywieniowe, dostaczają jedzenie do szpitali, szyją maseczki ( również specjalne dla osób pracujacych z niesłyszącymi), drukuja przyłbice.

Więcej o ekipie https://www.facebook.com/EkipaSzymonaMazowieckie/