turystyka/wypoczynek

Wycieczki objazdowe LATO 2020 – w Rainbow ruszyła druga odsłona przedsprzedaży

19.09.2019 | Rainbow

Rainbow rozpoczął właśnie drugą część  sprzedaży na lato 2020, tym razem w ofercie wycieczki objazdowe oraz objazdowo-pobytowe (7+7).

Rainbow, jeden z największych polskich touroperatorów,  jest zdecydowanym liderem w segmencie wyjazdów łączących zwiedzanie i odpoczynek, czyli popularnych wycieczek objazdowych i objazdowo-pobytowych (7+7). Profesjonalna kadra pilotów, autorskie programy zwiedzania, komfortowe przejazdy autokarem, wygodna podróż samolotem, dobór najpiękniejszych tras w Europie i na świecie to gwarancja niezapomnianych przeżyć i udanego wypoczynku.

Na lato 2020 będzie w czym wybierać i każdy znajdzie coś dla siebie.

Rainbow proponuje tym razem kilkanaście nowych kierunków zarówno na wyjazdy objazdowe jak i objazdowo-pobytowe (7+7). W nowym katalogu  znajdziemy też szeroki wybór rejsów po Morzu Bałtyckim i Północnym, w basenie Morza Śródziemnego, wokół Wysp Kanaryjskich i aż po portugalską wyspę Madera. W ofercie znajdują się też programy zwiedzania dla aktywnych jak również krótkie kilkudniowe wypady znane jako „City Break”.

Dla miłośników greckich klimatów w ramach nowości Rainbow przygotował  wyjazdy łączące rejsy po Morzu Jońskim, wizytę na wyspie Korfu i zwiedzanie części kontynentalnej zachodniego wybrzeża Półwyspu Bałkańskiego. W ofercie propozycje dla aktywnych takie jak wycieczka samochodami 4x 4 po albańskich bezdrożach czy spływ pontonami po rzece Vjosa w programie „Uroki Korfu i dzika Albania”. W ramach wycieczki „Trzy przystanki na Morzu Jońskim” będzie można wybrać się na trekking w słynnym wąwozie Vikos.

Latem 2020 Rainbow zabierze swoich turystów także na odległe zachodnie portugalskie wyspy Azory i Maderę, gdzie oprócz zwiedzania będzie można również wybrać aktywny wypoczynek.

Wiele osób z pewnością skorzysta z możliwości pojechania do najdalszych południowych zakątków Hiszpanii i odwiedzenia afrykańskiego lądu  podczas programu „Po obu stronach Gibraltaru – Hiszpania i Maroko”.

Wśród kierunków Afryki północnej, Tunezja nieustannie należy do cieszących się największą popularnością. Oferta wyjazdów do tego kraju została rozbudowana o kolejną nową propozycję „Tunezja – wielobarwna mozaika”. Po przylocie na Djerbę podczas wycieczki objazdowej będzie można zwiedzić  południowe regiony tego popularnego kierunku.

W ramach ofert City Break touroperator zaprasza m.in. do zwiedzenia stolicy Azerbejdżanu Baku, białoruskiego Mińska czy Odessy na Ukrainie. W ramach kilkudniowych wyjazdów będzie można też zwiedzić Amsterdam, niemiecką Bawarię czy spędzić weekend w Stambule.

W ofercie na lato 2020 znajdzie się też więcej programów lotniczych do Paryża. Dzięki współpracy z WizzAir do francuskiej stolicy  po raz pierwszy  polecimy z portów lokalnych w tym z Wrocławia, Poznania i Gdańska.

Miłośnicy wybrzeża północnej Europy będą mogli skorzystać z kilkudniowej propozycji zobaczenia  najpiękniejszych fiordów Morza Północnego od Bergen po Oslo podczas rejsu „Fiordy Express”.

Latem nie zapominamy też o dalszych kierunkach. Wśród nowych propozycji zwiedzania Ameryki Północnej znajdziemy m.in. wyjazdy na Florydę, w tym propozycja 7+7 czyli połączenie zwiedzania z odpoczynkiem, czy wycieczki do Kanady w ramach dwóch programów Wschód i  Zachód.

W ofercie letniej Rainbow znajdą się również znane dotychczas z zimowych sezonów programy do Kenii, Tanzanii i Zanzibaru, łączące safari z wypoczynkiem.

Nowe propozycje można znaleźć także wśród wyjazdów do południowo-wschodniej Azji. Na szczególną uwagę zasługuje program „Egzotyka Light- Tajlandia” czyli połączenie zwiedzania Bangkoku z odpoczynkiem.  W katalogu znajdzie się również bardzo interesujący wyjazd objazdowy po północnym Wietnamie, „Wietnam wśród tarasowych pól”.

Dla wielbicieli zwiedzania Rainbow przygotował specjalny rabat. Przy zakupie wycieczki objazdowej druga osoba otrzymuje aż do 500 zł zniżki. Dodatkowo w ramach promocji na wszystkich kupujących w przedsprzedaży czeka szereg korzyści, w tym  „100% Pewności Najniższej Ceny”, specjalne rabaty do 600 zł dla lojalnych klientów, znacznie większy wybór komfortowych pokoi rodzinnych oraz specjalne rabaty na pakiet benefitów takich jak  bezpłatna zmiana rezerwacji czy lepszy wariant ubezpieczenia.

Przedsprzedaż oferty Lato 2020 potrwa do 14.11.2019. Więcej szczegółów na https://r.pl/lato-2020

Rainbow
Maciej Szczechura