internet technologie

Lepsza cyberochrona małych i średnich firm - Zyxel podejmuje współpracę z McAfee

27.04.2020 | ZYXEL

Firma Zyxel we współpracy z McAfee wprowadza nowe zintegrowane rozwiązanie zabezpieczające, dedykowane małym i średnim przedsiębiorstwom. Integracja oprogramowania anty-malware z zaporami sieciowymi ZyWALL ATP umożliwia klientom biznesowym ochronę sieci przed złośliwym oprogramowaniem i atakami zero-day.

Ponad 40% cyberataków dotyczy małych firm. Dlatego to tak ważne, by firmy z sektora MŚP były wyposażone w solidne, łatwe do wdrożenia i zarządzania rozwiązania zabezpieczające, dopasowane do wielkości ich sieci. Integracja rozwiązania do ochrony przed złośliwym oprogramowaniem firmy McAfee z zaporą Zyxel ATP umożliwia skuteczne wykrywanie szkodliwego oprogramowania i zaawansowane filtrowanie stron internetowych.

- Małe firmy potrzebują wsparcia w temacie cyberbezpieczeństwa bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. W McAfee chronimy świat przed zagrożeniami cybernetycznymi, aby klienci mogli skoncentrować się na prowadzeniu działalności. Jesteśmy dumni ze współpracy z firmą Zyxel, dzięki której możemy lepiej chronić poufne dane ich klientów – mówi Javed Hasan, globalny dyrektor ds. strategii produktów i partnerstwa w firmie McAfee.

Nowi członkowie rodziny produktów powstrzymujących ataki typu „zero-day”

Zyxel prezentuje dwa nowe modele zapór ATP – ATP100W i ATP700. Te kompleksowe rozwiązania łączą skalowalność, chmurę z funkcją sandboxing oraz wiele dodatkowych warstw zabezpieczeń, które umożliwiają wykrywanie i blokowanie znanych i nieznanych zagrożeń.

Zapory sieciowe ZyWALL ATP, które korzystają z wersji oprogramowania wewnętrznego ZLD 4.5 lub nowszego, mogą skanować programy za pomocą funkcji anty-malware jednocześnie w trybie Express i Stream. Tryb Express wykorzystuje stale rozszerzaną, opartą na sztucznej inteligencji bazę danych w chmurze. Natomiast tryb Stream korzysta z bazy danych opartej na sygnaturach i zapewnia precyzyjne, dokładne i zaawansowane lokalne skanowanie. Nowy tryb hybrydowy łączy te dwie funkcje w celu zwiększenia zakresu bezpieczeństwa o rozszerzone i dogłębne skanowanie pozwalające na ochronę sieci od wewnątrz i zabezpieczenie firmy przed szybko ewoluującymi cyberatakami.

W ostatnim czasie wiele małych i średnich firm, aby chronić swoich pracowników w obliczu pandemii, przeszło na model pracy zdalnej. Nasza nowa rodzina produktów ATP skutecznie chroni je przed najnowszymi cyberzagrożeniami dając pewność, że ich sieć jest bezpieczna – komentuje Aleksander Styś, VAR Account Manager w Zyxel Communications.

Seria zaawansowanych zapór sieciowych Zyxel ZyWALL dla małych i średnich firm obejmuje modele ATP100, ATP100W, ATP200, ATP500, ATP700 i ATP800. Aby uzyskać więcej informacji, odwiedź stronę: https://www.zyxel.com/atp.

Neuron Agencja PR
Grażyna Stec

grazyna.stec@neuron.pl

Zyxel Networks

Zyxel od ponad 30 lat zapewnia użytkownikom domowym i biznesowym dostęp do Internetu, od samego początku polegając na innowacjach i usługach zorientowanych na potrzeby klientów. W 1989 roku oznaczało to modemy analogowe. Dziś to wykorzystanie sztucznej inteligencji i chmury, by zapewniać szybkie, niezawodne i bezpieczne rozwiązania sieciowe dla domu i firmy.

Zyxel jest znaczącą marką na globalnym rynku urządzeń sieciowych:

• obecny na 150 rynkach na całym świecie
  • 1 mln firm pracuje lepiej, dzięki produktom marki Zyxel
  • 100 milionów urządzeń łączących na globalną skalę

Obecnie, Zyxel tworząc sieci przyszłości, uwalnia potencjał i spełnia wymagania nowoczesnych miejsc pracy – wspiera ludzi w biurze, codziennym życiu i w czasie wolnym.

Dołącz do nas na Facebooku i LinkedIn!

Neuron Agencja PR
Grażyna Stec

grazyna.stec@neuron.pl

Zyxel Networks

Zyxel jest znaczącą marką na globalnym rynku urządzeń sieciowych:

• obecny na 150 rynkach na całym świecie
  • 1 mln firm pracuje lepiej, dzięki produktom marki Zyxel
  • 100 milionów urządzeń łączących na globalną skalę

Dołącz do nas na Facebooku i LinkedIn!