wydarzenia styl życia technologie

Odwołanie Pokazu Pirotechniki i Laserów "Damy Ognia" - stanowisko organizatora

Z przykrością informujemy, że wydarzenie w Warszawie 7 września na terenie lotniska Babice (Bemowo) pod nazwą Międzynarodowe Pokazy Pirotechniki i Laserów z przyczyn niezależnych od Organizatora zostało odwołane.  Zwrot środków za zakupione przez stronę organizatora bilety nastąpi po wypełnieniu formularza. Prosimy o wysłanie wydrukowanego i wypełnionego egzemplarza  w terminie do 14 dni od planowanej daty wydarzenia, na adres:

Polskie Biuro Targów i Wystaw Poznań Expo Sp. z o.o.

Ul. Bóźnicza 15 lok. 6

61-751 Poznań

Pomimo złożenia pełnej dokumentacji, działając zgodnie z literą prawa, Urząd Miasta Stołecznego Warszawy, zbyt późno wydał pozwolenie na przeprowadzenia imprezy masowej. Zgoda została przyznana 6.09 po godzinie 14:00, a więc na dzień przed planowaną imprezą, co przy ogromnej skali całego przedsięwzięcia było na tyle ryzykowne, że podjęliśmy decyzję o odwołaniu wydarzenia.

Od miesięcy dokładaliśmy wszelkich starań, przesyłając wszystkie niezbędne dokumenty, o jakie prosiła nas Straż Pożarna do wydania pozytywnej opinii, spełniliśmy również wszelkie żądane w ostatniej chwili wymogi.

Liczymy, że w 2020 roku uda się zrealizować nasze wydarzenie w innej lokalizacji, w pobliżu Warszawy. Przepraszamy, ale wydarzenie nie z naszej winy, niestety się nie odbędzie.

***

Międzynarodowe Pokazy Pirotechniki i Laserów to jedno z największych festiwali i pokazów pirotechnicznych w Europie! World Laser Show jest towarzyszącym, potężnym widowiskiem i pokazem laserowym przy użyciu najwyższej jakości sprzętu, światowej klasy. Festiwal to także precyzja efektów dźwiękowych, ponieważ muzyka stanowi nieodłączny element widowiska. Synchronizacja muzyki, pokaz fajerwerków i laser show przeniesie widzów w niesamowity wizualny teatr ognia i światła. W ramach tegorocznej trasy zaplanowano w sumie 5 widowisk w Polsce (Wrocław, Gliwice, Poznań, Warszawa, Kraków). Więcej informacji na stronie: www.damyognia.pl.

***