wydarzenia kultura/sztuka/rozrywka towary konsumpcyjne

Lenovo na Intel Extreme Masters 2020

27.02.2020 | Lenovo

Międzynarodowe widowisko e-sportowe i wielkie święto graczy, czyli turniej Intel Extreme Masters 2020 odbywający się w Katowicach, zbliża wielkimi krokami. Z tej okazji firma Lenovo zaprasza na swoje stoisko w strefie EXPO (C6) w katowickim Spodku. Stoisko Lenovo Legion będzie otwarte od piątku (28.02) do niedzieli (1.03) w godzinach 11:00 – 20:00. Na miejscu wszyscy uczestnicy IEM będą mogli zapoznać się z najnowszym portfolio urządzeń – Lenovo Legion, które jest dedykowane graczom - zarówno tym początkującym jak i zaawansowanym zawodnikom e-sportowym. Sprzęty jakie będzie można zobaczyć to m.in. laptopy gamingowe Legion Y740 i Y540, komputery stacjonarne Legion T540, monitory Legion Y27 czy najnowsze akcesoria takie jak klawiatury, myszki czy słuchawki.

Przez cały weekend na odwiedzających stoisko Lenovo Legion, które powstało we współpracy z firmą x-kom, będzie czekać wiele atrakcji. Na miejscu będą odbywać się turnieje e-sportowe, w których będzie można wziąć czynny udział lub śledzić na żywo rozgrywki w PES 2020, Fortnite czy Call of Duty. W strefie Lenovo Legion pojawią się również gwiazdy polskiego youtube’a –  m.in. Tivolt, Ziemniak, Nexos, Snatchie, Ziomek, Saju czy DaaV, którzy wezmą udział w gamingowych zmaganiach oraz eksperci od e-sportu i technologii. Będą oni na żywo komentować to, co dzieje się na turniejowej scenie oraz dzielić się swoimi przemyśleniami na temat gamingu, nowych technologii, hardware’u, e-sportu i jego przyszłości.

Na odwiedzających stoisko Lenovo Legion czeka również wiele konkursów z atrakcyjnymi nagrodami, quizy, konkurs cosplay oraz pokazy taneczno-muzyczne. Streaming na żywo z tego, co dzieje się w strefie Lenovo Legion podczas całego turnieju IEM będzie można śledzić w kanałach społecznościowych marki Lenovo Polska i Lenovo Legion Polska.

Account Manager, Publicis Media

lenovo@publicismedia.com

O firmie Lenovo

Firma Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) jest firmą z listy Fortune Global 500 o obrotach sięgających 45 miliardów USD i światowym liderem technologicznym w dziedzinie inteligentnej transformacji dzięki infrastrukturze i urządzeniom zapewniającym klientom największe możliwości. Oferta łączących się z siecią urządzeń Lenovo należy do największych na świecie i obejmuje smartfony (Motorola), tablety, komputery PC (ThinkPad, Yoga, Lenovo Legion) i stacje robocze, a także urządzenia AR/VR oraz rozwiązania dla inteligentnych domów i biur. Rozwiązania Lenovo dla centrów danych (ThinkSystem i ThinkAgile) zapewniają pojemność i moc obliczeniową systemom zmieniającym biznes oraz społeczeństwo. Lenovo inspiruje użytkowników do wykorzystania drzemiącego w nich potencjału różnorodności i budowania lepszej przyszłości dla wszystkich. Zachęcamy do obserwowania nas w serwisach LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram oraz odwiedzania naszej witryny internetowej https://www.lenovo.com/.

LENOVO jest znakiem towarowym Lenovo. Wszelkie pozostałe znaki towarowe stanowią własność odpowiednich podmiotów.  ©2019, Lenovo Group Limited.

Account Manager, Publicis Media

lenovo@publicismedia.com