wydarzenia technologie

Samsung otwiera się na nowych dostawców

Już 26 listopada br. w Poznaniu odbędą się targi EU Sourcing Fair 2019. To nowa inicjatywa Samsung Electronics Poland Manufacturing, w ramach której do Polski zaproszono ponad 80 firm – dostawców i producentów komponentów do sprzętu AGD z regionu EMEA. Celem EU Sourcing Fair 2019 jest nawiązanie nowych relacji biznesowych i rozwój sieci dostawców komponentów do urządzeń AGD o produkty spoza Azji.

• Do udziału w targach zaproszono 82 producentów komponentów z 15 krajów, m.in. z Polski, Niemiec, Włoch, Austrii, Węgier, Czech, Rosji i Turcji.
  • Targi będą doskonałą okazją dla dostawców do spotkania z przedstawicielami działu zakupów Samsung zarówno z polskiego oddziału, jak i koreańskiej centrali firmy, a także ze specjalistami z zakresu zarządzania jakością oraz R&D.
  • Wydarzenie ma ułatwić nawiązanie nowych relacji biznesowych m.in. z Samsung Electronics Poland Manufacturing (SEPM) we Wronkach.

Inicjatorem i organizatorem targów EU Sourcing Fair 2019 jest Samsung Electronics Poland Manufacturing. To zlokalizowane we Wronkach centrum produkcyjne firmy Samsung jest jednym z najnowocześniejszych i ważniejszych w regionie. Powstają tam pralki i lodówki na potrzeby rynku polskiego i europejskiego.

„Otwierając się na nowych dostawców chcemy m.in. zoptymalizować proces produkcji i zwiększyć dostępność komponentów do naszych pralek i lodówek. Rozwój bazy dostawców o firmy z regionu – polskie i europejskie – pozwoli nam uniezależnić się od komponentów z Azji. Już w 2020 roku planujemy zwiększyć współczynnik lokalnie kupowanych części o 30 proc.” – powiedział Tomasz Łodyński, Dyrektor Zakupów SEPM.

Swój udział w targach potwierdziły 82 firmy. Wśród nich są producenci komponentów z krajów ościennych, ale także z Rosji czy Turcji. Podczas wydarzenia będą mogli zaprezentować swoją ofertę, a także nawiązać współpracę biznesową z Samsung Electronics Poland Manufacturing oraz koreańską centralą firmy.

Olaf Krynicki
Rzecznik Prasowy, Samsung Electronics Polska Sp. z o.o.

o.krynicki@samsung.com

O firmie

Samsung inspiruje świat i kształtuje przyszłość poprzez wyjątkowe idee oraz innowacyjne technologie. Firma Samsung aktywnie kreuje i definiuje nowe standardy w świecie   telewizorów, smartfonów, urządzeń ubieralnych, tabletów, rozwiązań cyfrowych, systemów sieciowych, pamięci, technologii LSI, półprzewodników oraz rozwiązań LED.
Więcej informacji można znaleźć na stronach:  https://news.samsung.com/pl/  oraz  http://news.samsung.com.
Olaf Krynicki
Rzecznik Prasowy, Samsung Electronics Polska Sp. z o.o.

o.krynicki@samsung.com

O firmie