zdrowie kultura/sztuka/rozrywka sprawy społeczne media/marketing/reklama

Margaret pierwszą gwiazdą Rak’n’Roll Music

01.03.2020 | Fundacja Rak'n'Roll

It’s official! Margaret to pierwsza twórczyni Rak’n’Roll Music – nowego gatunku muzyki, który pomaga chorym przejść przez raka. Piosenkarka i jej fani wspólnie stworzą kawałek, dzięki któremu do Fundacji i jej podopiecznych trafi ogromna dawka pozytywnej energii, fantastycznej muzyki i... cała kwota zebrana w specjalnej zbiórce na Facebooku.

- Bardzo się cieszę, że Rak’n’Roll zaprosił mnie do swojego najnowszego projektu i tworzenia nowego gatunku muzyki! To dla mnie mega wyróżnienie. Bardzo podziwiam osoby przechodzące przez raka za ich wytrwałość i siłę, dlatego mam nadzieję, że razem uda nam się stworzyć ruch, dzięki któremu poczują mnóstwo miłości i moc dobrej energii płynących z Rak’n’Roll Musickomentuje Margaret, pierwsza twórczyni Rak’n’Roll Music.

Zaproszeni artyści wyznaczają kwotę pomocy, którą chcą zebrać i ustawiają zbiórkę na Facebooku. Każdy, kto wpłaca na nią pieniądze, pomaga i popularyzuje nowy gatunek muzyki. Gdy dana zbiórka osiągnie wyznaczony limit, artysta publikuje wspólne dzieło – utwór nowego gatunku Rak’n’Roll Music. Pierwsza zbiórka założona przez Margaret już ruszyła

Jak podkreśla Łukasz Kościuczuk z Fundacji Rak’n’Roll. Wygraj Życie!: Dzięki Rak’n’Roll Music nadajemy nowego sensu muzyce i pokazujemy, jak wyjątkowo może wyglądać pomoc dla osób chorych onkologicznie. Może być wspólnie, radośnie i głośno! Jesteśmy zachwyceni, że dołączyła do nas Margaret – teraz liczymy na kolejnych muzyków i na Was wszystkich! Stwórzcie z nami Rak’n’Roll Music!

Jak wziąć udział we wspólnym tworzeniu nowego gatunku muzyki?

W Rak’n’Roll Music może wziąć udział każdy, wpłacając pieniądze na rzecz Fundacji. Mechanizm jest prosty – wystarczy wejść w zbiórkę założoną przez Margaret i zrobić przelew. Minimalna kwota wpłat w ramach zbiórki to 20 złotych.

Projekt wspierają: agencja kreatywna: Saatchi&Saatchi, agencja PR: MSL, zakup mediów: Performics, produkcja: Papaya Films, marketing konsultant: grobel.co, przy współpracy z Facebook Creative Shop.

Link do zbiórki: https://www.facebook.com/donate/495046127845491/2856090521116124/

Fundacja Rak'n'Roll. Wygraj Życie!

Zmieniamy schematy myślenia o chorobie nowotworowej i działamy na rzecz poprawy jakości życia chorych. Pomagamy przechodzić przez raka: leczyć się godnie, żyć dobrze i z radością. Tworzymy programy, które są odpowiedzią na luki w systemie, a dotyczą potrzeb chorych i ich bliskich. Mówimy o raku rzeczowo i odważnie, przełamujemy tabu, uświadamiamy. Udało nam się stworzyć nową jakość w sposobie mówienia o chorobie w przestrzeni publicznej.

Wobec rosnącej skali problemu, utrudniamy życie rakowi. Działamy na rzecz zdrowych wyborów, zachowań i otaczania siebie troską na co dzień.

Fundacja Rak’n’Roll powstała w październiku 2009 roku z inicjatywy Magdy Prokopowicz, która po swoich doświadczeniach z chorobą onkologiczną chciała pomóc ludziom w podobnej sytuacji.

Fundacja Rak'n'Roll. Wygraj Życie!