nowe produkty/usługi technologie

Lenovo zmienia tradycyjne wersje urządzeń, wprowadzając składany ekran i prezentując pierwszy na świecie komputer 5G

07.01.2020 | Lenovo

Las Vegas, 7 stycznia 2020 r. — Na targach CES 2020 Lenovo po raz kolejny prezentuje pierwsze na świecie innowacje, które mogą zmieniać życie użytkowników, rozwijać branże i odkrywać nowe możliwości w erze szybkiej łączności. Zgodnie z wizją firmy, która chce tworzyć inteligentniejsze technologie dla wszystkich, zaprezentowane dziś urządzenia nie tylko są bardziej zaawansowane, lecz także działają szybciej, a nawet mają składany ekran i umożliwiają wszystkim użytkownikom pracę oraz rozrywkę niezależnie od miejsca. Wszystkie informacje o nowych produktach Lenovo zaprezentowanych na CES można uzyskać na stronie https://news.lenovo.com/press-kits/.

Epoka szybkiej łączności 5G

Łączność 5G będzie rewolucjonizować branżę technologiczną, umożliwiając powstawanie takich rozwiązań, jak inteligentne miasta, inteligentna infrastruktura i inteligentne urządzenia IoT. W związku z tym Lenovo wprowadza do swojej oferty pierwszy laptop z łącznością 5G1, łącząc najwyższej klasy funkcje komputerowe z technologią spotykaną w smartfonach. Yoga 5G to ultramobilny laptop „2 w 1” oraz pierwszy na świecie komputer PC działający na platformie Qualcomm® Snapdragon® 8cx 5G Compute Platform. Oferuje on użytkownikom spędzającym wiele czasu w podróży błyskawiczną łączność 5G, która jest nawet 10 razy szybsza niż 4G w sieci operatora 5G2, a w domu — niezawodny dostęp do sieci Wi-Fi.

Model Yoga 5G będzie dostępny od wiosny 20203 w cenie od 1499 USD. Więcej informacji można znaleźć tutaj. Cena i dostępność mogą się różnić w zależności od regionu.

Formaty składane

Firma Lenovo jest liderem pod względem nowych formatów wprowadzanych na rynek i po raz kolejny zmodyfikowała laptop, rozszerzając ofertę o pierwszy na świecie składany komputer — ThinkPad X1 Fold. Dzięki inżynieryjnej doskonałości oraz znajomości potrzeb klientów przełomowy ThinkPad reprezentuje nowe podejście do formatu urządzenia przenośnego. Model ten został zbudowany z połączenia lekkich stopów oraz włókna węglowego, a pokrywa go skórzane etui. X1 Fold jest wytrzymały i niezawodny, jak przystało na markę ThinkPad. Jest w pełni funkcjonalnym laptopem z wyświetlaczem OLED o przekątnej 13,3 cala, a waży mniej niż 1 kg. Płynnie zmienia kształt, umożliwiając pracę w różnych układach odpowiednio do potrzeb użytkownika: od kompaktowego urządzenia po całkowicie płaski ekran. X1 Fold to kolejny po zapowiedzianym niedawno smartfonie motorola razr przykład sygnalizujący zaangażowanie Lenovo w produkcję urządzeń ze składanym ekranem.

X1 Fold będzie dostępny od połowy roku 2020 w cenie od 2499 USD3. Więcej informacji można uzyskać tutaj. Aktualne informacje o dostępności smartfona motorola razr można uzyskać tutaj. Cena i dostępność mogą się różnić w zależności od regionu.

Nowe podejście do efektywnej pracy

Różnice między korzystaniem z laptopów i smartfonów zaczynają się zmniejszać, a nowe pokolenie pracowników często używa różnych urządzeń do pracy wielozadaniowej. W związku z tym firma Lenovo zaprezentowała ThinkBook Plus — laptop z innowacyjnym wyświetlaczem e-ink na obudowie, który sprzyja koncentracji i efektywnej pracy. Na tym ekranie można rysować ilustracje i robić notatki piórem Precision Pen, a jednocześnie odbierać najważniejsze powiadomienia bez otwierania pokrywy. Ten nowy rodzaj laptopa oferuje innowacyjne funkcje, które przyczyniają się do maksymalizacji efektywności pracy wielozadaniowej.

ThinkBook Plus będzie dostępny od marca 2020 r. w cenie od 1199 USD3. Więcej informacji można znaleźć tutaj. Cena i dostępność mogą się różnić w zależności od regionu.

Mobilność i prostota

Nowy Lenovo IdeaPad Duet Chromebook przeznaczony dla miłośników najnowszych aplikacji i rozrywki oraz osób pracujących w drodze to jeden z najlżejszych i najsmuklejszych Chromebooków na świecie wyposażony w baterię o długiej żywotności — do 10 godzin4. Ma minimalistyczny design i opcjonalny rysik USI5 do intuicyjnego pisania ręcznego, robienia notatek oraz rysowania z niskim poziomem opóźnień. Ten w pełni funkcjonalny komputer „2 w 1” z odłączanym ekranem doskonale łączy w sobie przenośność z prostotą.

IdeaPad Duet Chromebook będzie dostępny od maja 2020 r. w cenie od 279,99 USD3. Więcej informacji można znaleźć tutaj. Cena i dostępność mogą się różnić w zależności od regionu.

Modernizacja cyfrowego domu

W związku z popularnością urządzeń Lenovo Smart Clock i Lenovo Smart Display Lenovo wprowadza do oferty urządzenie z nowej kategorii produktów do cyfrowego domu — Lenovo Smart Frame. Na ekranie Smart Frame z matowym wykończeniem i warstwą antyodblaskową można podziwiać zdjęcia z dowolnym ustawieniem jasności i o każdej porze dnia. Czujnik odcieni reguluje jasność obrazu odpowiednio do oświetlenia w pomieszczeniu, aby zwiększyć naturalność i estetykę zdjęcia, dlatego urządzenie sprawdza się idealnie w każdym pomieszczeniu w domu, w którym można przeżywać ponownie wspomnienia z podróży i prezentować je innym. Pokaz slajdów albo wideo można odtwarzać, wstrzymywać lub kontynuować różnymi gestami dłoni.

Urządzenie Lenovo Smart Frame będzie dostępne od sierpnia 2020 roku w cenie od 399 USD3. Więcej informacji można znaleźć tutaj. Cena i dostępność mogą się różnić w zależności od regionu.

Zestaw prasowy Lenovo na CES zawiera zdjęcia, pełne dane techniczne i artykuły na blogowe.

1 Na podstawie przeprowadzonego przez Lenovo w listopadzie 2019 r. badania laptopów głównych producentów komputerów PC sprzedających ponad 1 milion sztuk na świecie rocznie.

2 Wymaga sieci 5G oraz osobno zakupionego abonamentu na transmisję danych w sieci komórkowej, który może się różnić w zależności od lokalizacji. Obowiązują dodatkowe warunki i opłaty. Szybkość połączenia zależy od lokalizacji, otoczenia, warunków sieciowych i innych czynników.

3 Ceny mogą nie obejmować podatków i nie obejmują kosztów wysyłki ani opcji, mogą ulec zmianie bez powiadomienia i podlegają dodatkowym warunkom. Ceny sprzedawców mogą się różnić. Daty dostępności w sprzedaży i opcje kolorystyczne mogą się różnić w zależności od lokalizacji. Produkty mogą być dostępne tylko na wybranych rynkach. Wszystkie oferty są uzależnione od dostępności. Lenovo zastrzega sobie prawo do zmiany oferty, funkcji i specyfikacji produktów w dowolnym czasie i bez powiadomienia.

Żywotność baterii na podstawie testu Power Load Test (PLT). Rzeczywiste wyniki mogą się różnić w zależności od konfiguracji i wykorzystania produktów, oprogramowania, warunków eksploatacji, funkcji bezprzewodowych, ustawień zarządzania energią, jasności ekranu oraz innych czynników. Maksymalna pojemność baterii będzie się naturalnie zmniejszać z czasem i wskutek wykorzystania.

5 Universal Stylus Input. Obsługa opcjonalnego aktywnego rysika jest wbudowana i obejmuje sześć lat automatycznych aktualizacji.

Account Manager, Publicis Media

lenovo@publicismedia.com

Junior Account Manager, Publicis Media

bartosz.dul@publicismedia.com

O firmie Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) jest firmą z listy Fortune Global 500 o obrotach sięgających 50 mld USD, zatrudniającą 57 000 pracowników i działającą na 180 rynkach świata. Realizując śmiałą wizję dostarczania inteligentnych technologii wszystkim użytkownikom, opracowujemy przełomowe rozwiązania sprzyjające powstawaniu bardziej otwartego, godnego zaufania i rozwijającego się w zrównoważony sposób społeczeństwa cyfrowego. Projektując, konstruując i produkując najpełniejszą na świecie ofertę inteligentnych urządzeń oraz infrastruktury, stoimy na czele inteligentnej transformacji, aby stwarzać lepsze doświadczenia i szanse milionom klientów z całego świata. Więcej informacji można uzyskać pod adresem https://www.lenovo.com, obserwując nas w serwisach LinkedInFacebookTwitterYouTube, Instagram i Weibo, a także zapoznając się z najświeższymi aktualnościami w naszym serwisie StoryHub.

Account Manager, Publicis Media

lenovo@publicismedia.com