internet

Nowa zaawansowana zapora sieciowa zwiększy bezpieczeństwo cybernetyczne małych firm

24.10.2019 | ZYXEL

Zyxel wprowadza na rynek zaporę sieciową ZyWALL ATP100, która oferuje inteligentną ochronę przed sieciowymi zagrożeniami. Stale rozwijana baza danych w chmurze czy filtr reputacji adresów IP to tylko niektóre z technologii zastosowanych w tym innowacyjnym rozwiązaniu.

Badania pokazują, że 43% naruszeń danych dotyczy małych firm. W związku z tym Zyxel wprowadza na rynek nową zaporę sieciową ZyWALL ATP100, która oferuje inteligentną ochronę przed sieciowymi zagrożeniami. Dzięki wbudowanym zabezpieczeniom bazującym na technologii chmury, użytkownicy zapory sieciowej ZyWALL ATP100 korzystają ze stale rozwijanej globalnej bazy danych o  cyber-zagrożeniach.

Zyxel PRimage ATP100 1920x800 logo correct-PL

Globalna inteligentna ochrona przed zagrożeniami w jednym urządzeniu

Dzięki usługom bezpieczeństwa opartym na chmurze, ATP100 zapewnia ochronę wielowarstwową i może zdalnie rozpoznawać miliardy sygnatur zagrożeń za pomocą zapytań do chmury. Ta nieustannie rozwijana baza danych jest analizowana przez algorytm AI-driven i pomaga klientom biznesowym w identyfikacji aktywnych zagrożeń oraz w blokowaniu złośliwego oprogramowania, zanim zacznie się rozprzestrzeniać w ich sieci.

Ataki cybernetyczne mogą mieć duży wpływ na małe firmy, które często nie dysponują odpowiednimi zasobami ani infrastrukturą do obrony – podkreśla Aleksander Styś, VAR Account Manager w Zyxel Communications. – Zapora ATP Zyxel wykorzystuje zalety chmury, oferując małym firmom bezpieczeństwo i wydajność bez konieczności inwestowania w kosztowne rozwiązania sprzętowe – dodaje.

Filtr reputacji adresów IP

Dodatkowo zapora sieciowa ATP100 została wyposażona w filtr reputacji adresów IP Zyxel, który automatycznie wykrywa i blokuje większość zagrożeń sieciowych pochodzących z podejrzanych adresów IP, bez konieczności ich indywidualnego sprawdzania. Ta funkcja zabezpieczająca znacząco zwiększa wydajność systemu, odciążając konstrukcję sprzętową urządzenia. Oszczędza to cenny czas klientów biznesowych ze względu na brak konieczności konfigurowania skomplikowanych reguł zabezpieczających i blokowania każdego adresu IP z osobna.

Jedno rozwiązanie dla wielowarstwowej ochrony bezpieczeństwa

Co ważne, ZyWALL ATP100 radzi sobie z wieloma rodzajami zagrożeń np.  z atakami z botnetów czy też umożliwia blokowanie adresów IP według poziomu zagrożenia. Ponadto klienci pakietu Gold Security Pack mogą uzyskać dostęp do nowej gamy funkcji i poprzez personalizację zapory sieciowej monitorować najistotniejsze dla nich zagrożenia, np. ataki internetowe, exploity czy źródła spamu. Dzięki tym funkcjom, ZyWALL ATP100 zapewnia klientom biznesowym kompleksową ochronę, przy użyciu tylko jednego rozwiązania.

Szeroka gama zapór ogniowych dla małych i dużych firm
ATP100 oferuje ochronę sieci dla mniejszych firm zatrudniających do 25 pracowników. Uzupełnia w ten sposób rodzinę produktów z serii ZyWALL dołączając do bardziej wydajnych modeli ATP200, ATP500 i ATP800.

Bramy ATP100 posiadają najnowszą wersję oprogramowania ZLD4.35. Dodaje ona do bram z serii ATP m.in. wspomniany wcześniej filtr reputacji adresów IP, dwupoziomową autoryzację, kontroler punktów dostępowych w wersji 3.40, integrację z Microsoft Azure oraz ponad 20 innych ulepszeń w zakresie bezpieczeństwa.

Więcej informacji na temat Zyxel ATP100 znajduje się tutaj: Karta produktu ATP100

Neuron Agencja PR
Grażyna Stec

grazyna.stec@neuron.pl

Zyxel Communications

Zyxel Communications już od prawie 30 lat łączy ludzi koncentrując się na wdrażaniu innowacyjnych rozwiązań dla swoich klientów. Nasze możliwości adaptacji oraz innowacyjne technologie sieciowe czynią nas liderami komunikacji dla firm telekomunikacyjnych, dostawców usług, klientów biznesowych i użytkowników domowych.

• 1500+ współpracowników na całym świecie
  • 100 milionów urządzeń łączących na globalną skalę
  • Ponad 700,000 firm pracujących lepiej, dzięki produktom marki Zyxel
  • Obecność na 150 światowych rynkach

Obecnie, Zyxel Communications tworząc sieci przyszłości, uwalnia potencjał i spełnia wymagania nowoczesnych miejsc pracy – wspierając ludzi w biurze, codziennym życiu i w czasie wolnym.

ZYXEL – twój sieciowy sojusznik

Dołącz do nas na Facebooku i LinkedIn!

Neuron Agencja PR
Grażyna Stec

grazyna.stec@neuron.pl

Zyxel Communications

• 1500+ współpracowników na całym świecie
  • 100 milionów urządzeń łączących na globalną skalę
  • Ponad 700,000 firm pracujących lepiej, dzięki produktom marki Zyxel
  • Obecność na 150 światowych rynkach

ZYXEL – twój sieciowy sojusznik

Dołącz do nas na Facebooku i LinkedIn!