technologie

Gotowy do startu – nowy symulator lotu linii Emirates w centrum handlowym Dubai Mall

01.10.2019 | Emirates

Linie lotnicze Emirates i firma Emaar Properties łączą siły, by zaoferować klientom niezrównane doświadczenia zakupowe i lotnicze.

Wtorek, 1 października 2019 r. - Warszawa, Polska – Linie Emirates we współpracy z firmą Emaar – właścicielem centrum handlowego Dubai Mall – szykują szereg ekscytujących doświadczeń dla klientów galerii, a wśród nich: możliwość lotu przeniesionym w nowe miejsce, udoskonalonym symulatorem Emirates A380, inspirowane lotnictwem obiekty w strefie rozrywki dziecięcej KidZania sponsorowane przez linie oraz nowe punkty handlowe z produktami Emirates w trzech lokalizacjach na terenie Dubai Mall.

Emirates nawiązują współpracę z Emaar i zwiększają swoją obecność w centrum handlowym Dubai Mall, aby wzbudzić zainteresowanie licznej grupy lokalnych i międzynarodowych odbiorców. Ma temu służyć interaktywne doświadczenie marki poprzez pilotaż w symulatorze Emirates A380 oraz zabawę w parku KidZania, a także możliwość zrobienia zakupów w sklepach Emirates znajdujących się w kilku strefach Dubai Mall najchętniej odwiedzanych przez klientów. Chodzi o to, by zapewnić odwiedzającym – bez względu na wiek – ekscytujące doznania, dać im na pamiątkę namacalny kawałek linii Emirates oraz opowiedzieć o marce za pośrednictwem unikalnych doświadczeń i innowacyjnych akcesoriów podróżnych.

Emirates A380 Experience, jedyny dostępny publicznie symulator lotu Airbusem A380 w regionie, został przeniesiony na drugie piętro Dubai Mall obok Akwarium i Podwodnego Zoo. Entuzjaści lotnictwa, piloci amatorzy testujący swoją umiejętność latania i wszyscy ciekawi doświadczenia lotu Airbusem A380 mogą zasiąść w kokpicie i przejąć stery na czas startu, lotu i lądowania na jednym z tysięcy międzynarodowych lotnisk dostępnych w symulatorze, w tym na dowolnie wybranym porcie lotniczym z siatki połączeń Emirates. Aspirujący lotnicy mogą wybrać swoje preferowane otoczenie i warunki pogodowe w trakcie lotu. Bardziej doświadczeni adepci pilotażu szukający trudniejszych wyzwań mogą wybrać spośród lotnisk o urozmaiconej rzeźbie terenu lub położonych na nietypowych wysokościach, jak lotnisko Kai Tak w Hong Kongu, międzynarodowy port lotniczy im. Księżnej Juliany na St. Maarten, lotnisko w Innsbrucku w Austrii albo międzynarodowe lotnisko im. Cristiano Ronaldo na Maderze.

Klienci będą mieć do pomocy wykwalifikowanego instruktora, który przeprowadzi ich przez cały lot. Do wyboru są różne opcje: począwszy od 15 min. sesji aż po pełne trwające 45 min. doświadczenie. Duży otwarty kokpit symulatora pozwala rodzinie i znajomym pilota wziąć pełny udział w locie i śledzić na ekranach w wysokiej rozdzielczości to, co dzieje się w kabinie. Bilety można nabyć online na stronie Emirates A380 Experience. Członkom programu Skywards przysługują zniżki.

Linie Emirates ponownie będą sponsorem projektów edukacyjnych realizowanych w parku KidZania, w ramach których dzieci będą poznawać lotnictwo, bawiąc się w odgrywanie ról. Maluchy odwiedzające park rozrywkowo-edukacyjny w najbliższych miesiącach mogą spodziewać się „odprawy” w punktach obsługi pasażera sygnowanych logo Emirates, dostaną swoje karty pokładowe oraz wejdą na pokład samolotu, gdzie będą mogły wcielić się w pilotów, członków załogi i inżynierów lotnictwa.

Klienci Dubai Mall będą niedługo mogli znaleźć produkty z oficjalnego sklepu Emirates w kilku punktach szczególnie popularnych wśród turystów odkrywających najbardziej znane atrakcje centrum handlowego. Rodziny odwiedzające park KidZania będą mogły kupić przy wejściu produkty ze sklepu Emirates, w tym stroje Arsenalu oraz Realu Madryt, mundury członków załogi samolotu oraz całe lotnisko do złożenia z drewnianych elementów. Turyści zmierzający na taras widokowy wysokościowca Burdż Khalifa będą także wkrótce mogli wybierać z szerokiej gamy najpopularniejszych akcesoriów Emirates w sklepie znajdującym się na niższym piętrze punktu widokowego „At the Top”. Mapy-zdrapki, koszulki polo, czapki i pamiątki takie jak breloki i magnesy sygnowane logo linii to tylko niektóre z niepowtarzalnych produktów w asortymencie. W sprzedaży dostępny będzie także bestseller – model samolotu A380 w barwach Expo 2020 w Dubaju.

Sklep obok Akwarium i Podwodnego Zoo w centrum handlowym Dubai Mall będzie oferował także specjalną kolekcję produktów dla dzieci takich jak szmaciane lalki przedstawiające pilotów i członków załogi, układanki z motywem lotniska oraz zabawkowe zestawy lotnisk do składania.

Logo Emirates znajdzie się także w lobby Reel Cinemas w Dubaju, a przed projekcjami wyświetlane będą reklamy linii.

Senior Account Manager, MSL

elzbieta.gorecka-wysocka@mslgroup.com

O Emirates

Od momentu założenia w 1985 r. linie Emirates otrzymały ponad 500 międzynarodowych nagród za niezrównanej jakości obsługę pasażera.

Linie mają siedzibę w Dubaju, jednym z niewielu miast na świecie, które realizuje politykę otwartych przestworzy, i obok 150 innych linii lotniczych prowadzą działalność na zasadach swobodnej i uczciwej konkurencji.

Flota linii składa się z 268 szerokokadłubowych maszyn, w tym 12 samolotów towarowych, i należy do najmłodszych w przestworzach. Obecnie linie Emirates oczekują na dostawę 231 samolotów.

Linie Emirates obsługują loty w 158 kierunkach w 85 krajach Europy, Ameryki Północnej i Południowej, Bliskiego Wschodu, Afryki, Azji Południowej, Dalekiego Wschodu i Australazji.

Zapraszamy na stronę Emirates www.emirates.com

Senior Account Manager, MSL