zdrowie nauka/edukacja/szkolenia

Strefa NNW Szkolne Allianz – kompleksowa ochrona dziecka

26.08.2019 | Allianz

Według danych Centralnego Instytutu Ochrony Pracy[1] co roku, tylko na terenie szkół i placówek wychowawczych, dochodzi do ponad 70 tys. wypadków dzieci. A to tylko jedno z miejsc, w którym są one narażone na niechciane zdarzenia. Chcąc zapewnić dzieciom najlepszą ochronę, rodzice zmierzą się z podjęciem decyzji dotyczącej wyboru ubezpieczenia NNW. Wychodząc naprzeciw ich oczekiwaniom, Allianz wprowadził uproszczone NNW szkolne, zawierając najpopularniejsze ryzyka w 3 przejrzystych i zrozumiałych pakietach.

Indywidualne dopasowanie

W zależności od tego, jakie aktywności podejmuje młody człowiek, rodzic ma możliwość doboru odpowiedniego zakresu ochrony. Różnią się one sumą ubezpieczenia, zakresem oraz ceną. Strefa NNW szkolne w Allianz to ubezpieczenie, które działa w każdym miejscu, w którym znajduje się dziecko. Niezależnie czy to w szkole, domu, środkach transportu, a także podczas uprawiania sportów, nawet w wymiarze wyczynowym, w Polsce oraz za granicą, dziecko jest objęte ochroną cały czas. Ubezpieczenie dostępne jest dla dzieci i osób do 26. roku życia (m.in. uczniowie w szkołach i innych placówkach oświatowych). Nowe pakiety Strefy NNW szkolne zostały także ulepszone o powtórną opiekę medyczna oraz uszczerbek na zdrowiu w wyniku ataku epilepsji.

Ochrona w każdym wymiarze

Obecnie dzieci narażone są na nieszczęśliwe zdarzenia nie tylko w realnym świecie. Coraz bardziej powszechny hejt i prześladowania w internecie mogą niekiedy mieć bardziej negatywny wpływ na ich delikatną psychikę, niż fizyczne uszczerbki na zdrowiu. Dzięki nowemu świadczeniu „Ochrona ubezpieczonego dziecka w sieci”, możemy chronić dziecko, które stało się ofiarą zastraszania czy zniesławienia w internecie. To nowość na rynku ubezpieczeń. Ubezpieczenie zapewnia pomoc w usunięciu niepożądanych treści poprzez kontakt z administratorem strony lub platformy społecznościowej, a także wsparcie psychologa oraz informacje o możliwościach obrony swoich praw na drodze sądowej.

- Pracując nad ubezpieczeniem Strefa NNW szkolne zależało nam na tym, aby ubezpieczenie odpowiadało na rzeczywiste potrzeby naszych klientów. W dzisiejszym świecie hejt i prześladowania w internecie są coraz bardziej powszechne. Dlatego dodaliśmy „Ochronę ubezpieczonego dziecka w sieci”, nowość na rynku. Dzięki niemu ochrona, jaką zapewniamy w NNW szkolnym, jest naprawdę szeroka i dostosowana do dzisiejszych realiów. Świadczenia oferowane w ubezpieczeniu Strefa NNW szkolne przygotowaliśmy w oparciu o praktyczne doświadczenie likwidatorów szkód i lekarzy orzeczników. Rodzice mogą w łatwy sposób dokonać wyboru polisy dla swoich dzieci wybierając jeden z trzech przejrzystych pakietów. Każdy z nich zapewnia kompleksową pomoc i możliwość wyboru wysokiej sumy ubezpieczenia. – mówi Agnieszka Bogucka, kierownik ds. rozwoju produktu, Allianz Polska

Prostota i najwyższa jakość

NNW szkolne Allianz wyróżnia szeroka, a zarazem prosta tabela uszczerbków i sprawny sposób wypłaty świadczeń. Jednocześnie – wysokie sumy ubezpieczenia – do 100 000 zł oraz koszty leczenia nawet do 15% sumy ubezpieczenia, w tym m.in.: leczenie stomatologiczne, operacje plastyczne, rehabilitacja w trybie ambulatoryjnym, wykonanie zdjęć rentgenowskich, USG lub inne badania diagnostyczne. Ochrona jest świadczona przez 12 miesięcy, 24 godziny na dobę. Kompleksowa pomoc zapewniona jest także w trudnych sytuacjach – organizacja i pokrycie kosztów usług assistance i usług medycznych, których zakres jest szeroki – od konsultacji z wybranymi lekarzami specjalistami przez psychologa, domowe wizyty pielęgniarskie aż po korepetycje lub opiekę nad ubezpieczonym. Poza podstawowym pakietem dostępna jest także opcja organizacji i pokrycia kosztów pobytu rodzica/opiekuna w szpitalu lub hotelu, gdy dziecko znajduje się w szpitalu po wypadku. Chcąc zapewnić jeszcze szerszą ochronę, każdy z pakietów rodzic może rozszerzyć o Poważne zachorowanie oraz świadczenia assistance- pomoc w chorobie, oraz świadczenie assistance w przypadku ukąszenia przez kleszcza.

Więcej informacji na:  https://www.allianz.pl/dla-ciebie/

Rzecznik prasowy, Allianz Polska